eukar

Europa + Västindien/Karibien

Europa

Europa  är en underbar plats med 44 länder. The fem största till ytan är i ordning; Ryssland, Ukraina, Frankrike, Spanein och Sverige. I Europa finner du även världens största land Ryssland och världens minsta land Vatikanstaten. Det är lätt att resa runt i Europa tack vare korta avstånd. Somrarna är behagligt varma och för många den bästa tiden att resa i Europa. Under vintern kan du få se och uppleva den vita snön som täcker marken på många ställen, helt otroligt vackert!

Många människor älskar att under vinterhalvåret åka på skid- och snowboardsemester.

Kul fakta!

-Folket i Norra Europa dricker mest kaffe i världen

-Befolkningen i södra Europa dricker massor av vin och röker vanligtvis

Här kommer du vara upptagen med att upptäcka Europa och alla dess härliga kulturer, så missa inte Europa!

Västindien / Karibien

Karibien består av mer än 7000 öar och ligger mellan Nord och Sydamerika.

Karibien är paradiset du drömmer om. Här finns kritvita stränder, turkosa vatten och helt otroliga korallrev för dykning och snorkling. Fiskar i alla färger likaså husen på öarna. Färg är något som dominerar Karibien och det är vackert att ta sig runt här. Lokalbefolkningen är avslappnad och här levs livet i “Caribbean time” och med levnadssättet – Don’t worry be happy!

Väder

Här har du ett härligt tropiskt klimat med runt 25 till 32 grader året om. Länderna vid ekvatorn är lyckligt lottade, då vädret alltid är härligt och under dagens varmaste timmar kan du som lokalbefolkningen njuta av en kyld dryck i en hängmatta. Här finns bara två säsonger, regn- och torrperiod, men båda är lockande. Under regnperioden så kan det regna 10-30 minuter om dagen, men det friskar upp i det varma landskapet.

Länder

Albanien är en okänd pärla längs medelhavet. I Albanien finns möjlighet till både skidåkning samt sol och bad. Landet är också känt för sitt rika djurliv.

I huvudstaden Tirana har vi nu möjlighet att erbjuda dig volontärarbete i en trygg miljö med givande och stimulerande arbetsuppgifter.

Läs mer om Albanien

Snabbfakta: Albanien

Kontinent
Europa
Befolkning
ca 2,8 miljoner
Huvudstad
Tirana
Valuta
Lek
Visum krävs
Nej
Eluttag
EU standard
Tidsskillnad
+1
Landsnummer
355
Språk
Albanska

Ungefär 8 miljoner människor turistar i Grekland per år. Många väljer att båtluffa runt bland öarna, andra väljer att åka till Aten för att besöka det berömda Akropolismuséet, andra åker till halvön Peloponnesos i södra Grekland för att besöka Olympia, och andra åker till Rhodos för att få lite av allt.

Oavsett vilken del av landet man besöker så lär man få en underbar resa i ett land med omtänksamma människor, god mat, fantastiskt gott vin, härligt turkost hav, många historiska platser och bra shoppingmöjligheter.

Inte undra på att Grekland är ett så populärt resmål!

Läs mer om Grekland

Snabbfakta: Grekland

Kontinent
Europa
Befolkning
11,1 miljoner
Huvudstad
Aten
Valuta
Euro
Visum krävs
Nej
Eluttag
EU standard
Tidsskillnad
Nej
Landsnummer
30
Språk
Grekiska

Kollar man upp Italien på en karta, så ser landet ut som en stövel. Italien är omringat av Medelhavet i öst och väst, och i norr så avgränsas landet av Alperna.
Med de berömda städerna Rom, Venedig och Florens, så är Italien en populär destination som lockar ca 45 miljoner turister per år från alla världens hörn.

Med över 3000 års gammal historia, och spännande matkultur, så lär man inte bli besviken.

Läs mer om Italien

Snabbfakta: Italien

Kontinent
Europa
Befolkning
ca 61,6 miljoner
Huvudstad
Rom
Valuta
Euro
Visum krävs
Nej
Eluttag
EU standard
Tidsskillnad
Ingen
Trafik
Höger
Landsnummer
39
Språk
Italienska

Rumänien

Rumänien ligger i sydöstra Europa och gränsar till Ungern, Ukraina, Moldavien, Bulgarien, Serbien och Svarta Havet. Det finns ca 20 miljoner invånare i landet och huvudstaden heter Bukarest. Rumänien har tre län: Transylvanien (i mitten), Valakiet (söder) och Moldavien (öster). Landet blev EU-medlem 2007. Rumänien är ett land av kontraster: man kan sola vid Svarta Havet på somrarna och åka skidor i Karpaterna på vintrarna; man kan besöka och bo i små medeltida byar eller i moderna städer med konstgallerier och restauranger av kvalite.

Läs mer om Rumänien

Snabbfakta: Rumänien

Kontinent
Europa
Befolkning
ca 20 miljoner
Huvudstad
Bukarest
Valuta
LEU
Visum krävs
Nej
Eluttag
EU standard
Tidsskillnad
UTC+2
Landsnummer
+40
Språk
Rumänska

Bahamas, Karibien är paradiset du drömmer om. Här finns kritvita stränder, turkosa vatten och helt otroliga korallrev för dykning och snorkling. Fiskar i alla färger likaså husen på öarna. Färg är något som dominerar Karibien och det är vackert att ta sig runt här. Lokalbefolkningen är avslappnad och här levs livet i “Caribbean time” och med levnadssättet – Don’t worry be happy!

Bahamas är en ögrupp med ungefär 700 öar och holmar och täcker över 260 000 km² av Atlanten Det ligger mellan Florida och Hispanola. Om man ska jämföra med något så är ögruppen ungefär 20 % större än Jamaica. Här bor cirka 310 000 invånare. De flesta bor på öarna New Providence och Grand Bahama.

Nassau är huvudstad och ligger på New Providence.

Den största ön är Andros och Biminiöarna som ligger ca. 80 kilometer öst om Florida. På ön Grand Bahama ligger landets näst största stad, Freeport. Ön Abaco ligger öster om den. Den sydöstligaste ön är Inagua. Engelska är det officiella språket.

Läs mer om VÄSTINDIEN/KARIBIEN – Bahamas

Snabbfakta: VÄSTINDIEN/KARIBIEN – Bahamas

Kontinent
Europa
Befolkning
310 000
Huvudstad
Nassau
Valuta
Bahamas Dollar (BSD)
Visum krävs
90 dagars turistvisa vid ankomst
Eluttag
Adapter behövs
Tidsskillnad
UTC/GMT -5
Landsnummer
+12 42
Språk
Engelska