Pris Från. 10900 SEK

MISSISSIPPI, USA

Hästranch i Mississippi med djurterapi
för barn med särskilda behov

Som volontär på hästranchen spenderar du dina volontärveckor på en 80 hektar, femte generationens ranch i södra Mississippis vackra och kulliga landskap. På ranchen bedriver Familjen Gascon både häst- och djurterapi, och uppfödning av USAs bästa Paso Finos. Gården är hem för cirka 80 hästar, hundar, katter, getter och andra djur. Här får du chansen att tillbringa hela dagarna tillsammans med de fantastiska hästarna och samtidigt göra skillnad för barn med särskilda behov.

Häst- och djurterapin på ranchen är för barn med autism och andra särskilda behov, och är gratis för alla barn. Barnen kommer till ranchen för att rida och interagera med hästarna och de andra terapidjuren Det finns flera studier som visar på att terapi med djur är effektivt för barn med särskilda behov. Organisationen försörjer sig på donationer för att möjliggöra terapi för alla barn oavsett ekonomiska förhållanden.

Projektets syfte

Projektets vision är att kunna erbjuda alla barn med särskilda behov terapi med djur, oavsett bakgrund och ekonomiska förhållanden. Målet med projektet är att kunna hjälpa så många barn som möjligt att må bättre. För många av barnen är tiden på ranchen något de ser fram emot varje vecka. Syftet är att du som volontär ska få ökad kunskap om barn med särskilda behov, häst- och djurvård samt en upplevelse av att du gör skillnad.

Volontärarbete

Som volontär deltar du i det dagliga arbetet på ranchen. Du arbetar runtomkring och tillsammans med hästarna men det är inget ridläger. Istället handlar det mycket om att ta hand om terapihästarna och de andra terapidjuren. Du ser till att djuren är redo för sitt arbete med barnen och har rent omkring sig. Som en bonus får du följa med på en uteritt en gång i veckan. Under barnens terapisessioner är du med och assisterar genom att leda hästarna, hjälper barnen av och på sin häst och annat de behöver.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Rykta och sköta om hästarna
 • Ta hand om de små terapidjuren, som hundar, katter och getter
 • Assistera under terapisessioner
 • Fodring och mockning
 • Staketreparationer
 • Klippa gräset och andra sysslor för att hålla gården i fint skick
 • Laga lunch och middag med personalen på ranchen (på ett rullande schema)
 • 1 uteritt per vecka ingår

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Louis Armstrong International Airport i New Orleans med bokad ankomst mellan kl. 09:00–20:00 den dag dina volontärveckor startar och hemresa måndag när dina volontärveckor är avslutade med sista arbetsdag söndag.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Personal från projektet möter upp dig på flygplatsen och tar dig med till ranchen. Du får även skjuts tillbaka till flygplatsen inför din hemresa.

Din vistelse på ranchen inleds med en introduktion av arbetet på gården.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i charmiga trästugor, med sovrum som du delar med andra volontärer.

MÅLTIDER
3 mål mat om dagen ingår i resans pris. Maten lagas av personal med hjälp av volontärer på rullande schema.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill.

FRITID
Du kan hyra en bil för att besöka New Orleans eller åka på en roadtrip. OBS! Tänk på att du måste beställa ett internationellt körkort innan din avresa från Sverige.

Det finns ett flertal aktiviteter som du kan välja till att göra under din vistelse för en mindre kostnad. Du bestämmer dig för dessa aktiviteter på plats:

 • Uteritter (1 uteritt/vecka ingår)
 • Skjuta knallpulverpistol från hästryggen
 • Hinderbana till häst
 • Lerduveskytte
 • Prickskytte
 • Barrel racing
 • Fotboll till häst
 • Ridlektioner
 • Lektioner i unghästutbildning

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till USA, som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svensk medborgare krävs det att du har ett godkänt inresetillstånd så kallat ESTA för vistelse i USA som inte överstiger 90 dagar. Ett giltigt pass är ett krav. OBS! ESTA inresetillstånd måste du ansöka om senaste 3 dygn innan din avresa.

Här söker du ESTA


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till USA. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

Projektet tycker att du som volontär ska vaccinera dig mot Rabies före avresa.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev