Pris Från. 14500 SEK

NAMIBIA, AFRIKA

Forskningsprojekt med leoparder, geparder, prickiga hyenor och elefanter

I Namibias storslagna ökenlandskap har du nu möjlighet att volontärarbeta på tre olika forskningsstationer – Novo, Kale och Mave. Tre unika projekt där du bland annat kommer att arbeta med bland annat spårning av tidigare frisläppta djur, vård av projektets fria geparder, fotografering, game-drives, datainsamling. Detta mångsidiga forskningsprojekt med leoparder, geparder, prickiga hyenor och elefanter är perfekt för dig som vill uppleva den afrikanska naturen och djurlivet på nära håll.

Projektets syfte

Syftet med projektet är att du som volontär ska få möjlighet delta i ett spännande och utvecklande äventyr. Du kommer att arbeta nära och aktivt delta i bevarandet av vilda djur och öka din kunskap om Afrikas natur och djurliv.

Volontärarbete

Du kan välja att spendera din volontärperiod på ett eller flera av de olika forskningsstationerna; Kale, Novo och Mave. Och stanna allt från en vecka till flera månader. På alla forskningsstationer arbetar du 6 dagar i veckan.

KALE – fokus på prickig hyena och gepard
På Kale forskningsstation bor du mitt i ute i det fantastiska ökenlandskapet och forskningen här fokuserar på den prickiga hyenan. En natt i veckan sover ni ute på en sanddyna med den stjärnklara himlen som sällskap.

NOVO – fokus på leopard, gepard och vinodling
Som volontär på Novo forskningsstation kommer du bland annat vara ute och spårar områdets leoparder. Här finns också en vinodling med högsäsong i januari och mars, som du kan jobba på.

MAVE – fokus på elefanter och vildhundar
På Mave forskningsstation hjälper du som volontärer till att dokumentera rörelser och aktiviteter hos elefanter och de afrikanska vildhundarna i området med syfte att bättre förstå utbredningen och orsakerna till konflikterna mellan dessa två djurarter och lokalbefolkningen.

Klicka på "Mer information" för mer ingående information om de olika projektens volontäraktiviteter och inriktning.

Mer information

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Windhoek. Om du valt att inte kombinera dina volontärveckor på forskningsprojektet med tid på Räddningscenter för vilda djur gäller ankomst dagarna måndag (Mave) eller torsdag (Kale och Novo) samma vecka som din volontärperiod börjar. Vid ankomst övriga veckodagar tillkommer en extra avgift för upphämtning. Kommande onsdag (Mave) eller lördag (Kale och Novo) reser du sedan vidare till den forskningsstation som du valt att volontärarbeta på. Från ankomst måndag eller torsdag kommer du att vara dina första dagar fram till onsdag eller lördag på projektet Räddningscenter för vilda djur.

Returresa från forskningsstationerna till Räddningscentret är onsdag (Mave) eller lördag (Kale och Novo) den vecka din volontärperiod är avslutad. Och din hemresa bokar du till torsdag eller fredag (Mave) och söndagen eller följande måndag (Kale och Novo).

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

 

Räddningscenter vilda djur

Transfer och introduktion

Transfer från Windhoek flygplats till projektet och tillbaka igen ingår i resans pris. Så gör även transport till forskningsstationerna: onsdag till Mave ca 8 timmar med minibuss, lördag till Kale ca 8 timmar med minibuss och lördag till Novo ca 4 timmar med minibuss.

När du är på plats på den forskningsstation du valt kommer projektpersonal visa dig runt och ge dig en introduktion till arbetet på forskningsstationen.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Kale – Det finns två alternativ av boende i Kale; delat rum i stuga med upp till tre personer (samma kön) som delar varje rum, eller stora tält med ett vardagsrum och sovrum som delas av två volontärer (samma kön eller par). Rummen är enkla men sängarna är bekväma och sängkläder tillhandahålls. Duschar och toaletter är gemensamma. Varmvatten levereras av solenergi vilket kan medföra begränsad tillgänglig. Eluttag finns i alla gemensamma utrymmen (sydafrikanskt uttag). Pool finns att njuta av under solens hetaste timmar

Novo – Boendet på Novo är på en tältcamping, det finns sex tält med vardera två enkelsängar och delat badrum.

Mave – Volontärer och forskare bor tillsammans i ledningens hus. Huset har elektricitet och rinnande vatten.

MÅLTIDER
Frukost, lunch och middag ingår i resens pris till alla tre projekt, och som volontär lagar du all mat tillsammans med dina volontärkompisar.

På forskningsstationen i Mave består frukost bestå av flingor och rostat bröd, lunch packar ni för att ta med er ut och på kvällen turas ni om att laga middag.

WI-FI / INTERNET
Internet är inte tillgängligt. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
När du är ledig kan du passa på att bara ta igen dig och njuta av den vackra omgivningarna.

Upplev mer i Namibia

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Namibia som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Svenska medborgare behöver inget visum för inresa i Namibia vid vistelser som inte överstiger 90 dagar. OBS! Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Namibia. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. Projektet anser också att du som volontär bör vaccinera dig mot Rabies före avresa.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev