Pris Från. 15600 SEK

AUSTRALIEN, OCEANIEN

Rehabiliteringscenter för skadade och
föräldralösa fladdermöss

I höjd med Stora Barriärrevet på Atherton Tablelands i norra Queenslands tropiska regnskog ligger rehabiliteringscentret för fladdermöss, i en dal täckt av naturliga trädgårdar. I denna otroligt vackra miljö deltar du som volontär i både i arbete med att vårda omhändertagna fladdermöss (flying foxes) och bevara deras livsmiljö, den utrotningshotade regnskogen Mabi Forest. En regnskog som kännetecknas av sina 45 meter höga träd, lianer och trädkängurus. I människans framfart ersätts regnskogen av hus och vägar, ekosystem rubbas och livsmiljöer försvinner. Vilket drabbar fladdermössen hårt och lämnar massor av små ungar föräldralösa.

Projektets syfte

Projektet är en kommunal grupp som arbetar med att bevara fladdermöss (flying foxes) och deras livsmiljöer genom arbete med forskning och utbildning. Centret ger skadade och föräldralösa fladdermöss vård och rehabilitering för att kunna återvända till det vilda.

Volontärarbete

Dina volontäraktiviteter varierar beroende på vilken tid på året du åker:

  • Mars till oktober är den mest hektiska perioden, då massa föräldralösa fladdermössungar behöver vård. Dina uppgifter blir att vårda, mata och hålla rent. Räkna med att arbeta många timmar.
  • April till juni brukar vara en lugnare period, då fladdermössen nu har förberetts och släppts fria. Det finns ca 100 fladdermöss som är permanent boende på projektet och som alltid behövs tas hand om.
  • Juli till september är turistsäsong och innebär upptagna eftermiddagar i besökscentret. Under denna period görs även räddningsutryckningar för att hjälpa fladdermöss som bland annat fastnat i staket.

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Cairns med ankomst före kl. 20:00 samma dag som dina volontärveckor startar, och hemresa under helgen efter dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Personal från projektet möter upp dig på flygplatsen för transfer till projektet. Din vistelse startar med en kortare introduktion om projektet och ditt volontärarbete. Transfer inför hemresa står du själv för.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Det finns olika alternativ att bo på projektet, som inomhus eller i stora tält. Allt beror på hur många volontärer som är på plats samtidigt. På grund av klimatet så brukar man för det mesta sova utomhus. Projektet ligger visserligen i de tropiska delarna av Australien men på 820 meters höjd vilket gör att klimatet är lite mer behagligt och inte jättehett.

MÅLTIDER
Mat ingår i resans pris. Frukost och lunch tillagar du på egen hand. Middagarna lagas och äts gemensamt. Det finns alternativ för vegetarianer.

WI-FI / INTERNET
Det finns fritt internet på projektet, så att du kan skypa och mejla med nära och kära. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din fritid kan du passa på att utforska det lokala området, marknader, promenadstigar och ställen där du kan ta ett dopp. Det finns även ett billigt biluthyrningsställe om du vill hyra en gammal bil för att utforska omgivningarna lite längre bort. OBS! Glöm inte att ta med ditt körkort, om detta är något som lockar dig.

Upplev mer i Australien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Australien som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Visum

Som svensk medborgare behöver du elektroniskt visum för inresa i Australien. Du ansöker om ett eVisitor-visum. Visumet gäller i upp till 90 dagar och är kostnadsfritt. Ansök om visum i god tid före din avresa. OBS! Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter din hemkomst från Australien.

HÄR SÖKER DU VISUM


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Australien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

OBS! Krav från projektet är att du kan uppvisa bevis på rabiesvaccinering.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev