Mitt äventyr i regnskogen

Mitt äventyr i regnskogen

Jag var iväg på en volontärresa i Ecuador på ett Rescue Center. Det är med djur som har varit tama och ska släppas ut senare i det vilda. Vi tog också hand om djur som var skadade och hade dem hos veterinären. Vi hade schema varje dag om vad vi skulle göra. Man kunde göra ungefär allting, från att mata djur med kokta ägg, fiska, bygga burar, fixa stigar och mycket mer! Vi matar och städar hos djuren, umgås med dem varje dag. Det är ett perfekt ställe till er som gillar mer vilda djur. Djur som man inte brukar se på djurparker här i Sverige.

Det var riktigt coolt och hur man verkligen får lära känna vartenda djur som finns där. Dom som jobbar där blir verkligen som din familj, ni äter alla måltider tillsammans. Jag ville verkligen inte fara därifrån, det är så annorlunda från här. Kulturen, människorna, maten, djuren osv. Dagen innan jag kom dit så var det en apa som heter Chichicos som hade fått två bebisar. Under mina 4 veckor där så fick jag se hur dem växte och några dagar innan jag for hem så börja dem hoppa omkring på träden. Det var så roligt och följa med dem från dag 1 till vecka 4.
Efter jag kommit hem så har jag fått en annan syn på världen. En annan syn på vad jag vill göra med min framtid. Jag hoppas ni får samma tanke som mig efter ni har gjort någonting sådant här! Det här kan bli det bästa ni gör i ert liv. Spelar ingen roll vilken ålder du är i.

Projekt

Fler berättelser

Ebba undervisade på Bali

Jag har nyss spenderat 3 veckor på Bali med volontärresor och jag kan enkelt säga att jag har njutit av varje minut. Att åka dit själv lite nervöst. Det var första långresan jag gjorde ensam. Jag visste heller inte vad

Läs mer »

Sofia på Baby Rhino i Sydafrika

Mitt första intryck När jag anlände på flygplasten i Johannesburg var Gary från projektet väldigt snabb att hitta mig. Han kom fram till mig och presenterade sig. Han hjälpte mig sedan att köpa ett sydafrikanskt sim-kort så jag kunde använda

Läs mer »

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev