Pris Från. 15200 SEK

ZIMBABWE, AFRIKA

Rehabilitering av vilda djur på
räddningscenter i Bulawayo

I utkanten av Zimbabwes näst största stad Bulawayo ligger vårt fantastiska räddningscenter med rehabilitering och vård av skadade eller föräldralösa vilda djur. Som volontär är du en ovärderlig resurs i det dagliga arbetet med de omhändertagna djuren på centret. Här bor rovdjur, primater, rovfåglar och reptiler som på olika sätt farit illa. Djuren är skadade, föräldralösa eller kanske fångats som husdjur och på centret får djuren hjälp och omsorg. Man arbetar aktivt med att rehabilitera de vilda djuren, så de kan återvända till det vilda. Ta chansen att uppleva vackra Zimbabwe och detta underbara projekt där du verkligen gör en insats för Afrikas djurliv.

Projektets syfte

Projektets syfte är att rädda vilda djur som skadats, övergetts eller uppfostrats som husdjur. För att sedan rehabilitera djuren och släppa ut dem i naturen igen. Djurcentret grundades 1973 och är ett av Afrikas största och välkänt för sitt framgångsrika arbete med att rehabilitera och återinföra djur i det vilda.

Med vetskap om att vissa arter minskar drastiskt i population arbetar djurcentret också med ett avelsprogram. Med djur som av någon anledning inte kan släppas ut i det vilda igen. Djurcentret fokuserar även på forskning, utbildning om anläggningen och naturbevarande, samt samarbeten med lokalbefolkning och myndigheter. Projektet har under en längre tid fått stöd genom Prinsessan Dianas Minnesfond för att fortsätta sitt engagemang och arbete.

Volontärarbete

När du arbetar som volontär på djurcentret får du en unik möjlighet att delta i den dagliga vården av vilda djur. Du som volontär värderas högt av personalen eftersom att ditt arbete och engagemang är en viktig del i djurens rehabiliteringsprocess. Under dina volontärveckor lär du dig att arbeta med rovdjur, primater, rovfåglar, reptiler och andra djur.

Exempel på volontäraktiviteter:

  • Förbereda djurens mat och mata djuren
  • Stimulera djuren och uppfostra föräldralösa djurungar
  • Assistera under utbildningsturer
  • Rengöra inhägnader och bygga nya

Som volontär på djurcentret arbetar du sex dagar i veckan, tisdag till söndag, med ledigt på måndagar. Då arbetet på djurcentret måste utföras oavsett vilken veckodag det är, sker arbetet på måndagar i mycket långsammare takt, och det är frivilligt att delta. Arbetstiderna är sju timmar per dag. Men under perioder då brandrisken är hög (april–september) och när det krävs fler skift på grund av nyfödda djur, kan dagarna bli längre.

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka din flygresa på egen hand är slutdestinationen Bulawayo, dit du antingen åker med flyg eller buss från Johannesburg. Alternativt flyg via Abu Dabi och Nairobi via Harare som kan minska kostnaderna för din resa till projektet, kontakta oss för mer information. Din ankomst till Bulawayo ska vara måndagen då din volontärveckor startar och hemresa måndag då dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Måndagen som projektet startar, möts du i Bulawayo av en anställd på projektet som tar dig med till djurcentret, cirka 45 minuters bilresa. På måndagen då dina volontärveckor är avslutade får du hjälp av personalen på projektet att ta dig till Bulawayo.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Under tiden du arbetar som volontär på projektet, bor du i en stuga för en eller två personer beroende på om du reser på egen hand eller tillsammans med någon annan. Stugorna är möblerade och utrustade med elektricitet som har engelskt och sydafrikanskt uttag. Du tillhandahålls alla sängkläder och handdukar. Det finns rinnande vatten till dusch och toalett. Du har också tillgång till kök och grill samt pool. I huvudbyggnaden finns även satellit-TV, DVD-spelare, ett bibliotek och lounge med bekväma soffor.

MÅLTIDER
Du serveras tre mål om dagen, men om du vill kan du även anordna egna grillkvällar. Är du vegetarian eller har allergier bör du informera oss när du bokar din resa så att personalen på projektet kan förbereda anpassad mat. OBS! Är du vegan måste du tyvärr ta med dig egen mat.

WI-FI / INTERNET
Internet är tillgängligt via en satellitanslutning, som du som volontär har tillgång till för en engångsavgift på 20 USD, som du betalar på plats. Önskad extra surf kan köpas till löpande. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På din lediga tid kan du utnyttja poolen och TV-rummet. Under din vistelse kommer personalen på projektet att ta med dig på en utflykt. Utflykten kan bestå av ett besök på ett lokalt reservat eller att hjälpa till att släppa ut djur i det fria. Resor till Bulawayo arrangeras för frivilliga en gång i veckan.

Du kan också ordna egna resor på ett par dagar till Hwange National Park eller Victoriafallen. Personalen på djurcentret kan hjälpa dig med att arrangera och boka din resa. OBS! Dessa resor bekostar du själv.

Upplev mer i Zimbabwe

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Zimbabwe som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om ett turistvisum på flygplatsen vid inresa till Zimbabwe. Priserna kan ändras men räkna med 50 USD. OBS! Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Zimbabwe. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev