Pris Från. 12400 SEK

COSTA RICA, CENTRALAMERIKA

Volontärarbete
Undervisning i engelska på skola eller bibliotek
i Jacó Beach

Upplev strandstaden Jacó på Costa Ricas västkust, dit surfare från hela världen reser. Här får du möjlighet att njuta av frodiga regnskogar och vulkansandstränder. Jacó erbjuder massor av olika aktiviteter, allt från att rida ut och utforska regnskogen till att uppleva det costaricanska nattlivet. Som volontär i Jacó vistas du i denna otroligt vackra miljö, samtidigt som du bidrar till samhället genom att undervisa i engelska på antingen den lokala skolan eller biblioteket.

Projektets syfte

Projektets syfte är att öka lokal befolkningens kunskaper i engelska, för att skapa ökad språkförståelse och bidra till stadens utveckling. På biblioteket är målet är att alla invånare i staden, oavsett ålder, ska kunna komma och få undervisning. Projekts mål är att få fler invånare att gå ut grundskolan, fortsätta studera på högre nivå för att utveckla staden i framtiden, utveckla kreativitet, träffa olika kulturer samt att inspirera varje individ att ta steget till en bättre framtid. I Jacó är det många som vill lära sig engelska och ditt arbete som volontär, genom att dela med dig av dina kunskaper, är därför ovärderligt.

Volontärarbete

skolan i centrala Jacó är eleverna mellan 7–12 år, och många av barnen kommer från förorter utanför staden. Här kommer du som volontär att assistera lärare under engelskundervisningen. Volontärer är mycket uppskattade av både lärare och elever på skolan.

Till biblioteket kommer både vuxna och barn, och målet är att alla invånare i staden, oavsett ålder, ska ha tillgång till undervisning. Här håller du i egna lektioner i engelska med hjälp av det material som finns att tillgå på biblioteket. Grupperna består vanligtvis av 1–3 elever, och lektionerna är mycket uppskattade av stadens invånare.

 

Lektioner i spanska

Det ingår 1 veckas spanskkurs om du väljer att volontärarbeta i minst fyra veckor. Vill du ta fler spanskalektioner kan du välja att studera spanska på halv- eller heltid under dina volontärveckor. Om du läser spanska på heltid gör du inte det samtidigt som volontärarbetar, och då rekommenderar vi att du inleder din vistelse med spanskastudier.

Kontakta oss på 031-708 42 03 för mer information och priser.

Här kan du mejla oss

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen San José med bokad ankomst söndag innan dina volontärveckor startar och hemresa lördag eller söndag efter dina volontärveckor är avslutade. OBS! Vid hemresan kommer du att behöva betala flygplatsskatt på omkring 29 US dollar, som du själv står för.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Du blir upphämtad på flygplatsen i San José. Eftersom Jacó ligger en bit ifrån huvudstaden kommer du att övernatta första natten på ett Bed&Breakfast i San José (ingår i resans pris). Dagen efter tar du en buss till Jacó som tar cirka 2–3 timmar.

OBS! Du bekostar själv bussresan, samma gäller inför hemresan när du tar bussen tillbaka till San José. Väl framme i Jacó blir du mött av din värdfamilj på busstationen.

Spanskkurs och introduktion

Din vistelse inleds med 1 veckas lektioner i spanska (för dig med 4 eller fler volontärveckor) eller en kortare introduktion i Jacó (för dig med 2-3 volontärveckor). Under dessa dagar lär du dig mer om Costa Ricas kultur och får du mer ingående information om hur det är att arbeta som volontär samt om projekt.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor hos en lokal värdfamilj. Familjerna bor ofta i förorter till Jacó, cirka 10–20 minuter från stadskärnan. Husen är alltid rena och omskötta, och du bor i ett eget rum. Ditt rum städas en gång per vecka och det finns möjligheter till att tvätta hos familjen. Som boende i värdfamilj får du en djupare förståelse för den costaricanska kulturen.

Värdfamiljen kan också hjälpa dig med spanskan, så se det som ett språkligt utbyte. TIPS! Ta med spansklexikon, så kan du sakta men säkert börja förstå mer och mer av det språk du hör runt omkring dig. 

MÅLTIDER
Två mål mat om dagen, frukost och middag, ingår i resans pris. Lunch står du själv för.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

LOKALTRAFIK
Costa Rica har ett väl utbyggt bussnät och det är lätt att ta sig runt på egen hand.

FRITID
På din fritid kan du passa på att njuta utav Jacó Beach. Den tropiska stranden är en av de mest besökta i Costa Rica. Tröttnar du på att bara sola och bada finns det en mängd aktiviteter att sysselsätta sig med. Varför inte testa att surfa, skärmflyga eller köra fyrhjuling på stranden. Kanske har du drömt om att få testa bungyjump, åka zipline genom djungeln eller paddla havskajak i stillahavet.

På helgerna är du ledig och kan passa på att upptäcka mer. Det finns en hel del olika nationalparker att besöka. Bland annat ligger Reserva Biological Carara några mil ifrån Jacó. Här kan du se kapucinapan, navelsvin, näsbjörn och så klart en mängd olika fågelarter. Vill du göra något mer fartfyllt finns det möjlighet till forsränning, äventyr från hästryggen eller krokodilsafari.

Upplev mer i Costa Rica

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Costa Rica som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Costa Rica för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare krävs inget visum för inresa i Costa Rica för vistelse under 90 dagar. OBS! Ditt pass måste vara giltigt för hela den tid som du avser vistas i Costa Rica.

Ska du stanna längre än 90 dagar kan du göra en weekendresa till Nicaragua, och genom ”ny” inresa i Costa Rica skaffa dig ”nya” 90 dagars uppehållstillstånd. Personalen på projektet hjälper dig ordna en bussresa till Nicaragua, men du står själv för dina reskostnader.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

 

​Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Costa Rica. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev