Pris Från. 11700 SEK

NEPAL, ASIEN

Undervisning på skolor i Kathmandudalen

Res med till ett land med mäktiga bergskedjor, hissnande vyer, djupa djungler och fascinerande kultur. Nepal är beläget på Himalayas sydsluttning mellan Kina i norr och Indien i öst, väst och söder. På detta skolprojekt i Kathmandudalen volontärarbetar du med att undervisa engelska på lokala skolor. Du är även engagerad i barnklubbar och andra aktiviteter på skolorna. Här bidrar du med att skapa bättre möjligheter för framtiden för barnen som är mellan 6–16 år. Samtidigt som du får chansen att lära känna landet, kulturen och människorna i Nepal på ett djupare plan. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av undervisning, men det är inte ett krav.

Projektets syfte

Projektet främsta syfte är att lära baren engelska för att ge dem bättre förutsättningar för framtida utbildning och arbetsliv. Som volontär kommer du att arbeta med barn och ungdomar som kommer från tuffa förhållanden och din insats är oerhört värdefull då du också bidrar till att öka deras självförtroende och ambitioner för framtiden.

Volontärarbete

Du arbetar fem dagar i veckan, 5–6 timmar per dag. Du kommer att arbeta på två olika projekt samtidigt, ett på förmiddagen och ett annat på eftermiddagen. På skolan är barnen mellan 6–16 år.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Undervisa i engelska
 • Undervisa i andra ämnen som du känner dig bekväm med
 • Hjälpa till på skolans barnklubbar, initierade av projektet.
 • Assistera nepalesiska studenter som driver aktiviteter som dans- och poesitävlingar, miljö- och hälsoprojekt och lekar, på barnklubbarna
 • Arrangera sportaktiviteter
 • Uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sång och teckning

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Kathmandu med ankomst mellan söndag kl. 10:00 (projektets startdag) och måndag kl. 06:00 (projektets andra dag). Hemresa bokar du till mellan lördag kl. 00:00 och söndag kl. 23:59, då dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Du hämtas upp på flygplatsen av personal från projektet. Transfer från projektet till flygplatsen inför din hemresa ingår också i resans pris.

Dag två startar med en heldagsintroduktion. Under introduktionen får du lära dig om Nepals religioner, kulturer, seder och historia. Du får information om hur du tar dig fram i landet på ett säkert sätt. Det blir också en Sightseeing i Kathmandu under introduktionsdagen.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor med andra volontärer på ett volontärcenter i Kathmandu.

MÅLTIDER
Frukost, lunch och middag ingår alla dagar, med undantag från eventuella utflykter då lunch inte ingår.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din fritid kan du utforska omgivningarna eller bara ta det lugnt. I Nepal finns det mycket du kan göra. Du kan uppleva den fantastiska naturen under en vandringstur, testa på paragliding, forsränning eller bungyjump. Det finns också många kända platser som är spännande att besöka i Kathmandudalen, som bland annat Lumbini – platsen där det sägs att Buddah föddes och Sagarmatha nationalpark. Har du tur försiggår någon festival i landet när du är där!

Upplev mer i Nepal

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Nepal som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Nepal för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare kan du ansöka om visum på flygplatsen vid inresan till Nepal. Visum kostar $25 för 15 dagar, $30 för 30 dagar och $90 för 90 dagar. OBS! Du behöver ha med dig två passfoton för din visumansökan och ditt pass måste vara giltigt 6 månader från det datum du anländer till Nepal.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Nepal. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev