Australien

Våra aktuella projekt

Australien är ett land med konstitutionell monarki och det är den brittiska drottningen som är drottningen av Australien.
Landet är består av sex delstater och har en landyta på ca 7 miljoner kvadratkilometer (Sverige är ca 450 000 kvadratkilometer).

Eftersom Sydney och Melbourne inte kunde enas om vilket av dessa två städer skulle bli huvudstaden, blev  Canberra huvudstaden och är beläget ungefär emellan dessa två städer in mot land.

Denna magnifika kontinent har mycket att erbjuda för den nyfikne resenären.

Se och göra

När du är ledig från volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. Här listas några:

Natur/Nationalparker

Australien har ungefär 500 nationalparker och storslagen natur, nedan är några exempel på vad Australien har att erbjuda.

Kakadu National Park, denna lummiga oas kan du njuta av vattenfall och ett fantastiskt djurliv av fåglar, ödlor och  vallbyer (mini kängurus) etc. Här kan man även se termitstackar utspridda i området och vissa kan bli upp till 6meter höga.

Ayers Rock/Uluru, denna magiska plats, mitt ute i öknen kan du skåda denna klippformation, där du kan njuta av solnedgången och utforska aboriginska målningar i berget.

Cape Tribulation, där regnskogen möter barriärrevet. Några timmar från Cairns finner man den äldsta tropiska regnskogen i hela världen. Här kan du doppa tån i havet och hålla en hand i regnskogen och få uppleva två av Unescos världsarv samtidigt.

Sol & bad

Det stora barriärrevet, uppe i nordöstra kusten av Australien finner du världens största korallrev. Här finns möjlighet att ta dykarcertifikat, snorkla eller varför inte hoppa fallskärmshoppning och landa på stranden.

Bondi beach är beläget strax utanför Sydney, denna strand är ett av världens kändaste, hit dras människor från hela världen för att njuta av sol & bad.

Kultur

Sedan mitten av 1900-talet så har den australiska kulturen påverkats av den amerikanska, framförallt genom TV och filmer. Sedan Australien koloniserades av britterna så har kulturen grundat sig i den anglo-keltiska. Kulturen kommer minst sagt från hela världen, mest från södra Europa och Storbritannien.

Klimat

Större delen av Australien består av öken eller savann, vilket gör landet till världens torraste och bredaste bebodda kontinent. Endast sydöstra och sydvästra Australien upplever ett tempererat klimat. I norra delen av landet, som har ett tropiskt klimat, hyser regnskogar, savann, öken och skogar.

Priser

Entrébiljetter till zoo, museum mm – ca 20-60 SEK

Frukost – ca 45 SEK

Middag på restaurang – ca 60 – 120 SEK

Bensin – ca 9 SEK/liter

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev