Pris Från. 16500 SEK

IRLAND, EUROPA

Hållbarhets- och samhällsprojekt i Cork

Ungefär 3 timmars bilfärd söderut från Irlands huvudstad Dublin ligger den charmiga staden Cork. Här får du under din volontärtid uppleva det riktiga Irland. Du volontärarbetar nära de lokala invånarna, och din engelska kommer garanterat få ett rejält upplyft. I Cork kan du välja mellan att volontärarbeta i fyra olika projekt med allt från hållbart miljötänk till arbete på ett center för ungdomar

Genom vår lokala organisation har du även en unik möjlighet att kombinera ditt volontärarbete med att studera engelska. Du påbörjar då din resa med att läsa engelska under en vecka och totalt 20 timmar. Under studieveckan bor du på homestay (hemma hos lokal person eller familj) i antingen ett singel- eller dubbelrum, med inkluderad frukost och lunch.

Vår samarbetspartner

Projektet arbetar för alla människors lika värde, en hållbar miljö och erbjuder utbildande projekt för volontärer.

Organisationen har lång och gedigen erfarenhet av de olika projekt som erbjuds, och har stor passion för interkulturella utbyten. Under hela din vistelse finns de där som stöd för dig ,och hur du på bästa sätt kan bidra, allt för att din vistelse ska bli så bra som möjligt.

Volontärarbete

Som volontär på Irland kan du välja mellan 4 olika spännande projekt där du kan arbeta med allt från sociala projekt till jordbruksarbete. Är du nyfiken på vad landet har att erbjuda och samtidigt vill ge en hjälpande hand till behövande lokala organisationer, är det här ett perfekt sätt att resa på.

Samtidigt som du är ett stort stöd på de projekt du väljer, kommer du genom att bara omge dig med lokalbefolkningen utveckla dig själv och din engelska otroligt snabbt.

På projekten arbetar du fem dagar i veckan, ungefär 35 timmar sammanlagt. Du är alltid ledig två dagar i veckan.

De fyra projekten du kan välja mellan är:
  • Hållbart jordbruk och café
  • Hjälpa personer med funktionsnedsättning
  • Välgörenhetsaffär
  • Arbete på center för ungdomar
Här läser du mer ingående information om volontärprojekten…

Projekt i Cork


Lektioner i engelska

Genom vår lokala organisation har du även en unik möjlighet att kombinera ditt volontärarbete med att studera engelska. Du påbörjar då din resa med att läsa engelska under en vecka och totalt 20 timmar. Under studieveckan bor du på homestay (hemma hos lokal person eller familj) i antingen ett singel- eller dubbelrum, med inkluderad frukost och lunch.

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är slutdestination Cork med ankomst måndag samma dag som dina volontärveckor startar. Hemresa bokar du till lördagen eller söndagen när dina volontärveckor är avslutade. Har du valt projektet med hållbart jordbruk kan du även boka din hemresa till måndagen efter dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Du blir upphämtad på Corks flygplats av personal från projektet och får skjuts till Sheilas Hostel inne i Cork centrum. Här kommer du att spendera första natten och allt du kan tänkas behöva som affärer och restauranger ligger i direkt anslutning till hostlet. Skulle du anlända till någon annan av flygplatserna (Dublin, Shannon, Kerry eller Waterford) måste du själv ordna med transfer. Från Dublin går direktbussar från flygplatsen till Cork, så det är väldigt smidigt att ta sig därifrån.

Dag 1

Första dagen har du tid att slappna av efter resan och att utforska Cork. Finns några andra volontärer på plats som ska till samma projekt som du kommer ni att få möjlighet att kontakta varandra.

Dag 2 och introduktion

På morgonen dag två kommer den lokala organisationen att möta upp dig i receptionen på hostelet och ta dig med till Cork Volunteer Centre. Väl på plats får du och andra volontärer all information ni behöver inför er volontärtid, och ni kommer att få följa med på en härlig rundvandring i Cork.

Därefter är det dags att åka till det projekt du valt att volontärarbeta på. Du får få hjälp med hur och var du ska åka. På plats blir du introducerad till din mentor och får information om dina arbetsuppgifter för de kommande veckorna.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Beroende på vilket projekt och vilken period på året du väljer kommer du antingen bo i ett delat hus, delad lägenhet eller hemma hos en värdfamilj. Priserna är baserade på delat hus, så vänligen kontakta oss för mer information om värdfamilj eller delad lägenhet.

Delat hus
Här delar du boende med andra volontärer från hela världen, och du kommer antingen ha ett singelrum eller dela rum med andra som är av samma kön. Det är ett roligt sätt att bo på och man har alltid någon att hänga med. 

Värdfamilj
Bor du hos en värdfamilj kommer du att bo hos en familj som är noga utvald och som genomgått en grundlig valprocess. Allt för att säkerställa att våra volontärer får en säker och rolig volontärtid. Familjerna kan vara allt från stora till små, föräldrar med små barn, äldre par eller ensamstående föräldrar, och alla kommer att förse dig med måltider och en riktig irländsk atmosfär. Vanligtvis får man sitt eget rum, men i vissa fall kan det vara att man delar med en annan volontär av samma kön.

Delad lägenhet
Här kan du bo i ett eget rum i en lägenhet som du delar med andra volontärer. Det är i en studentkorridor och är enbart tillgängligt under sommaren. 

MÅLTIDER
Vid boende i delat hus eller värdfamilj får du alla måltider serverade. Bor du i delad lägenhet lagar du din egen mat.

FRITID
Irland är ett fantastiskt land att resa runt i, och på din lediga tid får du inte missa allt som landet har att erbjuda. Varför inte åka till den coola huvudstaden Dublin, till mysiga Galway på västkusten eller gå runt på upptäcktsfärd inne i Cork. Var du än åker kan vi försäkra dig om att du kommer hitta spännande gator med irländska pubar och shoppingstråk, lokala restauranger och häpnadsväckande landskap. Connemara, The Ring of Kerry, The Cliffs of Moher och The Guinness Storehouse i Dublin är bara 4 exempel på ställen som är värda ett besök.

Är du på Irland under St. Patrick’s Day i mitten av mars kan du räkna med mycket festligheter runtom i hela landet, en garanterat häftig upplevelse. St. Patrick’s Day är Dublins största festival som årligen arrangeras och lockar hundratusentals turister.

Personalen på plats vet allt om omgivningarna och kommer kunna ge dig många tips på hur man enklast tar sig runt och vad som finns att göra.

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblanketten (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Irland som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

OBS! Projektet vill att du har giltig reseförsäkring.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svenskmedborgare behöver du inget visum för att resa till Irland. OBS! Ditt pass måste vara giltigt under hela din vistelse på Irland.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Irland. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev