Zimbabwe

Våra aktuella projekt

Det vackra landet Zimbabwe har en storslagen skönhet som kan variera drastiskt beroende på vilken del av året du reser. Antingen grönskar all djungelns växter under regnperioden november till mars eller så upplever du landet under den heta torrperioden april till oktober.

I landet finns många nationalparker där du på olika sätt och håll kan uppleva det rika djur- och växtlivet.

Missa inte ett besök till de magnifika Viktoriafallen som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Se & göra

När du är ledig från volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. Här listas några:

Natur/Nationalparker/Safari

Victoriafallen
Besök de magnifika Victoriafallen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. För den äventyrslystne finns det möjlighet till forsränning och hoppa bungy jump med en fallhöjd på 111 meter.

Chinhoyi caves
Nationalparken ligger ungefär 12 mil från Harare och här finns ett spännande grottsystem med en underjordisk sjö, även kallad the sleeping pool.

Safari
Zimbabwe har ett rikt djur- och naturliv och det finns många möjligheter till bra safari runt om i landet. En av dem är Hwange National Park som är Zimbabwes äldsta och största.

Sol & bad

Zimbabwe har ingen kust vilket innebär få möjligheter till bad, men en del av volontärprojekten har pool som du kan svalka dig i.

Vill du ha fler och bättre badmöjligheter rekommenderar vi dig att göra en utflykt under några dagars tid till grannlandet Mocambique där det är billigt och finns fantastiska stränder med dykning i världsklass.

Kultur

Great Zimbabwe National Monument
Efter Egyptens pyramider är det här Afrikas största samling ruiner. Resterna härstammar från en stad som blomstrade under den sena järnåldern.

Väder

Zimbabwe har ett tropiskt klimat som domineras av våta och torra säsonger.

Torrperioden sträcker sig från april-september där nätter och morgonar kan vara mycket kalla med en temperatur ner till    -2°C. På eftermiddagen är det varmt med en temperatur på cirka 25°C.
Mellan oktober-mars är det regnperiod och då kan dagar och nätter bli mycket varma och klibbiga. Under denna tid kan det komma kraftiga regnskurar, men det är då savannens djur vaknar till liv och växtligheten blomstrar.

Priser

  • Middag på lokal restaurang: ca 65 kr
  • Vatten ( 1.5 l ): ca 17 kr
  • Läsk ( 33 cl ): ca 6 kr
  • Lokal transport (taxi 1 km): ca 26 kr

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev