Pris Från. 14900 SEK

BRASILIEN, SYDAMERIKA

Volontärarbete - Räddningscenter för vilda djur i Florianópolis

Detta fantastiska djurprojekt ligger i Florianópolis, i södra Brasiliens vackra landskap. På räddningscenter tar man hand om djur som skadats eller behandlats illa. Djuren rehabiliteras, för att sen återföras till sina naturliga livsmiljöer. Projektet är beroende av volontärers hjälp, din insats är verkligen värdefull för Brasiliens djurliv. På djurräddningscentret får du uppleva flera av Brasiliens djurarter och assistera djurvårdare som jobbar på projektet.

Projektets syfte

Projektets syfte är att rädda och rehabilitera djur som skadats eller hållits i fångenskap, och sedan om möjligt återföra djuren i det vilda. Om ett återförande inte är möjligt, försöker projektet erbjuda djuren en så naturlig livsmiljö som möjligt. Projektet syfte är även till att utbilda olika organisationer och grupper i hur vi skyddar vår miljö, bland annat genom undervisning i natur- och djurbevarande.

Volontärarbete

Dina arbetsuppgifter kan variera från dag till dag beroende på vilka behov djuren på  räddningscentret har.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Förbereda mat till djuren
 • Mata djuren
 • Hålla rent i djurinhägnader
 • Hjälpa till med underhåll av inhägnader
 • Ta hand om de olika djurarterna

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Florianópolis-Hercílio Luz International Airport med bokad ankomst söndag som dina volontärveckor startar och hemresa söndag som dina volontärveckor är avslutade

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Personal från projektet möter upp dig på flygplatsen och tar dig med till projektet. Transfer tillbaka till flygplatsen ordnar du själv med hjälp av personalen på projekt. 

Din vistelse på projektet startar med en introduktion som förbereder dig inför din volontärtid. Introduktion ger dig en inblick i Brasiliens kultur och vad som förväntas av dig som volontär. Det är din värdfamilj som håller i introduktionen.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du hos en brasiliansk värdfamilj i Florianópolis, och tar del av den brasilianska kulturen, seder. Här kan du också njuta av den vackra ön som är känd för sina underbara stränder och hektiska nattliv. Du bor antingen i ett eget rum eller delar med en annan volontär, i boendet ingår också elektricitet. OBS! Boendet inkluderar en natt innan projektet startar och en natt efter projektets slut.

MÅLTIDER
I ditt boende hos brasiliansk värdfamilj ingår frukost och middag. Lunch står du själv för.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
Du är ledig en dag i veckan. På din fritid kan du njuta av Florianópolis vackra stränder med möjlighet att prova på surfing, eller utforska staden som har mycket att erbjuda.

Upplev mer i Brasilien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Brasilien som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svensk medborgare krävs inget visum för inresa i Brasilien för vistelse under 90 dagar. OBS! Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter din hemresa från Brasilien.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

SWEDEN ABROAD

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Brasilien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev