Pris Från. 11900 SEK

COLOMBIA, SYDAMERIKA

Volontärarbete
Undervisning i engelska på skola i Floridablanca

Staden Floridablanca ligger i Santander ett i område i nordöstra Colombia, och i Colombias Ander. Här har du möjlighet att volontärarbeta med undervisning i engelska för barn och ungdomar mellan 6–16 år. I Floridablanca är du omgiven av colombiansk kultur, musik, dans och glädje. Med projektet för undervisning på skola i Floridablanca kommer du att bidra till en bättre framtid för barnen i regionen genom att dela med dig av din kultur och undervisa i engelska. Santander med sina slätter, berg, floder, grottor att utforska och en av världens största floddalar erbjuder äventyr och starka upplevelser.

I Colombia är kunskaperna i engelska i allmänt begränsade, därför rekommenderas att du som volontär i detta projekt har baskunskaper i spanska.Det finns även möjlighet att undervisa i franska på Colegio Integrado San Jose, en icke-vinstdrivande skola med över 25 års erfarenhet. På skolan finns årskurserna 1–5 i låg-mellanstadiet, och 6–11 i högstadiet.

Projektets syfte

Projektet syfte är att förbättra elevernas kunskaper i engelska, med målet att ge dem större möjligheter till framtida studier och jobb. Trots att Colombias ekonomiska framgångar är landet fortfarande allt annat än jämställt. I dagsläget är det endast barn till välbärgade familjer som får grundlig utbildning i engelska, på oerhört dyra privata skolor. Familjer som inte tillhör Colombias överklass har barn som går på offentliga skolor med mer allmänna lektioner i engelska. Regeringen tilldelar dessutom för lite resurser till statliga skolor, i vilka det är vanligt med för många barn per klass, vilket gör det ännu svårare för eleverna att få den undervisning i engelska de förtjänar.

Volontärarbete

Du volontärarbetar måndag–fredag mellan cirka 07:00–16:00 och sammanlagt minst 25 timmar i veckan, eller mer beroende på hur du trivs med barnen, lärarna och hur mycket du vill vara tillsammans med dem. Om du planerar en weekendresa kan du komma överens om att börja tidigare på fredagen så att du kan åka väg tidigare. 

Exempel på volontäraktiviteter:

  • Assistera skolans lärare i undervisning i engelska
  • Hjälpa till med läxläsning och förberedelser inför prov
  • Egna initiativ såsom gymnastik eller estetiska ämnen (fotboll, musik etc.)

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Bucaramanga med bokad ankomst söndagen innan som dina volontärveckor startar och hemresa på lördag eller söndag när dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Du möts upp på flygplatsen av personal från projektet, och ni åker tillsammans till ditt boende cirka 30 min från flygplatsen. När volontärtiden är slut ingår transfer tillbaka till flygplatsen.

Din vistelse startar med en introduktion med allmänna tips som förbereder dig för din tid på projektet.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor hos en colombiansk värdfamilj nära skolan, och du har även en kontaktperson som du kan vända dig till när du behöver det. Du har också möjlighet att välja boende på ett studenthem, där du kan lära känna personer från olika kulturer.

MÅLTIDER
3 måltider per dag ingår i resans pris . I Colombia äter man mycket kyckling, fläsk, potatis, ris, bönor och soppa.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

TRANSPORT
Lokala transporter ingår i din vistelse.

FRITID
På din fritid kan du utforska omgivningarna, som San Gils flera vattenfall och prova på forsränning med kajak. Det finns ett stort antal nationella parker såsom Parque Nacional Del Chicamocha med sina fascinerade berg eller Parque Natural el Gallineral där du kan ta ett dopp i badvänliga floder. Du kan också testa skärmflygning vid La Mesa de los Santos eller bada i vattenparken.

Om du är intresserad av historia kan du besöka Simon Bolivars gamla hem i Bucaramanga. Bolivar kämpade för Sydamerika och befriade sitt folk från den spanska kolonialmakten. Ett stort antal katedraler, museer från urbefolkningen samt koloniala byar med gammal spännande historia finns också att upptäcka.

Upplev mer i Colombia

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Colombia som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Colombia för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare krävs inget visum för inresa i Colombia vid vistelse under 90 dagar. OBS! Var noga med att se till att du får in- och utresestämplar i passet för att undvika böter. Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter din hemresa från Colombia.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Colombia. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev