Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i det land du tänker resa till. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

I varje projektbeskrivning finns information gällande vaccinationer för det projekt/land man ska resa till, läs där ifall projektet/landet har krav för ytterligare vaccinationer.

 


Rabatt hos Hagakliniken i Göteborg

Volontärresor har samarbete med Hagakliniken i Göteborg. Volontärresors resenärer som vaccinerar sig hos Hagakliniken får 10 % rabatt.
Hör gärna av dig om du vill veta mer kring detta.

Välkommen till Hagaklinikens vaccinationsmottagning!
Du vaccinerar dig tryggt och enkelt hos oss. Vi erbjuder det mesta inom vaccination. En viktig förberedelse för att få en så bra resa som möjligt är att kolla upp om du behöver vaccinera dig och/eller om det finns behov av malariaprofylax (malariatabletter).

Mottagningens sjuksköterskor ger dig all information du behöver inför utlandsresan, du är välkommen hit för en kostnadsfri rådgivning.
Du är välkommen på drop in för vaccinationer under våra öppettider.
Du kan även boka tid hos sjuksköterska online eller ringa till 031-380 20 20.

 

Rabatt hos VaccinDirekt i Stockholm

Volontärresor har samarbete med  VaccinDirekt i Stockholm. Volontärresors resenärer som vaccinerar sig hos VaccinDirekt får 10 % rabatt.
För att få denna rabatt krävs det dokumentation för din resa med Volontärresor. Hör gärna av dig om du vill veta mer kring detta.

Välkommen till VaccinDirekt!
Som äkta vaccinationsbyrå, med läkare på plats, erbjuder vi resemedicinsk rådgivning och alla typer av vaccinationer.

Välkommen till våra drop-in vaccinationsmottagningar vid:
Odenplan – OdenPraktiken
Slussen – SlussenPraktiken
Östermalm – SturePraktiken
Hammarby Sjöstad – SjöPraktiken

VaccinDirekt driver även den mobila vaccinationsmottagningen Fästingbussen som vår- och sommartid turnerar i de mest utsatta riskområdena för att vaccinera mot TBE. VaccinDirekt utför även hälsokontroller samt utfärdar friskintyg. För mer information besök: www.vaccindirekt.se

 

Rabatt hos Capio Malmö Stortorget

Volontärresor har samarbete med Capio vaccinationscentral på Stortorget i Malmö. Volontärresors resenärer som vaccinerar sig hos Capio på Stortorget får 10 % rabatt. Hör gärna av dig om du vill veta mer kring detta.

Välkommen till Capio på Stortorget!
Vi vill att du ska få en så bra resa som möjligt. Därför möts du av trevliga sjuksköterskor och läkare med god kompetens inom resevaccin och infektionssjukdomar. Vi ger en kostnadsfri* konsultation kring vilka vaccinationer du behöver men även hälsoråd och tips, allt för att du ska kunna känna dig trygg inför resan. Gammal som ung är välkommen, men barn under 16 år vaccineras endast i sällskap av målsman eller annan vuxen. Tänk på att du bör boka tid minst en månad innan din resa.

Våra öppettider är 8-16 och du kan boka din vaccinationstid på 040-35 01 50.

* Kostnadsfri konsultation gäller när du genomför vaccinationen hos oss. Enbart konsultation 150 kr.

För mer information besök deras hemsida.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev