Pris Från. 16900 SEK

INDIEN, ASIEN

Indien runt på 15 dagar

Under en 15 dagars upptäcktsresa får du uppleva det bästa av Indien. Du kommer att besöka New Delhi och det magnifika Taj Mahal i Agra. I Jaipur får du kulturella upplevelser, lär du dig hennamålning och äter middag hos en indisk familj. Därefter går resan mot Pushkar för kamelsafari och en natt under bar himmel. Resan avslutas i Goa för strandhäng på de välkända och tropiska stränderna Palolem och Agondaoch samt en rundvandring för att återuppleva den gamla portugisiska kolonin.

Resans syfte och program

Rundresans syfte är att du ska få se och uppleva det bästa av Indien, tillsammans med en grupp med andra nyfikna äventyrare. Genom dina möten med lokalbefolkningen får du inblick i kulturen och livet i Indien. Samtidigt som och ger en hjälpande hand under din tid som volontär.

Program dag för dag

Volontärarbete

Volontärarbetet i Jaipur under resans gång baseras på de behov som finns för tillfället. Du kan oftast välja mellan att arbeta med renovering, på daghem och fritidsgård eller med kreativ konst tillsammans med barn. Den tid du volontärarbetar är schemalagd till 5 timmar under förmiddagen, under de fem dagar som är angivna i programmet för rundresan.

Program dag för dag

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen för inresan New Delhi med ankomst fredag samma dag som din rundresa och volontärveckor startar. Din hemresa bokar du till fredag (dag 15) från Goa, då din rundresa och volontärveckor är avslutade.

Du måste även boka inrikesflyg mellan Delhi och Goa till tisdagen, dag 11.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Du blir upphämtad på flygplatsen i Delhi för transfer till ditt boende i. Transfer till flygplatsen i Goa inför din hemresa ingår också i resans pris.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och transport

BOENDE OCH MÅLTIDER
Alla inkluderade måltider och boende är angivet i programmet för rundresan. Mat ankomst- och avresedagen står du själv för.

Program dag för dag

LOKAL TRANSPORT
Lokala transporter ingår inte i resans pris.

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Indien som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Indien för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

​Visum

Som svensk medborgare behöver du visum för inresa i Indien. För vistelse upp till 30 dagar ansöker du om ett ”E-Tourist Visa”, vilket kan sökas fram till 33 dagar före avresa.

Här söker du visum


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Indien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev