Upplev mer i Kenya

Kort om Kenya

Få platser i världen framkallar så starka associationer som Kenya… Massajer, safari och vilda lejon. Safariturism lockar varje år besökare från stora hela världen till Kenyas mest kända attraktion, naturreservatet Masai Mara. I augusti sker den stora migrationen av djur från Serengeti i Tanzania, in i Masai Mara. Tusentals gnuer, zebror och giraffer rör sig över vidderna, följda av lejon, geparder och hyenor. Kenya är östra Afrikas främsta destination för dem som vill uppleva det afrikanska djur- och naturlivet.

Men Kenya har så mycket mer att erbjuda än safari, här hittar du en spännande kulturen och vänliga, välkomnande människorna. I öster finns en lång kust mot Indiska Oceanen. På den södra delen av kustremsan finns landets näst största stad, Mombasa, lite längre norrut strandorten Malindi och ännu längre norrut, ön Lamu, där den mångtusenåriga swahilikulturen lever vidare i arkitektur, mat och traditioner. Strax nordost om Nairobi ligger Afrikas näst högsta bergstopp, Mount Kenya, som mäter 5 199 meter över havet… en utmaning att bestiga. Det finns ett fyrtiotal folkgrupper i landet som alla definierar sig som distinkta stammar. I Kenya är etnisk identitet en nyckelfaktor i politik och samhällsliv. Den mest kända stammen i Kenya är massajerna, som utgör cirka en procent av befolkningen. Massajerna lever i de populära safariområdena i södra och centrala Kenya.

Huvudstaden Nairobi har tre miljoner invånare med blandad bakgrund. Här finns många immigranter från tidigare brittiska kolonier, bland annat Indien, Somalia och Sudan. Detta märks tydligen på alla kyrkor, moskéer och tempel i staden.

Upplev mer i Kenya

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 


– Nationalparker och naturupplevelser

Mount Kenya
Mount Kenya är Afrikas näst högsta berg och är en utslocknad vulkan med en topp på över 5 000 meter över havet. Här kan du klättra, vandra och i området finns det många vilda djur som elefanter och leoparder.

Masai Mara Naturreservat
Naturreservatet hyser en stor mängd lejon och många andra afrikanska djur. Under månaderna juli och augusti sker den stora migrationen då cirka två miljoner zebror, gaseller och antiloper vandrar till naturreservatets östra delar.

Nairobi National Park
Parken är en av få platser i världen där du nästan ständigt kan se vilda noshörningar.

Kilimanjaro (Tanzania)
Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania. Följ med på ditt livs äventyr till Kilimanjaro! Läs mer här

 
– Kulturupplevelser

Mombasa
Staden är landets näst största och har östra Afrikas största hamn. I stadens gamla del är byggnaderna av äldre arkitektur och här finns allt från marknader till moskéer. Missa inte att besöka fästningen Fort Jesus.

Besök en traditionell by
I Kenya har många av landets stammar lyckats bevara sina gamla levnadssätt och byfolken bjuder in turister för att visa sina traditioner.

 

– Sol och bad

Diani Beach
Denna fantastiska paradisstrand hittar du söder om Mombasa. Det är ett populärt resmål och hit kommer många turister. Diani beach erbjuder en sagolik kritvit strand med turkost klart vatten.

Malindi
Stranden i staden Malindi är magisk och nationalparken Malindi marine park erbjuder bra dykning och snorkling.

Väder

När det är kallt i Sverige är det varmt i Kenya och vise versa, dock långt ifrån så kallt som här hemma. Kenya ligger vid ekvatorn, och därför är det inte stora skillnader i temperatur under året. Däremot betyder landets höjdskillnaderna en del – både för temperaturen och mängden av regn. I bergsområdena i sydvästliga Kenya är temperaturen behaglig på omkring 20 ºC året runt. Men detta område har också mest nederbörd i landet. Det är här huvudstaden Nairobi ligger på 1800 meters höjd. I de norra låglanden och vid kusten är det något varmare med mindre regn.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 26 kr
  • Vatten 1,5 l : ca 7 kr
  • Läsk 33cl: ca 5 kr
  • Taxi 1 km: ca 28 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev