Pris Från. 18400 SEK

AUSTRALIEN, OCEANIEN

Rehabiliteringscenter för havssköldpaddor
på Stora Barriärrevet

På detta marina projekt vid Australiens vackra nordöstkust spendera du som volontär dagarna bland havssköldpaddor i Stora Barriärrevets djurrika vatten. Du lever i ett tropiskt paradis, volontärarbetar på ett rehabiliteringscenter för havssköldpaddor och får möjlighet att uppleva och utforska Stora Barriärrevet. Denna naturikon som är vår planets största levande organism, som till och med kan ses från rymden, sträcker sig över 2000 kilometer längs Queenslands kust. Revet är värdens största korallrev och hem till 1000-tals marina djur, fiskar, växtarter och 600 olika arter av korall.

Projektets syfte

Projektet syfte är i första hand att rädda och rehabilitera havssköldpaddor i nöd. Men man arbetar även med att sprida kunskap och skapa engagemang i samhället för att skydda sköldpaddornas framtida överlevnad.

Volontärarbete

Som volontär är du del av rehabiliteringscentrets arbete med att räddar och rehabilitera havssköldpaddorna. Centret behandlar sjuka och skadade havssköldpaddor som räddats från Stora Barriärrevet. Djuren kan ha utsatts för skador från båtar, eller misstagit plast i havet för mat, vilket kan leda till bland annat ”floaters disease”. Vilket innebär att gasbildningar skapas i sköldpaddans kropp av plaster som fastnat i matsmältningssystemet. Gasbildningarna leder till att sköldpaddan inte längre kan dyka ner på djupet för att skaffa föda och på sikt svälter ihjäl.

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Cairns med ankomst söndag mellan 08:00–20:00 då dina volontärveckor startar, och hemresa måndag när dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Du står själv för transfer från flygplatsen i Carins in till centrala Carins vid ankomst, och tillbaka igen inför din hemresa.

Din vistelse inleds med en kortare introduktion av projektet och ditt volontärarbete.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE

I Cairns bor du på hostel i 6-bäddssrum. Rummet delar du antingen med personer av samma på kön eller så är det ett blandat rum (mixed dorm). Boende är mycket trevligt med en gemensam pool för gästerna att svalka sig i. En plats där man alltid hittar någon att bekanta sig med. Dessutom erbjuds trevliga aktiviteter såsom grillkvällar.

Du kan också välja att:

  • Bo i eget rum som tillval, för en extra kostnad.
  • Resa med detta projekt utan kostnaden för det inkluderade boende.

Hör av dig till oss om du vill bo i eget rum eller ordna ditt boende på egen hand. Du når oss på telefon 031-708 42 03.

Här kan du mejla oss 

MÅLTIDER
Frukost ingår i boendet. I Cairns finns många restauranger där du kan äta lunch och middag på egen hand.

WI-FI / INTERNET
Gratis wifi finns tillgängligt på boendet. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
Det finns mycket att se och göra i denna livfulla del av Australien, så avsett gärna några extra dagar för att på egen hand utforska omgivningarna före eller efter din volontärtid.

I Cairns med omnejd finns det dyksajter, nationalparken Fitzroy Island, kajaking, vandringar, segling, shopping, fallskärmshoppning, varma källor, stränder, sjöar, djurliv, nattklubbar och prisvinnande restauranger och mycket mer. Precis utanför Cairns finns stora tropiska regnskogar och vildmark rikt på djurliv. Cairns är helt enkelt det bästa stället att uppleva den tropiska livsstilen.

Upplev mer i Australien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Australien som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

OBS! Krav från detta projektet är att du kan uppvisa intyg på giltig reseförsäkring.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Visum

Som svensk medborgare behöver du elektroniskt visum för inresa i Australien. Du ansöker om ett eVisitor-visum. Visumet gäller i upp till 90 dagar och är kostnadsfritt. Ansök om visum i god tid före din avresa. OBS! Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter din hemkomst från Australien.

HÄR SÖKER DU VISUM


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Australien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

OBS! Krav från projekt är att du kan uppvisa bevis för stelkrampsvaccinering.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev