Varför Volontärresor?

Vi arbetar med projekt där du gör skillnad. Vare sig du vill arbeta med djur eller människor så är de projekt vi arbetar med alltid långsiktiga. Vi vill att världen ska bli en bättre plats för både människor och djur, där det ska finnas ett samband och en förståelse för att ta hand om varandra.

 

Kaki-Evelyn-och-Baby

Sociala projekt – Ska du arbeta med barn kräver vi för barnens säkerhet utdrag ur brottsregistret. När du arbetar med barn är inte tanken att du ska vara en permanent lösning för barnens framtid, utan det finns fast personal på projekten som är det. Du ska finnas där för att stötta projektet och hjälpa till för att projektet långsiktigt ska finnas kvar och göra skillnad. Många barn kommer från dåliga miljöer och du blir då ett stöd för och bidrar till en bättre start i livet för dem.

 

12250157_903214153101937_415992948262637015_n-1-876x416

Djurprojekt – Vi har många djurprojekt och i vissa fall arbetar man med djur som har blivit skadade, misshandlade och farit illa.  Många av dessa djur kommer aldrig att kunna leva i frihet utan bor därför istället på projekt där de kan ha ett så bra liv som möjligt.

Våra andra djurprojekt handlar om att ta hand om vilda djur som bor i reservat och som behöver skyddas. De lever i sin naturliga miljö, men pga. att människor vill tjäna pengar genom att döda många av dessa djur, så behöver de extra skydd.

Djur är vilda och kan i flera fall vara farliga, dessa djur kommer man inte nära. Vi samarbetar inte med projekt där du kan klappa och gosa med vilda djur, för detta är inte ett naturligt beteende. Djurprojekt där detta tillåts är inte bra och genom att åka till sådana projekt blir du en del i djurplågeri och en turism där du skadar djur istället för att göra nytta för deras framtid.

 

Varför ska du resa med oss?

 1. Volontärresor är Sveriges största och äldsta arrangör av volontärresor, vi startade 2005.
 2. Vi jobbar bara med volontärresor.
 3. Alla vi som jobbar här har själva rest som volontärer och har resvana. Därför kan vi ge dig personlig service, tips & råd samt att vi mer än gärna delar med oss av våra erfarenheter.
 4. Vi är ett svenskt företag med ställd resegaranti till Kammarkollegiet.
 5. Vi har jobbat med volontärresor i 14 år, vi har pålitliga lokala partners som har bra lokalkännedom och ser till att din insats är efterfrågad!
 6. Du kan träffa oss personligen på vårt kontor i Göteborg, på mässor och föreläsningar i hela landet.
 7. Vi hjälper dig med allt från volontärplats och boende till flygbiljett för att du verkligen ska komma iväg!
 8. Sedan starten har väldigt många volontärer rest med oss så vi hittar rätt projekt för dig oavsett tidigare erfarenheter eller resvana!
 9. Vi är vana att hantera olika situationer som kan uppstå och stötta dig som volontär så att du får ut så mycket som möjligt av din tid som volontär.
 10. Vi har många nöjda återkommande volontärer, tex har vi en volontär som snart åker iväg på sin sjunde (7!) volontärresa med oss under 2016.
 11. Alla projekt är noggrant utvalda, de är långsiktiga och hållbara samt det sker en kontinuerlig uppföljning för att försäkra att projektets syfte uppnås.
 12. Vi ordnar om du vill så att innan avresa att du kommer i kontakt med andra volontärer som reser samtidigt som dig till samma destination.
 13. Vi ger gärna kontaktuppgifter till nyligen hemkomna volontärer som gärna berättar om sina erfarenheter.
 14. Under din resa har du en lokal kontaktperson som du kan nå dygnet runt.
 15. På plats som volontär har du ett journummer till oss på Volontärresor.
 16. Som volontär arbetar du med de lokala invånarna på din volontärplats. Du bor antingen på volontärhus eller hos en värdfamilj på orten. Genom daglig kontakt med kollegor, familjemedlemmar och nya vänner kommer du närmare den lokala kulturen än du någonsin kunde ana!
 17. Våra volontärresor förändrar, både de människor du möter och dig själv.
 18. Du kan välja att kombinera fritt mellan flera olika projekt och destinationer. Utforma den resrutt som passar dina drömmar bäst! Ex. Res jordenrunt som volontär.
 19. Lär dig ett nytt språk! Att leva i en familj och arbeta med lokala invånare är en perfekt möjlighet att lära ett nytt språk. Korta språkkurser finns på de flesta av våra resmål och det finns kurser i spanska, franska, kinesiska och portugisiska.
 20. På många av projekten ingår utflykter så att du har möjlighet att ta del av det unika landet har att erbjuda.
 21. Genom att resa med oss får du förmånliga priser både reseprodukter samt vaccinationer.
 22. Efter en avslutad volontärresa får du ett intyg, som stärker ditt CV och är en viktig merit.
 23. Som volontär kan du enkelt nyttja vårt bloggverktyg Volontärresebloggen.se
 24. Vi stöttar volontärer som fortsätter att bidra/hjälpa/utveckla projekten.
 25. Vi som jobbar på Volontärresor jobbar ideellt på fritiden med att stötta projekt här hemma i Sverige och utlandet.
 26. Vi alla är djurvänner och tillåter hundar på kontoret, då detta skapar en positiv atmosfär på vår arbetsplats.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev