Projekt

Åker du som volontär till Afrika möter du en spännande kontinent med olika kulturer och traditioner på djupet. Kasta dig mellan kontraster, upplev moderna städer och små byar på landsbygden. Följ med på safari och nyp dig själv i armen för att förstå att det är lejon, noshörning och zebra du ser i verkligheten. Förundras över trumspelarnas skicklighet och varför inte prova själv? Möjligheterna för en spännande volontärresa och positiv upplevelse från denna världsdel är oändliga!

På de flesta av våra volontärresor behöver du inga speciella förkunskaper. Du klarar dig med engelska förutom i Senegal där du bör kunna en del franska. Packa väskan och åk iväg med öppet sinne, en vilja att hjälpa och mycket entusiasm. Åk på volontärresa till Afrika – du får tillbaka fantastiska minnen för resten av livet!

Utforska Afrika och dess länder

Möjligheterna för en spännande volontärresa i Asien är oändliga. Asien är jordens största och folkrikaste världsdel. Sedan 1700-talet har gränsen mellan Europa och Asien vanligen ansetts gå genom Uralbergen, Uralfloden, Kaspiska havet, Kaukasus, Svarta havet, Bosporen, Marmarasjön och Dardanellerna. Gränsen mellan Asien och Afrika anses normalt vara Sueznäset och Röda havet. Omkring 60% av världens befolkning bor i Asien, varav enbart kring 2% bor i norra och innersta delen, det vill säga Sibirien, Mongoliet, Kazakstan, Xinjiang, Tibet, Qinghai, västra Uzbekistan och Turkmenistan. Åk på volontärresa till Asien! Minnen för resten av livet väntar på dig!

Utforska Asien/Aus och dess länder

Europa

Europa består av  44 länder. De fem största till ytan är i ordning; Ryssland, Ukraina, Frankrike, Spanien och Sverige. I Europa finner du världens största land, Ryssland och världens minsta land, Vatikanstaten. Det är lätt att resa runt i Europa tack vare korta avstånd. Även om länderna ligger tätt ihop så skiljer dem sig mycket, då de har olika språk, kulturer och klimat. Norra Europa med länder som Sverige, Norge och Danmark har kalla vintrar och behagliga somrar. På vintern föredrar många att åka på skid- och snowboardsemester i snötäckta landskap. Södra Europa tex; Spanien och Grekland har ett varmt klimat på sommaren och är kyligare på vintern.

Upplev Europa!

Utforska Europa och dess länder

Latinamerika är en världsdel som utgör den södra delen av den amerikanska dubbelkontinenten, med Stilla havet i väster, Atlanten i öster, Antarktis i söder och Karibiska havet i norr. Sydamerika har en landsyta på cirka 17 840 000 km², vilket är nästan 3,5% av jordens totala yta. Som gräns till Nordamerika räknar man vanligen landgränsen mellan Colombia och Panama, men ibland räknar man att gränsen går vid Panamakanalen. Centralamerika (det vill säga från Mexiko i norr till Panama i söder) räknas därför till Nordamerika. När det gäller Latinamerika dras istället gränsen mellan Mexiko och USA, då begreppet Latinamerika är mer kulturellt och språkligt baserat.

Utforska Amerika och dess länder

Besök oss i centrala Göteborg