Ecuador

Våra aktuella projekt

Ecuador är ett ett litet land med allt av Sydamerika – allt som finns på kontinenten finns också i detta lilla land.

Här möts man av färger och dofter, ett rikt djurliv och stolta människor.
Visste du att landet fått sitt namn efter ekvatorn?

Se och göra

När du är ledig från volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. Här listas några:

Natur/nationalparker

Ecuador har en av världens mest unika miljöer och dess många destinationer erbjuder resenärerna en rad sevärdheter att utforska.
Ett unikt landskap väntar de som besöker Ecuador. Här kan du ta del av varma soliga stränder vid Stilla havet, imponerande bergsbyar i Anderna, Amazonas regnskog och världens ekologiska underverk – Galapagosöarna .
De ecuadorianska Anderna erbjuder utomhusaktiviteter som vandring, paddling och mountainbike, vilket gör den idealisk för entusiaster och ett av de mest populära turistmålen i Sydamerika.

Med sin regnskog, är Amazonas hem för tusentals olika djurarter.

På grund av landets närhet till ekvatorn och dess skiftande geografi, är Ecuador äventyrarens drömsemester.
Var annars kan du se förhistoriska varelser i sin naturliga miljö, bevittna gigantiska sköldpaddor, se leguaner, och vandra bland aktiva vulkaner?

Fördjupa dig i den antika kulturen om Inka civilisationen och besök huvudstaden Quito, som ligger på 2850 meter och har över en miljon invånare!

Sol & bad

Ecuador har en lång kuststräcka som erbjuder många olika aktiviteter. Många säger bl a att världens bästa dykning och surfning finns i Ecuador.
Längs Ecuadors Stillahavskust hittar man allt från större städer till små fiskebyar som är helt befriade från turister. Vad alla dessa har gemensamt är ett fantastiskt klimat med vackra milslånga stränder!

De populäraste stränderna ligger i de norra delarna av Ecuador. En av de finaste är Atacames som är en 4 kilometer lång strand som erbjuder surfing, vattensporter och valskådning.

Kultur

Otavalo är en liten stad som är belägen cirka 10 mil norr om Quito. Vid första anblick verkar byn inte göra något större avtryck men den blir färgstark och livlig på lördags morgonen när lokalborna börjar sälja sina varor på marknaden till Poncho Square. De säljer nästan allt här; mattor, filtar, bälten och alla andra typer av hantverk.
Allt är skapat för hand med färdigheter som gått i arv från en generation till nästa.

Väder

Klimatet är varierande beroende på vart man befinner sig i Ecuador.

Quito ligger på 2800 meters höjd vid ekvatorn vilket ger en jämn temperatur året runt på drygt 20 grader, ungefär 10 grader på natten.
Amazonas har ett varmt och fuktigt tropiskt klimat med regnskurar.
Galapagos har en varm period mellan januari och juni med ungefär 30 grader, juli till december är den kalla perioden med 22 till 24 grader.

Priser

  • Vatten (1.5 l ): ca 7 kr
  • Läsk (33 cl ): ca 5 kr
  • Middag på lokal restaurang: ca 25 kr
  • Lokal transport (1 km taxi): ca 10 kr

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev