Pris Från. 23800 SEK

AUSTRALIEN, OCEANIEN

Dykäventyr och marin forskning på
Stora Barriärrevet

Stora Barriärrevet, känt som världens åttonde underverk, är 340 000 kvadratkilometer stort och sträcker sig i 2000 kilometer längs Queenslands kust. Revet är värdens största korallrev och hem till 1000-tals marina djur-, fisk- växtarter och 600 olika arter av korall. Men den alltmer utbredda korallblekningen innebär att detta fantastiska marina landskap är i stor fara. Under ett 12 dagar långt äventyr är du som volontär delaktig i forskningen för bevara detta enormt viktiga ekosystem. I detta projekt kombineras dykning (minst 17 dyk) med marint bevarande… där du är både dykare och miljövårdare.

I resans pris ingår en 5 dagars PADI-dykkurs – Open Water (nybörjare) eller Advanced Open Water.

Projektets syfte

I detta marinbevarande projekt gör du som volontärer stor skillnad på sikt genom att bidra till att skydda Stora Barriärrevet. Under dina dyk samlar du in värdefull information om revets hälsa, revets marina arter och observationer som bör uppmärksammas. Informationen rapporteras direkt till organisationen ”Eye on the Reef” som engagerar marinbiologer, fiskare och guider som arbetar för att bevara revet. Projektets övergripande syfte är att följ upp hur detta viktiga naturarv bäst kan skyddas i framtiden.

Volontärarbete

Under projekttiden gör du minst 17 dyk och 5 dagars PADI-dykkurs ingår. Är du certifierad dykare kan du också delta i detta projekt. Erfarna dykares volontärtid är mellan dag 7–12, med 8–10 inkluderade dyk.

Upplägget för ditt 12-dagars dykäventyr och marin forskning hittar du här…

Program dykäventyr


Utmaningar:
Du måste klara att ta ditt dykarcertifikat och förväntas behärska dina dykunskaper, lära dig göra mätningar under vatten och följa instruktioner under ytan.

Det är viktigt att vara en ansvarstagande dykare för att minimera risker för olycka. Dykning medför risk för giftiga sting eller bett, öronbesvär och dykarsjuka.

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Cairns med ankomst torsdag då dina volontärveckor startar, och hemresa tisdag när dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Du står själv för transfer från flygplatsen i Carins in till centrala Carins vid ankomst, och tillbaka igen inför din hemresa.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
7 nätters boende på hostel i Cairns och 4 nätter på båt ute på stora barriärrevet ingår i resens pris.

MÅLTIDER
Frukost och en del luncher ingår (veganska och vegetariska alternativ finns). Middag står du för själv, och i Cairns finns många restauranger där du kan äta egen hand.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
Det finns mycket att se och göra i denna livfulla del av Australien, så avsett gärna några extra dagar för att på egen hand utforska omgivningarna före eller efter din volontärtid.

Cairns med omnejd har dyksajter, nationalparken Fitzroy Island, kajaking, vandringar, segling, shopping, fallskärmshoppning, varma källor, stränder, sjöar, djurliv, nattklubbar och prisvinnande restauranger och mycket mer. Precis utanför Cairns finns stora tropiska regnskogar och vildmark rikt på djurliv. Cairns är helt enkelt det bästa stället att uppleva den tropiska livsstilen.

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Australien som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

OBS! Krav från detta projektet är att du kan uppvisa intyg på giltig reseförsäkring.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Visum

Som svensk medborgare behöver du elektroniskt visum för inresa i Australien. Du ansöker om ett eVisitor-visum. Visumet gäller i upp till 90 dagar och är kostnadsfritt. Ansök om visum i god tid före din avresa. OBS! Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter din hemkomst från Australien.

HÄR SÖKER DU VISUM


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Australien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev