Pris Från. 14800 SEK

AUSTRALIEN, OCEANIEN

Räddningscenter för vallaby känguru, vombat och andra inhemska djur

En bit inlands från Queenslands östkust i ett avlägset område utanför Mount Larcom ligger detta djurprojekt som arbetar för att säkerställa de hotade bestånden av områdets unika inhemska djurarter. Du som volontär kommer här att bidra till arbetet med att vårda sjuka och skadade vilda djur, som när de är återställda släppas ut i det vilda igen. Projektet arbetar även med utbildning samt natur- och miljövård. På djurräddningscentret kommer du att sköta om tygelvallaby, nordlig och sydlig hårnosvombat, flygpungekorrar, ödlor, ormar, fåglar, koalor och kängurur.

Projektets syfte

Projektens huvudsyfte är bevarandet av utrotningshotade inhemska djurarter. Organisationen engagera sig i olika uppfödnings-, forsknings- och utbildningsprogrammen och samarbetar med myndigheterna, universitet och zoologiska institutioner i sitt forskningsarbete kring australiskt djurliv. Centret förser även skadade, sjuka och föräldralösa djur med sjukvård genom deras räddnings- och rehabiliteringsprogram. Projektet belyser också vikten av att bevara en hälsosam naturlig miljö för att säkerställa de inhemska arternas överlevnad och välstånd.

Volontärarbete

Som volontär på centret kommer du vara engagerad i behandlingen av ett hundratal djur. Du kommer vara delaktig i vården av djuren, och vara i direktkontakt med dem beroende på vilken uppgift du blivit tilldelad. Hantering av djur inte alltid kommer tillhöra dina dagliga sysslorna. Du volontärarbetar 5 dagar i veckan. Arbetsdagarna är uppdelade i morgon- och eftermiddagsskift. Därtill deltar du i vissa nattskift.

Exempel på aktiviteter om volontär:

 • Förbereda mat till djuren och mata dem
 • Städa djurinhägnader
 • Hålla projektområdet rent
 • Tillbyggnad/utbyggnad av nya inhägnader
 • Skörda mat för djur
 • Plantera träd och grödor
 • Assistera vid räddning eller frisläppning av djur
 • Hälsokontroller på vilda vallabyer
 • Engagera sig i utbildningsevents av samhället inom miljö- och djurvård

Har du bakgrund som målare, byggare, golvläggare, rörmokare, kock eller annat praktiskt arbete kan vara väldigt värdefullt för projektet.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Brisbane med ankomst måndag med anknytande flyg till Gladstone. Planera din ankomst till Gladstone till mellan kl. 08:00–18:00 för att hinna med den inkluderade transfern till projektet, annars kostar transfer extra. Och hemresa bokar du till måndag när dina volontärveckor är avslutade. Då det tar tid att resa från projektet till flygplatsen i Brisbane rekommenderar vi att du bokar ett kvällsflyg.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Personal från projektet möter upp dig på flygplatsen i Gladstone för transfer till projektet. Se till att du är i Gladstone till mellan kl. 08:00–18:00 för att hinna med den inkluderade transfern, annars kostar transfer extra. Transfer inför hemresa står du själv för.

Introduktion

Din vistelse startar med en kortare introduktion av projektet och ditt volontärarbete.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i sovsal med enkelsängar, delat badrum och kök. Sängkläder och tvättfaciliteter finns på plats.

MÅLTIDER
Alla måltider ingår i resans pris. Frukost och lunch fixar du själv av de råvaror som finns i köket. Middag lagar personalen på centret och äts gemenast med övriga volontärer i gruppen. Vegan och vegetariska alternativ är kan erbjudas.

För snacks rekommenderar vi att du tar med eget, då närmsta affär ligger cirka 10 minuter bort med bil.

WI-FI / INTERNET
Det finns inget internet på boendet, men du hittar många internetcaféer i Mount Larcom. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din fritid har du möjlighet att utforska omgivningarna. Några få minuter från centret ligger Gladstones mest kända landmärke – Mount Larcom. Här kan du anta utmaning att klättra upp till toppen på 632 meter över havet. Det kan ta några timmar men är väl värt mödan, utsikten från toppen över fastlandet, hamnen i Gladstone och öarna på Stora Barriärrevet är helt fantastisk.

Gladstone med omnejd erbjuder massor av aktiviteter. Längs med stranden i Gladstone ligger Spinnaker Park, där det finns vandringsleder att upptäcka eller varför inte ordna en klassisk australisk ”Barbie” (grilla) i de vackra parkområdena. Och ett dopp vid någon av parkens stränder rekommenderas. Gladstone även känt är sina färska skaldjur där framförallt krabba gärna avnjuts. Du kan också ta en båttur till Heron island eller Wilson island för att uppleva Stora Barriärrevet, där du kan bada, snorkla eller dyk omgiven av sköldpaddor och färgglada fiskar eller bara njut av lugnet.

En gång i veckan reser personal och volontärer in till Gladstone för att fylla på proviantförråden, och se sig om i staden.

Upplev mer i Australien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Australien som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

OBS! Krav från detta projektet är att du kan uppvisa intyg på giltig reseförsäkring.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Visum

Som svensk medborgare behöver du elektroniskt visum för inresa i Australien. Du ansöker om ett eVisitor-visum. Visumet gäller i upp till 90 dagar och är kostnadsfritt. Ansök om visum i god tid före din avresa. OBS! Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter din hemkomst från Australien.

HÄR SÖKER DU VISUM


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Australien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev