Pris Från. 9800 SEK

SYDAFRIKA, AFRIKA

Stora kattdjur på hållbart naturreservat

På detta enastående projekt får du chansen att komma nära Afrikas stora kattdjur. Du vaknar upp till lejonens vrål, ser på när leoparderna busar och när tigrarna spårar sitt byte.

Efter mycket hårt arbete känns det väldigt roligt för oss att kunna erbjuda ett etiskt, långsiktigt och hållbart projekt med stora kattdjur. Ett projekt som är drivande i kampen mot den grymma nöjesjakten ”Canned Hunting”. Projektet samarbetar endast med ett fåtal resebyråer som måste uppfylla en rad kriterier.

Projektets syfte

Ett av projektets främsta syfte är att vara en pedagogisk plattform för att skapa medvetande kring de förhållanden som stora kattdjur möter i sin livsmiljö. Och hur viktigt det är att man skyddar och bevarar dem. Projektet tror på sambandet mellan miljövård och djurliv, och har ett mål att bli det första ”gröna” djurräddningscentret. Och är redan på god väg… med planer att ha solenergi som sin enda energikälla.

Volontärarbete

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Vårda de fantastiska stora kattdjuren
 • Göra leksaker för att stimulera djuren
 • Förbereda mat
 • Rengöra och underhålla
 • Jordbruksarbete
 • Assistera i att utbilda besökarna

Arbetsuppgifterna kan variera beroende på behov, väder och säsong. En arbetsdag är mellan 07:00–18:00, med lunch 12:00–15:00. Och du är ledig på tisdagar och söndagar.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Kapstaden med bokad ankomst lördag mellan 10:00-14:00, då dina volontärveckor startar. Och hemresa lördag efter 12:00 då din volontärperiod är avslutad (sista arbetsdag fredag).

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Transfer från flygplatsen ingår i resans pris. Personal från projektet möter upp dig på flygplatsen. Är det fler volontärer som anländer samtidigt, åker ni tillsammans till projektet.

Transfer till flygplatsen inför din hemresa är inte inkluderat i resans pris, men du får hjälp av personal på projektet med hur du tar dig till flygplatsen.

Introduktion

När du anländer på projektet börja din vistelse med en introduktion, då bl.a. projektet, arbetsuppgifter och scheman gås igenom.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i ett hus tillsammans med andra volontärer och projektpersonalen. Huset ligger mitt på reservatet, och du kan njuta av den fantastiska utsikten över bergen och den vackra naturen. Huset har 6 sovrum och 4 badrum. Du dela rum med 3 andra volontärer, alternativt med din partner i ett av ”par-rummen”. Om du vill, kan du tillbringa en natt utomhus, och somna under stjärnklar himmel. I huset finns också ett rymligt och fullt utrustat kök, ett stort vardagsrum med matsalsområde och en pool där du kan svalka dig.

MÅLTIDER
Projektet står för frukost och lunch som ingår i resans pris. Middagarna står du för själv och lagar tillsammans med de andra volontärerna. Och en gång i vecka erbjuder projektet att köra dig och dina volontärkompisar för att äta på någon av restaurangerna i närheten. På tisdagar kommer du att tas med på en ”shoppingrunda”, då du kan köpa mat och andra saker som du behöver. Affärerna är av god kvalité och variationen av mat är bra.

WI-FI / INTERNET
Wi-fi finns i hela huset och kostar 50 Zar per vecka. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På din fritid (tisdagar och söndag) har du möjlighet att utforska de vackra omgivningarna. Och några av Sydafrikas främsta turistattraktioner som Kapstaden med sitt ”Table Mountain” och Robben Island en kort färjetur från Kapstaden, Hermanus med valskådning och vinprovningar, eller varför inte dyka med vithajar i Gansbaai. Vill du bara slappa och kanske jobba på solbrännan, finns det flera stränder att välja mellan.

Upplev mer i Sydafrika

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Sydafrika som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svenskmedborgare krävs inget visum för att resa till Sydafrika för vistelser under 90 dagar. OBS! Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter din hemresan från Sydafrika, och det ska finnas minst två tomma sidor till stämplar.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Sydafrika. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

Projektet anser också att du som volontär bör vaccinera dig mot Rabies före avresa. Och även Malaria, projektet ligger i ett högriskområde för malaria.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

 

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev