Pris Från. 17400 SEK

SYDAFRIKA, AFRIKA

14 dagar på Big 5–reservat intill Krugerparken

Sydafrika har ett fantastiskt djurliv och naturen är storslagen och full av kontraster. Många vilda djur i Sydafrika är svårt hotade tillföljd av tjuv- och troféjakt. Vilket har förödande konsekvenser för den biologiska mångfalden i Sydafrika. Big 5-reservatet ligger alldeles vid gränsen till den kända Krugerparken. Här kommer du som volontär under din 2-veckors vistelse i den afrikanska bushen få uppleva de fantastiska ”Big 5” – leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel – och en massa andra vilda djur. Du lär dig allt om Afrikas djurliv, och är deltar i det dagliga arbetet i naturreservatets camp. Ett äventyr för livet, där du som volontär får chansen att uppleva Big 5… på riktigt!

Projektets syfte

Naturreservatet har till uppgift att skapa och säkerställa en naturlig livsmiljö för de vilda djuren på reservatet.

Projektet lägger fokus på undervisning om de vilda djuren och den natur de är beroende av, vilket sker i seminarieform. Du kommer också att lära dig om vikten av en hållbar och ekologisk miljö, och hur man praktiskt arbetar med det i Sydafrika.

Volontärarbete

Projektet är i upplagt i 2-veckors vistelser för volontärer, vill du stanna längre kan vi givetvis fixa det. Du får en helhetsupplevelse av den afrikanska bushen och ett oförglömligt äventyr!

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Bushvandring, med observationer av spillning, djurspår och olika växter
 • Lektioner i naturvård, ekologi och djurarters beteenden
 • Röjning och annat fysiskt arbete ute i bushen
 • Turer med öppen jeep i reservatet för att studera djur och natur
 • Tre dagar i den världsberömda Krugerparken
 • Heldagsutflykt med vandring och båttur vid Blyde Canyon
 • Nattutflykter och övernattning i bushen
 • Föreläsningar och seminarier
 • Arbeta med barn och natur på Nourish Community Centre

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A –  När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Hoedspruit Airport med bokad ankomst måndag, samma dag som dina volontärveckor startar. Och hemresa bokar du till måndagen då din volontärperiod är avslutad.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker. 

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Transfer från och till flygplatsen ingår i resans pris. Du hämtas upp på Hoedspruit Airport av personal från projektet.

Introduktion

När du anländer på reservatet kommer du att få en introduktion och genomgång av hur man arbetar på reservatet och vad parkens sysslor består av. På projektet kommer du att vistas nära vilda djur, och mycket av introduktionen kommer att handla om säkerhet.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Projektets camp ligger inne på naturreservatet, knappt två mil norr om Hoedspruit. I lägret bor du antingen i traditionella runda stenhus, eller i husvagn. 2–4 personer bor tillsammans. Det finns även ett utsiktstorn där du kan sova under bar himmel och två övernattningsplatser ute i bushen. Elektricitet och rinnande vatten finns. Tvättservice ingår det två första veckorna, därefter kan du mot en mindre avgift få dina kläder tvättade. Du måste själv ha med dig handdukar, myggnät (om du vill ha det) och sovsäck för övernattningar utomhus. I lägret finns också en lektionssal och en liten pool.

MÅLTIDER
Mat ingår ej i resans pris. Då många numera har olika matpreferenser så har projektet beslutat att volontärerna handlar sin egen mat. Det finns välsorterade affärer i närheten av projektet där man gemensamt handlar. 

WI-FI / INTERNET
Internet finns och ingår i priset för 2-veckors vistelsen, stannar du längre kan du fortsätta använda internet mot en avgift. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

TRANSPORT
Projektets camp ligger ute i vildmarken där det inte finns någon kollektivtrafik. Transporter som sker i samband med ditt volontärarbete eller inom parken står projekt för, observera att många av vägarna kan vara små och skumpiga. Tillsammans med andra volontärer kommer du också att åka in till Hoedspruit för gemensamma aktiviteter och shopping.

FRITID
Sydafrika är känt för sina många olika utflyktsmål och det finns en massa sevärdheter i närheten av reservatet att upptäcka. Det kan också vara skönt att bara ta det lugnt och vila under din lediga tid. En varm rekommendation är att boka in en ridtur i bushen, eller någon annan utflykt som projektet anordnar. Kontakta oss för mer info.

Upplev mer i Sydafrika

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Sydafrika som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Visum

Som svenskmedborgare krävs inget visum för att resa till Sydafrika, vid vistelser under 90 dagar. OBS! Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter din hemresa från Sydafrika, och det ska finnas minst två tomma sidor till stämplar.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

​Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Sydafrika. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. Och för detta projekt även Malaria, projektet ligger i ett högriskområde för malaria. Projektet anser att du som volontär bör vaccinera dig mot Rabies före avresa.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev