Pris Från. 10900 SEK

ITALIEN, EUROPA

Delfin-och valexpedition med marin forskning
i Sanremo

Ombord den tvåmastade motorseglaren Pelagos kommer du som volontär i detta marina forskningsprojekt att få uppleva delfiner och valar. Tillsammans med projektets forskare studerar du beteende och vanor hos olika valarter, i syfte att bevara hotade arter. Fartyget som är ditt hem under dina volontärveckor, kryssar runt i det Liguriska havet som gränsar till Italien, Frankrike och Monaco. Och du får uppleva denna vackra del av Medelhavet samtidigt som du utforskar områdets marina djurliv med bland annat delfiner, kaskeloter och sillvalar.

Projektets syfte

Projektet arbetar med att övervaka och bevara den marina mångfalden inom forskningsområdet, där några av Medelhavets mest spännande däggdjur lever. Det Liguriska havet har stora populationer av valar, delfiner och andra marina däggdjur. Projektets syfte är att genom kartläggning av de marina däggdjuren, deras beteenden och livsmiljöer minska de hot som möter i Medelhavet. Man arbetar även med att hålla föreläsningar för att sprida kunskap.

Volontärarbete

Till grund för detta projekt ligger den deklaration som Italien, Frankrike och Monaco gemensamt undertecknade 1999, som skapade det första marina skyddsområdet på internationellt vatten. Vilket ledde till det långsiktiga projekt med inriktning på ekologi, som bedrivs på forskningsfartyget idag. Forskningen ligger till grund till för att bevara mångfalden i det 25 000 kvadratkilometer stora skyddade forskningsområdet beläget i nordvästra Medelhavet mellan Italien, Frankrike och öarna Sardinien och Korsika

Så länge vädret tillåter kommer du att spendera din tid till sjöss. Dina arbetsdagar börjar mellan 7:00–8:00. På grund av väderförhållanden kommer dagarna ombord att se olika ut, och du måste vara förberedd på att vara flexibel.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Söka efter och observera marina däggdjur som delfiner, kaskeloter och sillvalar
 • Lägga upp information i databaser med hjälp av högteknologisk teknik
 • Utföra viss dataanalys
 • Assistera i navigering av båten
 • Hjälpa till med städning och matlagning ombord
 • Delta i föreläsningar och undervisning om t.ex. om hot mot marint liv

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är slutdestination Sanremo med ankomst måndag med ombordstigning kl. 17:00, samma dag som dina volontärveckor startar. Närmsta flygplats är Nice (Frankrike) med 60 kilometer till Sanremo. Du kan också flyga till Genova (Italien) med 140 kilometer till Sanremo. Från båda flygplatserna går det regelbundna tåg och bussar till Sanremo. Hemresa bokar du till helgen efter dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och intruduktion

Bussresa från flygplatsen i Nice eller Genova till projektet i Sanremo står du själv för. Samma gäller inför din hemresa.

Du går ombord fartyget i staden Sanremo i nordvästra Italien. Dina volontärveckor startar med en introduktion med information om projektet, säkerhet ombord och en presentation av personalen ombord. Efter introduktionen äter ni middag tillsammans på en lokal restaurang i Sanremo, som du bekostar själv.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor ombord på forskningsfartyget Pelagos, en 21 meter lång tvåmastad motorsegelbåt, med plats för upp till 16 personer. Ombord båten finns matsal, kök, datorer och AC. Du delar hytt med andra volontärer. Varje hytt har separat badrum utrustat med varmvatten, och det finns även varmvattenduschar ombord.

MÅLTIDER
Det ingår tre mål mat per dag. Maten lagas gemensamt i köket ombord.

WI-FI / INTERNET
Det finns inget internet ombord båten, men du kan besöka internetcaféer inne i Sanremo.

FRITID
När du inte har ett pass ombord kan du koppla av och ta simturer från båten.

Sanremo är ett av de populäraste turistmålen på italienska Rivieran. Här kan du passa på att besök marknaden som är öppen tisdagar och lördagar.

Före eller efter ombordstigning på båten kan du stanna till i Monte Carlo som är känt för sina kasinon och för operahuset Hôtel de Paris. Monte Carlo finns även flertalet museum, däribland Oceanografiska museet, som tillhandahåller mycket marint forskningsmaterial och ett berömt akvarium.

Du kan också besöka Nice som är en höjdpunkt på franska Rivieran och lockar många turister. I Nice kan du njuta av sol och bad såväl som god mat och fransk kultur. Missa inte de fantastiska gågatorna och matmarknaderna.

Upplev mer i Italien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblanketten (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Italien som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

​Visum

Som svensk medborgare behöver du inget visum för inresa i Italien eller Frankrike.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Italien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev