Pris Från. 17400 SEK

BRASILIEN, SYDAMERIKA

Volontärarbete - Naturreservat med jaguarer i Curitiba

30 kilometer från staden Curitiba i södra Brasilien ligger detta magnifika naturreservat omgivet av lummiga skogar och berg. Här har du som volontär möjlighet att hjälpa utrotningshotade sydamerikanska djurarter och får framförallt chansen att arbeta nära inpå den fantastiska jaguaren, det största kattdjuret på den amerikanska kontinenten. Det finns endast omkring 15 000 jaguarer kvar i det vilda, och bevarandereservat är avgörande för att skydda arten från utrotning. Här arbetar du tillsammans med biologer och naturvårdare som lär dig mer om djuren på reservatet. Projektet arbetar även med att återplantera utrotningshotade växter och träd, som du blir delaktig i. Styr ditt nya äventyr mot Brasilien där djur och natur väntar på eldsjälar som dig!

Projektets syfte

Projektet syfte är att bevara den biologiska mångfalden i Brasilien, genom att arbeta för ett hållbart nyttjande av naturresurser samt att bevara utrotningshotade arter. Alla djur kommer till reservatet genom IBAMA (Brazilian Institute of Environment and Renewable Natural Resources), en statlig institution som värnar om Brasiliens naturområden. På centret tar man emot djur som utsatts för illegal handel, varit misskötta husdjur eller på annat sätt skadats.

Volontärarbete

Dina arbetsuppgifter på projektet består av allt från att förbereda djurens mat, rengöra djurinhägnader till att hjälpa djurskötarna. Det finns även ett stort skogsområde för återplantering av hotade trädarter, där hjälper du till med återplantering och fröinsamling.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Förbereda djurens mat och blanda mediciner till sjuka djur
 • Hålla rent i djurinhägnader
 • Hjälpa biologerna och djurskötarna med rehabilitering av djur
 • Följa rutiner för djurens välmående på centret tillsammans med professionell personal
 • Odla växter och frukter i växthus, som sedan används som utfodring till djuren

Arbetsuppgifter och arbetsschema kan ändras och anpassas till var behovet av arbetsinsatser är störst. Dina volontäruppgifter på projektet är inte ”huggna i sten”, har du egna idéer på hur du skulle vilja genomföra din volontärperiod brukar det uppskattas. All form av hjälp värdesätts och kan du utveckla metoderna, arbetsuppgifterna eller något annat tas dina förslag emot med öppna armar.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Curitiba Airport med bokad ankomst måndag före kl. 15:30 då dina volontärveckor startar och hemresa fredag då din volontärperiod är avslutade (sista arbetsdag torsdag).

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Personal från projektet möter upp dig på flygplatsen och skjutsar dig till projektet. Transfer till flygplatsen vid hemresa ordnar du själv, med stöd från projektpersonalen.

Introduktion

Din vistelse inleds med en introduktion av Brasilien. Du får bland annat information om hälsa, säkerhet och du lär dig mer om seder och bruk, och får även tips på aktiviteter du kan göra på din fritid.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor mycket bekvämt i ett volontärhus på projektplatsen, mitt bland alla djur. Du delar rum med andra volontärer från hela världen, max 3 personer per rum. I anslutning till de två sovrummen finns det badrum med hög standard. Boendet har en balkong med utsikt över djur och skog. Under lediga dagar kan du lata dig i hängmattan på altanen vid entrén, eller strosa runt bland djuren som finns precis bredvid huset. Huset är också utrustat med TV, DVD-spelare och mängder med filmer.

Du bör vara beredd på att vara ensam volontär på projektet under vissa perioder. Men oroa dig inte, du blir väl omhändertagen av djurskötarna och ägarna som också bor på projektområdet även under helgerna.

MÅLTIDER
All mat ingår, och lagas av volontärerna tillsammans i det gemensamma köket.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På själva centret finns natur, djur och såklart trevliga människor, men förvänta dig inga partyställen eller barer. Här finns tid för avkoppling under lugna kvällar, och du somnar till ljudet av fåglar och apor. Det finns en by tre km bort, där finns några affärer, en marknad, apotek, bank och sjukhus.

En tågresa mellan Curitiba och Paranguá är spektakulär och ger dig en makalös utsikt över det hisnande djungellandskapet. Vill du promenera på stranden når du en av Brasiliens vackraste öar, Ihla de Mel, från hamnen i Paranaguá. Det blir ofta kyligt i Curitiba, så ta med en tjock tröja på dina upptäcktsfärder. OBS! Det kan vara mycket turister under helgerna.

Upplev mer i Brasilien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Brasilien som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svensk medborgare krävs inget visum för inresa i Brasilien för vistelse under 90 dagar. OBS! Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter din hemresa från Brasilien.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Brasilien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev