Pris Från. 7900 SEK

ECUADOR, SYDAMERIKA

Djurräddningscenter i Amazonas regnskog

På en bussresa från huvudstaden Quito slingrar sig vägen fram längs Andernas frodiga berg och genom små samhällen, utsikten är nästintill oslagbar. Men framme i Puyo, och platsen för projektet, vid porten till regnskogen är det om möjligt ännu vackrare. Här får uppleva Amazonas djungel och chansen att volontärarbeta med vilda djur på ett räddningscenter. I dagsläget finns det ett 40-tal djurarter på centret, som bland annat capuchinapor, spindelapor, ozeloter, näsbjörnar, sköldpaddor, kapybaror, kajmaner, aror och andra typer papegojor.

Projektets syfte

Projektet drivs sedan 2006 av en lokal icke-statlig organisation. Syftet med projektet är att rädda och ta hand om djuren, att hjälpa dem att återhämta sig i en så naturlig miljö som möjligt. Målet är att om möjligt låta djuren återvända till det vilda.

Volontärarbete

Räddningscentret hjälper vilda djur som olagligt hållits i fångenskap eller fungerat som husdjur eller varit till salu på svarta marknaden. Djuren kommer ofta från hemska förhållanden och vanvård. Här har du chansen att vårda djuren med målet är att låta dem återvända till det vilda. De djur som inte kan återvända arbetar centret för att erbjuda en så naturlig miljö som möjligt.

I dagsläget finns det ett 40-tal djurarter på centret, som bland annat capuchinapor, spindelapor, ozeloter, näsbjörnar, sköldpaddor, kapybaror, kajmaner, aror och andra typer papegojor. Nya djur anländer löpande. Personal och volontärer ser huvudsakligen till att djuren äter och dricker som de ska, men arbetar också med att förbättra och restaurera centret.

Exempel på aktiviteter som volontär:

 • Förbereda djurens mat
 • Daglig utfodring av djuren och städning av inhägnader
 • Assistera vid byggande av förbättrat boende för djuren samt centret i helhet
 • Vårda och ta hand om djuren
 • Rapportera till överordnade vid avvikelser gällande djuren

Dina arbetstider är måndag–fredag 08:00–17:00 samt lördagsförmiddagar då du hjälper till att mata djuren.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Quito Airport (UIO) med bokad ankomst söndag, dagen innan dina volontärveckor startar och hemresa söndag när dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

En koordinator från projektet hämtar upp dig på flygplatsen i Quito. Första natten övernattar du i Quito (ingår i resans pris) och dagen därpå åker du buss till projektet i Puyo. Bussresan tar drygt 5 timmar och du bekostar den själv. Samma gäller på vägen tillbaka då du även står för transport mellan Quitos busstation och flygplatsen.

Din vistelse startar med en förberedande introduktion inför din tid som volontär. Du får information om din volontärplats och hur du kan bidra till arbetet där, om den latinamerikanska kulturen och personlig säkerhet med mera.

Galapagos

Du kan kombinera din volontärveckor med en resa till Galapagos. Du reser med ett kryssningsfartyg mellan öarna Baltra, Santa Fe, Floreana, Espaniola och Santa Cruz. Kryssningen är verkligen något utöver det vanliga, och ett solklart minne för livet! För mer information om hyttval och priser kontakta oss på 031-708 42 03.

HÄR KAN DU MEJLA OSS

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Centret tar emot 14–16 volontärer från hela världen. Du bor i en så kallad cabañas (litet trähus), som delas av fyra volontärer. I husen finns sängar med lakan, och det finns angränsande toalett och dusch men inget varmvatten. Det kan finnas möjlighet att lämna tvätt till närboende, som tvättar åt dig för några kronor.

Centret är beläget mitt i regnskogen och 900 meter över havet. Det höga läget ger ett behagligt klimat med temperaturer mellan 18–24°C. De regnigaste månaderna är december till mars men en ordentlig regnskur under eftermiddagen är ingen ovanlighet året runt, ett skönt avbrott från den heta solen.

MÅLTIDER
Mat ingår från måndag morgon till lördag morgon. Lunch och middag serveras och du tillagar din egen frukost.

WI-FI / INTERNET
På volontärboendet finns ingen tillgång till internet. I Quito finns internetkaféer.
TIPS!
Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

LOKAL TRANSPORT
För att ta sig in till Puyo finns det regelbunden busstrafik och även taxi.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna på egen hand eller helt enkelt ta det lugnt och bara njuta av tillvaron! Du kan utforska regnskogen med sina vattenfall, åka in till Puyo för andra nöjen. Eller ta dig till andra närliggande städer som Baños, en idyllisk stad som bland annat erbjuder äventyrsaktiviteter.

Upplev mer i Ecuador

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Ecuador som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

​Visum

Som svensk medborgare behöver du inget visum för inresa i Ecuador vid vistelse upp till 90 dagar under ett år. OBS! Ditt pass måste vara giltigt i minst i sex månader vid inresa.

OBS! Det krävs att du kan uppvisa reseförsäkringsbevis för inresa till Galapagosöarna.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Ecuador och Galapagosöarna. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev