eur

Europa

Europa

Europa består av  44 länder. De fem största till ytan är i ordning; Ryssland, Ukraina, Frankrike, Spanien och Sverige. I Europa finner du världens största land, Ryssland och världens minsta land, Vatikanstaten. Det är lätt att resa runt i Europa tack vare korta avstånd. Även om länderna ligger tätt ihop så skiljer dem sig mycket, då de har olika språk, kulturer och klimat. Norra Europa med länder som Sverige, Norge och Danmark har kalla vintrar och behagliga somrar. På vintern föredrar många att åka på skid- och snowboardsemester i snötäckta landskap. Södra Europa tex; Spanien och Grekland har ett varmt klimat på sommaren och är kyligare på vintern.

Upplev Europa!

Länder

Albanien är en okänd pärla längs medelhavet. I Albanien finns möjlighet till både skidåkning samt sol och bad. Landet är också känt för sitt rika djurliv.

I huvudstaden Tirana har vi nu möjlighet att erbjuda dig volontärarbete i en trygg miljö med givande och stimulerande arbetsuppgifter.

Läs mer om Albanien

Snabbfakta: Albanien

Kontinent
Europa
Befolkning
ca 2,8 miljoner
Huvudstad
Tirana
Valuta
Lek
Visum krävs
Nej
Eluttag
EU standard
Tidsskillnad
+1
Landsnummer
355
Språk
Albanska

Ungefär 8 miljoner människor turistar i Grekland per år. Många väljer att båtluffa runt bland öarna, andra väljer att åka till Aten för att besöka det berömda Akropolismuséet, andra åker till halvön Peloponnesos i södra Grekland för att besöka Olympia, och andra åker till Rhodos för att få lite av allt.

Oavsett vilken del av landet man besöker så lär man få en underbar resa i ett land med omtänksamma människor, god mat, fantastiskt gott vin, härligt turkost hav, många historiska platser och bra shoppingmöjligheter.

Inte undra på att Grekland är ett så populärt resmål!

Läs mer om Grekland

Snabbfakta: Grekland

Kontinent
Europa
Befolkning
11,1 miljoner
Huvudstad
Aten
Valuta
Euro
Visum krävs
Nej
Eluttag
EU standard
Tidsskillnad
Nej
Landsnummer
30
Språk
Grekiska

På mindre än 3 korta timmars flygtid tar du dig snabbt och lätt till Irland.

Detta är ett land med en fantastisk natur, otroligt gästvänligt folk och utsiktsplatser som kommer få dig att tappa hakan. Landet har många antika byggnader bevarade, och på många olika ställen kan du besöka gamla slott som är flera 100 år gamla. Gatorna är fyllda med mysiga små pubar, och att bara strosa runt i de olika byarna är en upplevelse i sig.

Nu har du möjlighet att verkligen upptäcka detta häftiga land, och du kommer väldigt nära lokalbefolkningen genom alla projekt.

 

Läs mer om Irland

Snabbfakta: Irland

Kontinent
Europa
Befolkning
4,7 miljoner
Huvudstad
Dublin
Valuta
Euro
Visum krävs
Nej
Tidsskillnad
UTC +1
Trafik
Vänster
Landsnummer
+353
Språk
Engelska

Kollar man upp Italien på en karta, så ser landet ut som en stövel. Italien är omringat av Medelhavet i öst och väst, och i norr så avgränsas landet av Alperna.
Med de berömda städerna Rom, Venedig och Florens, så är Italien en populär destination som lockar ca 45 miljoner turister per år från alla världens hörn.

Med över 3000 års gammal historia, och spännande matkultur, så lär man inte bli besviken.

Läs mer om Italien

Snabbfakta: Italien

Kontinent
Europa
Befolkning
ca 61,6 miljoner
Huvudstad
Rom
Valuta
Euro
Visum krävs
Nej
Eluttag
EU standard
Tidsskillnad
Ingen
Trafik
Höger
Landsnummer
39
Språk
Italienska

Besök oss i centrala Göteborg