Pris Från. 11200 SEK

ZIMBABWE, AFRIKA

Noshörningsuppfödning och vilda djur på naturreservat i södra Afrika

Följ med till savannen i Zimbabwe och upplev noshörningar, elefanter, zebror, antiloper och giraffer! Här blir du del av ett projekt som arbetar med noshörningsuppfödning. Som volontär hjälper du djurskötare och anti-tjuvjaktsteamet med att skydda och övervaka vilda noshörningar i deras naturliga livsmiljö. Noshörningen är idag en svårt utrotningshotad art, och det är otroligt viktigt att bevara de få individer som finns kvar. På detta allt igenom fantastiska projekt får du också möjlighet att arbeta nära flera andra av savannens vilda djur. Vi utlovar oförglömliga möten med både vilda djur och gästvänliga människor.

Projektets syfte

Projektets syfte är att skydda och bevara djurlivet med fokus på att återföra noshörningar till sina naturliga livsmiljöer i Zimbabwe. Organisationen arbetar även med att undervisa lokalbefolkningen om vikten av att bevara Zimbabwes natur och djurliv.

Noshörningsuppfödningsprojektet startades redan 1972 med sju noshörningar. Dessa fick fjorton kalvar varav elva placerades i en lokal nationalpark. År 2007 skedde ett bakslag i projektet då fyra noshörningar, inklusive en ofödd kalv dödades av tjuvjägare.

Idag har avelsprogrammet åtta svarta och tre vita noshörningar. Det finns även en liten hjord av elefanter, bufflar, zebror, giraffer, gnuer och olika antiloper samt en lejonhanne och en krokodil på reservatet. Den pågående tjuvjakten runt om i Afrika har lett till att dessa djur ständigt behöver övervakas av anti-tjuvjaktsteam.

Volontärarbete

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Mata och vandra med noshörningar och elefanter
 • Bushsafari för att studera och övervaka reservatets djur
 • Mocka och rengöra djurbås (bomas)
 • Nattsafari och camping i naturen
 • Avlägsna djursnaror och motverka tjuvjakt
 • Trädgårdsarbete, trädplantering och rensning av främmande växtarter i bushen
 • Underhåll av vägar och utrustning
 • Hjälpa till på den lokala skolan

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Harare International Airport med bokad ankomst måndagen dina volontärveckor startar och hemresa måndagen då dina volontärtid är avslutad. Du skall anlända till Harare senast kl 13.00 för att komma med transfern till projektet. 

Vid bokning av flyg på egen hand var noga med att boka din hemresa så du har god marginal för incheckning och annat på flygplatsen innan ditt flyg går, transfer från projektet tar cirka 2 timmar.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker. 

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.
Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer 

Torsdagegen som projektet startar avgår gemensam transfer kl. 15:00 från Harare flygplats till projektet. Anländer du senare än den gemensamma transferns avgång får du själv bekosta transport till projektet (USD 100). Inför hemresa avgår transfer från projektet till Harare flygplats kl. 08:00 på torsdagen då dina volontärveckor är avslutade.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor bekvämt på projektet under din tid som volontär.
Gruppen består av max 12 volontärer. Du delar rum, där det finns bekväma enkelsängar med lakan och kudde. Du delar även dusch och toalett med övriga volontärer. Varmvatten finns. Eluttag (adapter behövs) finns i delade utrymmen.

MÅLTIDER
Det ingår tre hemlagade måltider om dagen med undantag på söndagar då du tillsammans med dina huskamrater står för egen matlagning, med de ingredienser som finns i köket och köksträdgården. Är du allergisk mot något eller har speciella kostkrav är det viktigt att du meddelar detta redan vid din bokning. Dricksvatten pumpas ur ett borrhål och är rent och säkert att dricka.

WI-FI / INTERNET
Wi-fi är inte tillgängligt på projektet. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

TRANSPORT
Projektet är beläget på ett avlägset naturreservat vilket gör det svårt att resa i området. Transporter till och från alla volontäraktiviteter samt transfer till och från projektet är inkluderade i din resa. Ytterligare resor i Zimbabwe kan göras med lokala linjetrafikbussar, personalen på plats hjälper dig med detta.

FRITID
Under din vistelse på projektet har du en och en halv ledig dag i veckan, då du kan koppla av eller delta i en av de många aktiviteter som finns på projektet. Aktiviteter som erbjuds är bland annat fiske, kanotpaddling, gevärsutbildning, camping, ridning och vandring upp för Wedzaberget. Det finns också tillgång till pool vid ditt boende, där du kan svalka dig efter dagens arbete.

Det går att arrangera resor till Harare där du kan shoppa souvenirer och presenter. Du kan också resa för att besöka de berömda Victoriafallen under ett par dagar. Personalen på projektet hjälper gärna till att planera och boka din resa till fallen före eller efter din vistelse på projektet. OBS! Kostnader för resor till Harare och Victoriafallen står du själv för.

Upplev mer i Zimbabwe

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansöknings-blanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Zimbabwe som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om ett turistvisum på flygplatsen vid inresa till Zimbabwe. Priserna kan ändras men räkna med 50 USD. OBS! Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Zimbabwe. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev