Nepal

Våra aktuella projekt

Landet är litet och ligger inklämt mellan Indusdalens slättland och Himalayas bergskedjor.
Huvudstaden Kathmandu är i sig ett litet mirakel – en nästan medeltida stad omgivet av fantasieggande bergsmassiv.

Nepal är ett av världens fattigaste länder, men generositeten hos nepaleserna är ändå stor.

Inklämt mellan Indusdalens slättland och Himalayas bergskedjor ligger det lilla spirituella kungadömet Nepal. Landet är ett av världens fattigaste, men trots det är generositeten, värmen och glädjen hos nepaleserna stor.
I Nepal finns mängder av kulturskatter, gamla tempel och några av världens bästa vandringsleder.

Landet har en häpnadsväckande natur med tropisk djungel i söder och Himalayas berg i norr – Mount Everest stoltserar här med sina 8850 meter.

Huvudstaden Kathmandu är i sig ett smärre mirakel – en nästan medeltida stad omgiven av fantasieggande bergsmassiv. Staden fascinerar med sin charm, mängder av tempel, kullerstensgränder, myllrande marknader, en fantastisk natur och ett behagligt klimat.

Se & göra

Så fort du är ledig från volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. Här listas några:

Natur/Nationalparker/Safari

Chitwan nationalpark
Nationalparken består av djungel och inrymmer många vilda djur som noshörningar, hjortar, tigrar och fåglar. Här kan du vandra, paddla kanot eller rida elefant genom djungeln.

Mount Everest
Res till foten på världens högsta berg och som turist finns även möjligheten att göra en klättring upp till Mount Everest Basecamp på 5 500 meters höjd.

Sol & bad

Nepal saknar kust och klassas inte som något sol- och badresmål.

Kultur

Patan
Det här är världens äldsta buddistiska stad och erbjuder spännande kultur, gammal historia och gyllene arkitektur.

Limbini
Det här är platsen där Buddah föddes och som kanske även är Nepals största historiska sevärdhet.

Bhaktapur
Denna medeltidsstad ligger i Kathmandudalen där tiden nästan stått still och bilar är förbjudna.

Väder

Klimatet i Nepal varierar naturligt efter höjden över havet. I Katmandudalen (1350m ö h) råder subtropiskt klimat. Medeltemperaturen är ca 25 grader (juli) och 10 grader (januari).

I Kathmandu får man dock räkna med kalla kvällar på vintern, det kan bli omkring noll grader i december, januari och februari. Det finns två säsonger i Nepal; torrsäsongen är från oktober till maj och monsunsäsongen är från juni till september. I maj regnar det ca 99mm och i juli 379 mm.

Priser

  • Middag på lokal restaurang: ca 20 kr
  • Vatten (1.5 l ): ca 4 kr
  • Läsk (33 cl): ca 4 kr
  • Taxi (1 km): ca 23 kr

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev