Pris Från. 9900 SEK

TANZANIA, AFRIKA

Omsorgsprojekt i staden Moshi

I fantastiska Tanzania, och granne med det mäktiga berget Kilimanjaro, ligger staden Moshi. Här kan du välja att volontärarbeta inom undervisning på skola eller med samhällsprojekt på stadens Medborgarhus. Du kan också välja att volontärarbeta på sjukhus/hälsovårdscentral eller med stöd och utbildning på ett center för barn med särskilda behov. I Moshi får uppleva storslagen natur och mycket gästvänliga människor i ett av Afrikas mest spännande länder, samtidigt som du gör en insats där det verkligen behövs.

Projektets syfte

Samhällsprojekt på Medborgarhuset – Fokus är att stärka, utveckla och stötta de barn och familjer som är deltar i projekten, vilka alla kommer från svåra förhållanden i en av Moshis förorter.

Skola – Det finns stora brister i skolmiljön och lärare undervisar ofta klasser på cirka 30 elever helt ensam i Tanzania. Här blir du en ovärderlig tillgång! Du behöver inte vara utbildad lärare för att volontärarbeta på grundskolan i projektet.

Sjukhus, Hälsovårdscentral & Center för barn med särskilda behov – Hjälpa till och assistera inom sjuk- och hälsovård. Vara delaktig i utbildning och stöd av barn med särskilda behov.

Volontärarbete

I detta projekt ser ditt volontärarbete olika ut beroende på om du väljer att volontärarbeta på:

 • Skola med undervisning
 • Medborgarhuset med samhällsprojekt 
 • Sjukhus
 • Hälsovårdscentral
 • Center för barn med särskilda behov

För mer ingående information om volontärarbetet för de olika valen klicka på "Mer information" nedan.

Mer information

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A –  När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Kilimanjaro Airport med bokad ankomst söndag, dagen innan dina volontärveckor startar. Och hemresa på lördag, eller söndag när din volontärperiod är avslutad.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker. 

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.
Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Transfer från flygplatsen till Moshi, och tillbaka från Moshi till flygplatsen ingår i resans pris.

Introduktionsvecka

Din första vecka får du en introduktion till staden, kulturen, din placering och praktiska hjälp med hur du tar ut pengar och skaffa ett mobil SIM-kort. TIPS! Innan din avresa se till att din mobil är upplåst för användning av tanzaniskt SIM-kort och att ditt bankkort är öppet för uttag i Tanzania. Du erbjuds även en introduktionskurs i swahili, språket i Tanzania.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor tillsammans med andra volontärer i ett rymligt volontärhus med gångavstånd till mataffär, restauranger och vackra promenadstråk. Boendet har myggnät, el, varmvatten, kokmöjligheter, städhjälp och en stor trädgård där grannskapets apor tycker om att hälsa på. Det är nära till lokaltrafik (så kallade daladala’s) som du kan ta till din valda placering om den inte ligger på gångavstånd.

MÅLTIDER
Frukost ingår i resans pris, övriga måltider står du själv för.

WI-FI / INTERNET
Det finns inte internet i huset där du bor men de flesta caféer och restauranger i Moshi har wifi och det finns även internetcaféer om du inte har med dig en dator/smartphone. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

LOKALTRAFIK
Ditt boende ligger nära lokaltrafik (så kallade daladala’s) som du kan ta till din valda placering om den inte ligger på gångavstånd. Till centrala Moshi tar du dig med lokaltrafiken (daladala’s), tuktuk eller taxi för några kronor. Tänk på att det är vänstertrafik i Tanzania, ta en extra titt över axeln innan du korsar gatorna.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna på egen hand. Du kan gå till en pool som finns nära volontärhuset, gå på promenad i området där du bor eller utforska Moshis innerstad och ta en fika. I Moshi finns ett brett utbud av restauranger, affärer och kaféer. Det finns även flera banker och bankomater om du behöver ta ut pengar.

Som volontär i Moshi bor du redan vid några av landets största sevärdheter: Kilimanjaro och de stora nationalparkerna Serengeti och Ngorongoro. Vill du vara lite mer aktiv finns det en rad spännande dagsturer du kan göra, som att uppleva vattenfallen längs Kilimanjaro, åka på kaffevandringar där du skördar ditt eget kaffe, besöka varma källor mitt ute i ingenstans, cykelturer genom sockerplantagen eller besöka en massajby för att uppleva deras kultur och traditioner.

Upplev mer i Tanzania

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Tanzania som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Tanzania för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Reser du med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Dokumentationskrav för sjukvårdspersonal

 • Rekommendationsbrev från nuvarande eller tidigare arbetsgivare
 • Kopia på pass
 • Legitimation eller studieintyg
 • CV
 • 200 USD för placering

Visum

Giltigt volontärvisum är en förutsättning för allt volontärarbete i Tanzania. Visumet är giltigt i 3 månader och söks vid ankomst på flygplatsen (rekommenderas) eller under din första dag i Moshi. Efter din bokning får du ett ”Invitation letter” från oss, som du visar upp vid visumansökan på flygplatsen. Kostnaden 50 USD betalas på plats.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Tanzania. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev