Pris Från. 17200 SEK

SENEGAL, AFRIKA

Gatubarnspojkar och barnhem för spädbarn i Dakar

Barn som lever på gatan i Senegal är oftast pojkar. Det här projektet i Dakar tar man hand om pojkar mellan 4 till 18 år. Som volontär hjälper du barn och ungdomar som av olika anledning blivit övergivna. Du ger din tid, omsorg och ditt engagemang till antingen projektets gatubarn eller på barnhem för spädbarn, där barnen är 0–10 månader gamla. Detta är ett projekt där du behöver ha ett ett stort hjärta och mycket tålamod. Ett leende eller en kram betyder mycket för barnen. Projekt förutsätter att du volontärarbetar minst 4 veckor på barnhem eller minst 8 veckor på gatubarnsprojektet.

Projektets syfte

Projektets syfte med att välkomna volontärer är att få extra resurser i den dagliga verksamheten samt att främja kulturutbyten. Du ger av dina kunskaper och ditt engagemang, samtidigt som du får lära dig något om hur man arbetar med knappa resurser i Senegal.

Särskilda förkunskaper
Senegal är ett fransktalande land och du bör ha grundläggande kunskaper i franska eller i landets lokala språk wolof. Du som inte kan franska eller wolof är också välkommen att delta men vi vill då att du börjar din vistelse i Senegal med en språkkurs på tre veckor, se nedan.

Kurs i franska eller wolof
Om du vill har du möjlighet att börja din vistelse med en tre veckors intensivkurs i franska eller wolof, det största språket i Senegal. Kursen kostar 4500 kronor. Du kan också gå en trumkurs eller kurs i afrikansk dans. Dessa kurser bokar och betalar du själv på plats. Hör av dig till oss för mer information, info@volontarresor eller 031-708 42 03.

Volontärarbete

Exempel på volontäraktiviteter gatubarnsprojektet, vistelse minst 8 veckor:

 • Söka upp barn på gatorna, dela ut mat, samtala och annat
 • Ta hand om, och hålla uppsikt över, barnen på centrat
 • Lära barnen räkna och skriva, läsa franska och engelska
 • Aktivera och stimulera barnen med lekar, musik, sport eller konst

Exempel på volontäraktiviteter barnhem för spädbarn, vistelse minst 4 veckor:

 • På daglig-basis hjälpa till att ta hand om spädbarnen – mata, bada och klä dem
 • Ge barnen den närhet och uppmärksamhet som de annars skulle ha fått från sina föräldrar och andra vuxna
 • Ha allmän uppsikt över barnen, och hjälp till att hålla barnhemmet rent

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Dakar med bokad ankomst lördag eller söndag helgen innan dina volontärveckor på projektet eller språkundervisning startar. Hemresa bokar du till lördag alternativt söndag efter din volontärperiod är avslutad.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Transfer från flygplatsen till projektet ingår i resans pris. OBS! Väljer du att anlända tidigare får du själv bekosta hotell och transfer.

Dina volontärveckor inleds med en 3-dagars introduktion i Dakar. Under introduktionen får du lära dig om Senegals kultur. Ni diskuterar hur det är att bo i en senegalesisk familj, och vilka kulturkrockar som kan uppstå. Vidare kommer frågor om hälsa, pengar, mat och hur man tar sig runt med lokaltransport att tas upp. Du kommer även att få en språklig orientering. Utöver det kommer det att finnas tid för sightseeing i centrala Dakar och besök på stranden.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i en senegalesisk värdfamilj, i eget rum. Hos alla familjer är det inte säkert att det finns rinnande varmvatten, men det finns alltid badrum där du kan tvätta av dig.

MÅLTIDER
På veckodagarna äter du frukost och middag tillsammans med din värdfamilj och ordnar lunch på egen hand. På helgerna äter du lunch hos värdfamiljen om du inte väljer att göra en weekendresa. Det kan hända att familjen ber dig att stå för ditt eget dricksvatten, men det är inga problem att få tag på flaskvatten.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

LOKALTRAFIK
Under introduktionen i början av din vistelse får du information om hur du tar sig runt med lokaltrafik.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska och uppleva allt det fantastiska som Dakar och Senegal har att erbjuda. Dakar är en vänlig stad med många spännande marknader och restauranger och ett ovanligt rikt nattliv. Dakar är en kuststad och det finns många fina badstränder och öar att besöka.

Upplev mer i Senegal

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Senegal som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Senegal för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Om din vistelse i Senegal inte är längre än 90 dagar behöver du inte visum. För dig som stanna längre än 90 dagar hjälper personal från projektet dig med att söka visum. Kostanden för visum bekostar du själv.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Senegal. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev