Upplev mer i Thailand

Kort om Thailand

Thailand är ett fantastiskt land! Bortom stränderna finns ett fascinerande land med spännande kultur och en enorm gästfrihet. I Thailand möter du såväl den buddhistiska som den muslimska kulturen och har möjlighet att besöka både regnskogar och paradisöar. Thailand, ofta kallat det leende landet… du kommer snabbt att förstå varför under din tid där.Du kommer att mötas av ett leende och två händer placerade mot varandra. Det kallas wai och är en thailändsk traditionell hälsning.

Thailand är ett tropiskt land med många naturtillgångar. I norra och östra delarna av landet är det bergigt, den stora bergskedjan Himalayas fortsättning går genom delar av landet. I de centrala delarna av Thailand är mer bördig och här finns stora risodlingar. Landet är idag världens största risexportör.
De södra delarna består av det som Thailand kanske mest är känt för… vita stränder och tropisk regnskog.

Upplev mer i Thailand

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 


Äventyrsaktiviteter

Dykning
Om man nämner Thailand brukar man genast börja tänka på fina stränder och dykning. Dykmöjligheterna är stora och de håller världsklass. Överallt längst kusterna finns det dykcenter som erbjuder 3-4 dagars dykarkurser som ger dig ett PADI Open Water certifikat, giltigt över hela världen.

Chang Mai
Många som reser till Thailand, framförallt backpackers väljer att ta sig till den norra delen av landet. Framförallt till staden Chang Mai. Platsen har blivit ett slags mecka för de äventyrslystna. Här finns alla typer av trekkingturer, forsränning, bungyjump och magiska tempel.  Om du vill se det äkta genuina Thailand är Chang Mai något för dig.

 
– Kulturupplevelser

Wat Rong Khun
Ett spektakulärt buddistiskt tempel som är byggt helt i vitt och silver och kallat det ”Vita Templet”. Wat Rong Khun-templet ligger i Chiang Rai provinsen.

– Naturupplevelser

Koh Samet
Är förmodligen en av de vackraste öarna i Thailand. Bara 3 timmar resa ifrån Bangkok når man denna ö. Det är en liten ö, 5 km på längden och 1 km på bredden men trots det rymmer denna ö ett flertal vackra stränder med Thailands vitaste sand och fantastiskt turkost hav.

Väder

Thailand är varmt och fuktigt. Bangkok är exempelvis världens hetaste huvudstad. Mellan december och januari ligger medeltemperaturen på omkring 25 grader. Under april och maj är medeltemperaturen omkring 30 grader.

Den regniga monsunperioden infaller maj till oktober och torrperioden är under november till mars.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 25 kr
  • Vatten 1,5 l: ca 5 kr
  • Läsk 33 cl: ca 5 kr
  • Taxi 1 km: ca 15 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev