Pris Från. 9900 SEK

GHANA, AFRIKA

Barnhem för ensamma och föräldralösa barn

I Ghana finns det barnhem över hela landet, ofta grundade av eldsjälar som brinner för att göra skillnad för ensamma och föräldralösa barn. Och på ett av dessa barnhem kan du göra skillnad genom att bidra med ditt engagemang, som verkligen behövs för att synliggöra dessa utsatta barn. I Ghana, med sina hundratals kilometer långa stränder, marknader, ökenområden och vattenfall, får du som volontär också chansen att upplev ett fascinerande land.

Projektets syfte

Barnhemmen i Ghana drivs med stort engagemang och knappa resurser, av eldsjälar som vill hjälpa alla de barn som saknar någon att ta hand om dem. Som volontär på ett av dessa barnhem är du en ovärderlig extra resurs – du hjälper till med att vara med barnen, leka med dem och kan bidra med att lära dem prata engelska. Ditt engagemang och påhittighet sätter gränserna för den hjälp du kan bidra med. Barnhemmens begränsade resurser och ekonomi gör att du som volontärer måste vara beredd på att utföra en hel del olika sysslor – alla med målet att ge barnen en så bra start i livet som möjligt.

Volontärarbete

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Ta hand om barnen, ge dem den närhet och uppmärksamhet. Barnen behöver all kärlek och omsorg de kan få.
 • Assistera barnen i deras dagliga aktiviteter; som när de städar, leker, badar, äter eller ska iväg till skolan.
 • Hjälpa till att hålla barnhemmet rent, planera utflykter, idrottsdagar och andra aktiviteter, som föreställningar med sång, musik och dans.
 • Arrangera och hjälpa till i läxläsningsgrupper efter skoldagens slut.
 • Skapa en lekfull miljö genom lekar, sport, sång och dans. Roliga aktiviteter som också utvecklar barnens motorik
 • Lära barnen om Sverige, eller undervisa i ditt favoritämne.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Accra med bokad ankomst söndag dagen innan dina volontärveckor startar och hemresa på lördag, dagen efter dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker. 

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer 

Transfer från flygplatsen till Accra, och tillbaka från Accra till flygplatsen ingår i din resa.

 

3-dagars introduktion

I Accra inleds projektet med 3-dagars introduktion. Du lär dig om den ghananska kulturen, matlagning och hur det är att bo i en värdfamilj. Får språklektioner och en kort trum- och danskurs. Information om hälsa, pengar, mat och lokaltrafik. Och ni tar en guidad tur i Accra.

Efter introduktionen åker du till den plats och det barnhem där du ska volontärarbeta resterande tid av din vistelse.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
I Ghana introducerar personal från projektet dig till din värdfamilj där du ska bo under dina volontärveckor. Alla familjer är av ghanansk medelklass, men standarden kan variera. Vissa har inte rinnande vatten eller elektricitet. Du kan välja att bo tillsammans med en annan volontär, då det kan hända att ni får dela rum, men du delar aldrig rum med någon familjemedlem. OBS! På vissa projekt bor man i personalbostad och inte hos en familj.

MÅLTIDER
Frukost, lunch och middag ingår i priset för din resa, även under helger om du inte väljer att åka iväg på en weekendresa. Dricksvatten står du själv för, det är lätt få tag på flaskvatten.

WI-FI / INTERNET
Wi-fi är inte tillgängligt på projektet. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

LOKALTRAFIK
Information om hur du tar dig runt med lokaltrafik får du under introduktionen i början av din vistelse.

FRITID

På din fritid kan du umgås med din värdfamilj, se dig omkring där du bor, träffa andra volontärer eller bara ta det lugnt.

Under dina lediga helger kan du passa på att se dig omkring i landet. Du kan välja att åka till olika Nationalparker, eller till större städer för lite shopping. I norra Ghana kan man bl.a. åka på Safari, och i södra Ghana kan man åka till havet för lite sol och bad.

Upplev mer i Ghana

Ansökningsblankett 

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Ghana som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Ghana för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare måste du ansöka om visum hos Ghanas ambassad i Danmark, innan du reser till Ghana. Information om hur du ansöker om visum får du från oss när du bokat din resa. OBS! Det kan ta upp till 6 veckor att ordna med visum.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Ghana. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. OBS! Det är obligatoriskt att kunna uppvisa intyg (ditt gula vaccinationskort) på vaccination mot Gula febern för inresa i Ghana.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev