Pris Från. 14200 SEK

AUSTRALIEN, OCEANIEN

Räddningscenter för skadade och föräldralösa djur

Varje år råkar hundratusentals inhemska australiensiska djurarter ut för skador, sjukdomar eller blir föräldralösa. Och det finns inte tillräckligt med volontärer att hjälpa till på räddningsprojekten. I sydöstra Australien vid Stanley State Forest, ett vackert skogsområde med överflödig vegetation och magnifikt djurliv, ligger räddningscentret för föräldralösa djurungar. Här är din insats enormt viktigt. Det är ett intensivt arbete att mata och ta hand om små djurungar, och projekt behöver fler surrogatföräldrar som kan hjälpa till med de föräldralösa ungarna.

Projektets syfte

Räddningscentret för vilda djur har funnits i över 30 år, och är en av Australiens största privata djurorganisationer. Eftersom projektet drivs i privat regi får det inte något finansiellt stöd från regeringen. Tack vare volontärer kan organisationen fortsätta rädda och rehabilitera sjuka, skadade och föräldralösa djur. Med kärlek och omvårdnad återfår djuren sin hälsa och återförs till sin naturliga livsmiljö.

Volontärarbete

Som volontär har du en nyckelroll i arbetet med att rädda och ta hand de föräldralösa djuren. Men på centret kommer du inte bara att få nya kunskaper och hjälpa djur i nöd, du kommer också att få nya vänner från hela världen.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Flaskmatning av djur, var fjärde timme
 • Utveckla djurens färdigheter och möjligheter att genomföra sina basbehov
 • Assistera vid djurräddningar och nöduttryckningar
 • Städa och reparera inhägnader
 • Samla gräs, löv och äpplen och annan föda till djuren
 • Hålla volontärboendet rent och fint
 • Assistera vid administration kring organisationen och engagera samhällen genom insamlingar
 • Nattliga flaskmatningar av djurbebisar, då får du sovmorgon dagen efter

Du arbetar 5 dagar i veckan och är ledig två, om du inte frivilligt vill jobba fler dagar.

Var beredd på att det kan bli väldigt varmt i denna del av Australien, och att uppgifterna innefattar vandringar i skog och mark för att hitta föda till centret.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand ska du vara framme på projektet på onsdagen då dina volontärveckor startar. Om du väljer att flyga till Melbourne tar du tåg eller buss till Beechworth. Landar du i Sydney tar du ett inrikesflyg till Albury och sedan buss till Yackandandah. Hemresa bokar du till söndag när dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Projektets lokala koordinator tar hand om din transfer från lokal ankomstort (Yakandandah eller Beechworth) till volontärcentret. Transfer inför hemresa står du själv för.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i stuga som delas mellan fyra volontärer. För att spara ström finns ingen elektricitet på dagarna, men på kvällarna behövs det givetvis för att tända lampor, ladda mobiltelefoner och dator. Man är även sparsam med vatten, så tänka på att ta korta duschar.

MÅLTIDER
Frukost, lunch och middag ingår men samtliga volontärer hjälper till att förbereda mat och städa undan efter måltiderna. Vill du ha snacks, finns det att köpa i den lokala affären i närheten av centret.

WI-FI / INTERNET
Det finns inget internet på centret men du kan koppla upp dig när du besöker den lokala staden. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
Det kommer inte finnas mycket tid över för fritid på detta projekt då det alltid finns väldigt mycket att göra på centret, och det görs räddningsinsatser nästan varje dag. Många volontärer tar endast resan in till stan i samband med att projektrelaterade ärenden.

Många volontärer väljer istället att stanna i området efter att projektet är avslutat, och du behöver inte resa långt för att uppleva vad regionen har att erbjuda. Det finns mycket spännande att upptäcka i närliggande naturområden, skogar och städer.

Hyr en bil och ta vägen Forest drive, som kantas av gamla gruvschakt och tunnlar. På turistbyrån i Albury kan du få tillstånd till att utföra gruvarbete och göra ett försök att hitta guld. Vem vet, du kan ha tur! Ett annat sätt att uppleva gruvorna är att boka en guidad tur av en av gruvorna som öppnades redan 1867.

I nordväst hittar du den spektakulära skogen Beechworth Forest, som ligger i dalen i bergsområdet Victorian Alps.

Upplev mer i Australien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Australien som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

OBS! Krav från detta projektet är att du kan uppvisa intyg på giltig reseförsäkring.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svensk medborgare behöver du elektroniskt visum för inresa i Australien. Du ansöker om ett eVisitor-visum. Visumet gäller i upp till 90 dagar och är kostnadsfritt. Ansök om visum i god tid före din avresa. OBS! Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter din hemkomst från Australien.

Här söker du visum


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Australien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

OBS! Krav från projekt är att du kan uppvisa bevis för stelkrampsvaccinering.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev