Delfinexpedition i Medelhavet

Pris Från. 11700 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Till grund för detta projekt ligger de hot som delfinerna runt Greklands kust utsätts för. Man har upptäckt en drastisk minskning av djuren och projektet fokuserar på att studera och bevara dessa fantastiska varelser. Forskningen på detta område var ursprungligen tänkt att fokusera på ekologi och beteende hos djuren, men blev istället en dokumentation över djurens kraftiga nedgång.

Volontärarbeta med

Pris från 11400 kr

Din roll som volontär

Du kommer att, tillsammans med erfarna forskare studera delfinernas levnadssätt och hjälpa till att utöka forskarnas databaser. Forskningen bedrivs främst ombord på en forskningsbåt och du får möjlighet att se dig omkring runt det vackra medelhavsområdet. Du kommer att dokumentera t ex delfingruppernas storlek och sammansättning med t ex fotodokumentation. Du kommer även att hjälpa till med dagliga sysslor som uppkommer på båten som t ex städning och matlagning.

Du behöver inte ha några förkunskaper, men det är viktigt att du har engagemang och är flexibel, då det kan vara svårt att förutse hur dagarna kommer att se ut.

Du kommer att gå ombord i Vonitsa, en traditionell grekisk by på Greklands västra sida.

Exempel på uppgifter på projektet:

  • Observera och dokumentera delfinerna. Främst flasknosdelfiner och sadelsdelfiner och lägga in informationen i databaser med hjälp av fotodokumentation
  • Hjälpa till med städning och matlagning på projektet
  • Inspektera avlidna delfiner och identifiera dödsorsaken
  • Insamling av biologiska prover som används i undersökningar.
  • Bedömning av samspelet mellan delfiner och det lokala fisket.

Projektets syfte

Delfinernas antal har minskat kraftigt i det Joniska havet och syftet med detta projekt är att bevara och lära sig vikten av att skydda det marina ekosystemet. Med hjälp av dokumentation kan man lära sig vikten av att bevara det marina ekosystemet och minska de hot som möter delfinerna.

Samarbetsparter

Projektet bedrivs i samarbete med vår lokala samarbetspartner som är en ideell organisation som grundades 1986. De genomför forskning på olika områden i Medelhavet och strävar efter att skydda den biologiska mångfalden samt informera om människans påverkan i Medelhavet. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

Du kommer att möta upp andra volontärer och forskare i hamnen i den grekiska staden Vonitsa i västra Grekland. Ni kommer tillsammans att ta er till volontärboendet, där ni kommer att få en introduktion till projektet samt presentation av personalen och volontärarbetet och hur säkerheten kring det kommer att se ut. Efter frukost nästa dag kommer ni att gå ombord på båten och börja arbeta på projektet.

Boende och mat

Du kommer att bo på ett volontärboende i Vonitsa. Tvåvåningshuset ligger endast 50 meter från havet. Här finns kök, toaletter, duschar, avkopplingsområde och sovrum. I huset finns även flera datorer, men inget wi-fi, men det finns internetcaféer nära boendet. Maten lagas på volontärboendet av volontärer och personal. Maten kommer bestå av traditionell grekisk kost. Om man vill äta ute på restaurang får man bekosta detta själv.

Det grekiska köket är ett typiskt medelhavskök och kännetecknas av olivolja, fisk och skaldjur, lamm samt sallader och bröd. Typiska grekiska ingredienser är fårost, äggplanta och oliver. Desserterna domineras av yoghurt, frukt, honung och nötter.

Fritid under ditt volontärarbete

Forskningen kommer att främst bedrivas ombord på båten. Ni kommer att gå ombord på båten runt 7:30. Ombord kommer du att ha raster och du kommer även att vara ledig på kvällen. Du kan då ta utforska den lilla hamnstaden Vonitsa. Främst är staden känd för det venetianska slott som är vackert beläget på en kulle över staden. Här finns även flertalet mysiga restauranger och tavernor att besöka. Här finns även vackra stenstränder att besöka.

Upplev mer som volontär!

Det finns flera vackra platser värda att besöka kring Vonitsa. Cirka 16 kilometer österut ligger Preveza, som är en relativt stor stad med trevliga restauranger, pubar och även bra shoppingmöjligheter.

Norr om Preveza ligger Nikopolis som är en av de mest intressanta arkeologiska platserna i området. Den romerske kejsaren Augustus grundade staden för att fira sin seger över Antonius och Cleopatra i slaget vid Actium 31 f Kr.

Joniska havet har ett antal vackra öar och en av de vackraste är Lefkada, ca 20 km väster om Vonitsa. Ön har vackra stränder och en varierande natur. Staden Lefkas är ett populärt turistresmål. Från Lefkas kan du ta en färja över till Ithaka, hem för den berömda Odysseus och ger även möjlighet till avkoppling och god mat.

Om landet du ska volontärarbeta i 

Ligurien är en av de minsta regionerna i Italien. Huvudstaden Genua och regionen är populär bland turister för sina vackra stränder och pittoreska små städer. Ligurien gränsar till Frankrike och kustremsan bildar den Italienska Rivieran. Längre in i landet ligger de liguriska alperna. Regionen har ett milt Medelhavsklimat året om. I området finns även nationalpark, åtta regionala parker och tre naturreservat. Bland sevärdheterna finns Alta Via Dei Monti Liguri, som är en historisk gastronomisk resväg. Det Italienska köket lockar också många till regionen, som är pestosåsens hemregion.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare behöver du inget visum. Passet ska vara giltigt under hela vistelsetiden i Grekland.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din slutdestination är Vonitsa. Det går bussar från både Aten och Thessaloniki. Under sommarmånaderna kan du flyga till Preveza, som bara är 15 minuter körväg från Vonitsa. Du möter upp med andra volontärer på en söndag kl 15:00.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Italien. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev