Pris Från. 10200 SEK

INDONESIEN, SYDOSTASIEN

Engelskundervisning på Bali för barn mellan 7–11 år

På detta undervisningsprojekt bidrar du som volontär till att barn mellan 7–11 år på Bali får undervisning i engelska, som de annars inte skulle ha tillgång till. Gillar du när ingen dag är den andra lik. Älskar du att arbeta med barn och ungdomar. Är du öppen för nya kulturer och tycker om att arbeta i ett team och vara kreativ. Då är det här projektet något för dig! Här kan du hjälpa balinesiska barn att få bättre möjligheter för framtiden genom att lära dem engelska. Samtidigt som du får chansen att njuta av denna underbara plats och kultur.

Projektets syfte

Syftet med projektet är att erbjuda lokala barn mellan 7–11 år gratis undervisning i engelska. Målet är att om att ge barnen självförtroende att kommunicera med människor från andra länder och skap bättre möjligheter till arbete i framtiden.

Volontärarbete

Målet med ditt volontärarbete är att undervisa eleverna i grundläggande engelska för både tal och skrift. Dina arbetstider är måndag–fredag 09:00–17:00. På förmiddagarna 09:00–11:00 planeras lektioner och på eftermiddagarna 14:00–17:00 undervisar du på skolan.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Undervisa engelska som eleverna kan använda i dagliga livet
 • Locka barnen att lära engelska genom kreativa spel och sånger
 • Uppmuntra barnen att i sitt ärande
 • Utarbeta kreativa metoder för undervisning
 • Effektivisera lektionsplanering tillsammans med lokala lärare

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Bali med ankomst söndag, mellan 06:00–18:00, dagen innan dina volontärveckor startar. Hemresa bokar du till lördag, dagen efter dina volontärveckor är avslutade. OBS! Du behöver ha bokad flygbiljett tur och retur för inresa till Indonesien, gäller alla som reser till Indonesien oavsett reslängd.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Du hämtas upp på flygplatsen av personal från projektet. Transfer tillbaka till flygplatsen, när dina volontärveckor är avslutade, står du själv för.

Introduktionsvecka

Du kan välja att starta dina volontärveckor (ingår i resans pris) med en spännande introduktionsvecka i staden Ubud på Bali.

OM INTRODUKTIONSVECKAN

Introduktionsdag

Väljer du att inte ha en hel veckas introduktion kommer du istället att få ta del av en introduktionsdag som ger dig en inblick i den balinesiska kulturen, omgivningarna och ditt nya boende.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor du tillsammans med andra volontärer från hela världen på ett volontärcenter. Du har möjlighet att boka privat boende (140 €/vecka) eller enkelrum (105 €/vecka).

MÅLTIDER
Du serveras tre mål lokal mat under vardagar; frukost, lunch och middag. På helgerna serveras frukost och middag.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID

På din fritid, kvällar och helger, kan du utforska omgivningarna eller bara ta det lugnt. Bali erbjuder olika typer aktiviteter. Kanske har du funderat på att lära dig surfa, eller kanske ta dykarcertifikat, varför inte göra det på Bali och få ett extra minne från din volontärresa.

Upplev mer i Indonesien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Indonesien som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Indonesien för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

​Visum

Som svensk medborgare och volontär på detta projekt måste du, oberoende av hur lång tid du stannar i Indonesien, ansöka om ett särskilt visum – Social Visa – som är giltigt 60 dagar. OBS! Gör din visumansökan i god tid före ditt avresedatum.

HÄR SÖKER DU VISUM


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Indonesien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev