Pris Från. 12900 SEK

INDONESIEN, SYDOSTASIEN

Bevarandeprojekt för havssköldpaddor på
ön Nusa Penida utanför Bali

Detta härliga marinprojekt för havssköldpaddor ligger på den charmiga ön Nusa Penida, en kort båtfärd från Balis fastland. Här bor du i en underbart vacker miljö, nära ljumma bad i Indiska oceanen och många spännande sevärdheter. Som volontär bidrar du med att samla in viktig data gällande sköldpaddornas population på Nusa Penida. Du sköter också om sköldpaddorna och håller rent i deras pooler. På din volontärresa till fantastiska Bali kommer du uppleva en underbar kultur samtidigt som du hjälper havssköldpaddor och möter barn som vill lära sig engelska.

Projektets syfte

Projekt syfte är att övervaka, identifiera olika arter och bevara havssköldpaddorna i Nusa Penida-området. De arbetar även med att övervaka så att nykläckta sköldpaddsungarna kommer säkert till havet.

Volontärarbete

Havssköldpaddor bygger inte bo och lägger ägg året runt, så beroende på vilken tid på året du är på projektet kan dina uppgifter variera.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Identifiera olika sköldpaddsarter
 • Samla in ägg
 • Se till att sköldpaddsungarna kommer säkert till havet
 • Hålla rent sköldpaddspoolerna
 • Underhållsarbete av centret.
 • Om tillfälle ges, undervisa i engelska i en lokal skola.

Arbetstiderna kan variera från vecka till vecka, beroende på hur många volontärer som är på projektet. Vanligtvis arbetar du på morgonen, 09:00–11:00, med att rengöra sköldpaddspoolerna, tvätta sköldpaddor och utfodring. På eftermiddagen, 14:00–16:00, är uppgifterna strandstädning, samla in sjögräs eller undervisning på skola.

Arbetet med sköldpaddorna är inte tungt. Det viktigaste är att de får omvårdnad. På skolan är du en värdefull resurs, då engelska kunskaper kommer att bidra till bättre framtida möjligheter för eleverna.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Bali med ankomst söndag, mellan 06:00–18:00, dagen innan dina volontärveckor startar. Hemresa bokar du till lördag, dagen efter dina volontärveckor är avslutade. OBS! Du behöver ha bokad flygbiljett tur och retur för inresa till Indonesien, gäller alla som reser till Indonesien oavsett reslängd.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Du hämtas upp på flygplatsen av personal från projektet. Transfer tillbaka till flygplatsen, när dina volontärveckor är avslutade, står du själv för.

Introduktionsvecka

Du kan välja att starta dina volontärveckor (ingår i resans pris) med en spännande introduktionsvecka i staden Ubud på Bali.

Om introduktionsveckan

Introduktionsdag

Väljer du att inte ha en hel veckas introduktion kommer du istället att få ta del av en introduktionsdag på Nusa Penida som ger dig en inblick i den balinesiska kulturen, omgivningarna och ditt nya boende.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor du tillsammans med andra volontärer från hela världen på ett volontärcenter både under introduktionen i Ubud och under volontärveckorna på Nusa Penida.

MÅLTIDER
Du serveras tre mål lokal mat under vardagar; frukost, lunch och middag. På helgerna serveras frukost och middag.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din fritid, kvällar och helger, kan du utforska omgivningarna och upptäcka Nusa Penida och Bali. På Nusa Penida finns inte alla de bekvämligheter som vi är vana vid, men i utbyte har du en underbar strand precis utanför dörren. Bali erbjuder olika typer aktiviteter. Kanske har du funderat på att lära dig surfa, eller kanske ta dykarcertifikat, varför inte göra det på Bali och få ett extra minne från din volontärresa.

Upplev mer i Indonesien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Indonesien som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav för volontärarbete på projektet. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

​Visum

Som svensk medborgare och volontär på detta projekt måste du, oberoende av hur lång tid du stannar i Indonesien, ansöka om ett särskilt visum – Social Visa – som är giltigt 60 dagar. OBS! Gör din visumansökan i god tid före ditt avresedatum.

Här söker du visum


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Indonesien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev