Pris Från. 14900 SEK

NAMIBIA, AFRIKA

Räddningscenter för vilda djur

Med Namibias storslagna natur alldeles runt knuten får du i detta fantastiska räddningsprojekt för vilda djur möjlighet att volontärarbeta med djurbevarande. Ett unikt projekt där du kommer att stortrivas som volontär oavsett vilken arbetsinriktning du väljer. Projektet erbjuder också möjlighet att kombinera din vistelse med 7 eller 8 dagar på en av de tre forskningsanläggningarna.

Projektets syfte

Projektet är ett räddningscenter för föräldralösa och skadade vilda djur. Centret tar hand om lejon, leoparder, geparder, vildhundar, ökenlodjur, babianer och strutsar samt många gårdsdjur som får, getter, höns och gäss. Här vårdas djuren med målet att upprätthålla och utveckla den biologiska mångfalden i området genom att återinföra de vilda djuren till sin naturliga livsmiljö igen.

Volontärarbete

Projektet kräver inte några förkunskaper, du kommer att få vägledning och utbildning genom hela din vistelse. Centrat vill att du som volontär ska få möjlighet att arbeta nära och aktivt delta i bevarandet av vilda djur. Och på ett roligt och lärorikt sätt öka din kunskap om Afrikas djur- och naturliv. 

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Förbereda djurens mat och mata djuren
 • Underhålla och städa inhägnader
 • Ta med babianerna på promenad
 • Gräva diken, röja vägar, bygga vattenhål och solskydd åt djuren
 • Stimulera ”underhålla” djuren
 • Laga och bygga nya djurinhägnader
 • Utföra s.k. game counts ”räkna vilda djur” från hästryggen (både för nybörjare och erfarna ryttare)
 • Assistera djurvårdarna med nedsövda djur, ex. påsättande spårningshalsband

Om du har tur kan tillfälle ges att vara med om när djur frisläpps tillbaka i det vilda. Ibland gör projektet en veckolång utflykt till någon av de platser runtom södra Namibia där man frisläpper vilda djur.

Projektet har också tre forskningsanläggningar, Novo, Mave och Kale. Som volontär kan du kombinera din vistelse på en av forskningsstationerna, med en tillkommande kostnad på 1 000 kronor per vecka. Novo och Kale har 7 dagars placeringar som löper från lördag till lördag. Mave löper 7 dagar onsdag till onsdag. Som volontär kan du också välja att tillbringa flera veckor på de olika forskningsanläggningarna. Vi rekommenderar att du förbokar Novo, Mave och Kale.

Mer info forskningsstationerna

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Windhoek med bokad ankomst måndagen då din volontärtid startar och hemresa måndag då dina volontärveckor är avslutade.

Har du valt att kombinera din volontärtid på någon av projektets forskningsstationer Novo, Mave eller Kale, kommer du att påbörja din vistelse på djurcentret först.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Transfer från Windhoek flygplats till projektet och tillbaka igen från projektet till Windhoek flygplats ingår i resans pris.

Introduktion

När du är på plats kommer personal på projektet att visa dig runt och ge dig en introduktion till arbetet på centrat. Är ni flera volontärer som anländer samma dag sker introduktionen i grupp.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Det finns två alternativ av boende; delat rum i stuga med upp till tre personer (samma kön) som delar varje rum, eller stora tält med ett vardagsrum och sovrum som delas av två volontärer (samma kön eller par). Rummen är enkla men sängarna är bekväma och sängkläder tillhandahålls. Duschar och toaletter är gemensamma. Varmvatten levereras av solenergi vilket kan medföra begränsad tillgänglig. Eluttag finns i alla gemensamma utrymmen (sydafrikanskt uttag). Pool finns att njuta av under solens hetaste timmar

MÅLTIDER
Tre måltider per dag ingår, och som volontärer lagar ni själva all mat tillsammans. På helgerna har projektet ofta en braai (grillning). Du har tillgång till te och kaffe under dagarna, andra drycker och snacks kan köpas på gården.

WI-FI / INTERNET
Internet är inte tillgängligt. Internetcafé finns i Windhoek. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

TRANSPORT
Vill du göra någon utflykt eller åka in till Windhoek för att t.ex. handla eller gå på internetcafé kan projektpersonalen hjälpa dig att ordna med transport.

FRITID
När du är ledig kan du passa på att bara ta igen dig och njuta av den vackra omgivningen. Varför inte ta ett svalkande dopp i poolen, läsa en god bok och umgås med dina volontärkompisar. Du kan också göra åka in till Windhoek för att handla eller gå på internetcafé.

Personalen på centrat kan även hjälpa dig att boka in olika aktiviteter och utflykter. Du kan till exempel besöka de fantastiska sanddynerna och ödsliga slätterna i Sossussvlei och Namiböknen (3 dagstur), skelettkusten, kustorten Swakopmund och bushslätterna i Etosha National Park.

Upplev mer i Namibia

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Namibia som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Svenska medborgare behöver inget visum för inresa i Namibia vid vistelser som inte överstiger 90 dagar. OBS! Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Namibia. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. Projektet anser också att du som volontär bör vaccinera dig mot Rabies före avresa.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev