Pris Från. 9900 SEK

GHANA, AFRIKA

Hälso- och sjukvård på vårdcentraler och sjukhus

Drömmer du om att volontärarbete inom sjukvård eller få nya erfarenheter inom hälsovård. I Ghana ges du chansen att volontärarbeta med hälso- och sjukvård på allt från sjukhus och vårdcentraler till mindre mottagningar. Här kan du bidra med din erfarenhet inom vård, och samtidigt få nya lärdomar och en djupare förståelse för vården ute i världen. Har du kanske precis börjat studera, ta möjligheten och gör din praktik som vårdvolontär under din utbildning.

Projektets syfte

Syftet med detta vårdprojekt är framförallt att skapa ett utbyte mellan dig som volontär och den lokala vårdpersonalen. Du får chans att uppleva hur arbete på en vårdcentral eller ett sjukhus fungerar i Ghana, där resurserna är mycket begränsade. Du har även möjlighet att dela med dig av dina kunskaper, som till exempel vikten av hygien. Som volontär har du också lite extra tid att prata med patienter som har det svårt.

Volontärarbete

Som volontär på vårdcentral eller sjukhus i Ghana är dina arbetsuppgifter olika beroende på din utbildning. Om du inte har någon erfarenhet av arbete med sjukvård jobbar du framförallt med administration. Har du däremot utbildning och erfarenhet inom hälso- och sjukvård kan dina arbetsuppgifter vara att assistera i hälso- och sjukvårdsarbete.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Assistera personalen i undersökningsrummen
 • Arbeta med sjukgymnaster och deras patienter
 • Utföra sårvård
 • Arbeta med mödra- och barnhälsovård
 • Följa med och assistera barnmorskor när de besöker gravida kvinnor som bor på avlägsna platser
 • Berätta om möjligheter till familjeplanering
 • Kontrollera och registrera kroppstemperatur, vikt och längd
 • Hjälpa till att ta fram utbildningsmaterial om hälsa

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Accra med bokad ankomst söndag dagen innan din volontärtid startar och hemresa på lördag, dagen efter dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer 

Transfer från flygplatsen till Accra, och tillbaka från Accra till flygplatsen ingår i resans pris.

3-dagas introduktion

I Accra inleds projektet med en 3-dagars introduktion då du får lära dig mer om Ghanas kultur, seder och bruk. Du får några inledande språklektioner, en kort trum- och danskurs samt lär dig grunder i ghanansk matlagning. Ni pratar även om hur det är att bo i en värdfamilj. Du och de andra volontärerna åker på en guidad tur i Accra.

Efter introduktionen åker du till den plats och vårdcentral eller sjukhus där du ska volontärarbeta resterande tid av din vistelse.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Personal från projektet introducerar dig till din värdfamilj, där du ska bo under dina volontärveckor. Alla familjer är av ghanansk medelklass, men standarden kan variera. Vissa har inte rinnande vatten eller elektricitet. Du kan välja att bo tillsammans med en annan volontär, då det kan hända att ni får dela rum, men du delar aldrig rum med någon familjemedlem. OBS! På vissa projekt bor du i ett volontärhus och inte hos en familj.

MÅLTIDER
Frukost, lunch och middag ingår i priset för din resa, även under helgerna om du inte väljer åka iväg på en weekendresa. Dricksvatten står du själv för, det är lätt få tag på flaskvatten.

WI-FI / INTERNET
Wi-fi är inte tillgängligt på projektet. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

LOKALTRAFIK
Information om hur du tar dig runt med lokaltrafik får du under 3-dagars introduktionen i början av din vistelse.

FRITID
På din fritid kan du umgås med din värdfamilj, se dig omkring där du bor, träffa andra volontärer eller bara ta det lugnt.

Under dina lediga helger kan du passa på att se dig omkring i landet. Du kan välja att åka till olika Nationalparker, eller till större städer för lite shopping. I norra Ghana kan du bl.a. åka på Safari, och i södra Ghana kan du åka till havet för lite sol och bad.

Upplev mer i Ghana

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Ghana som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Ghana för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan

​Visum

För att resa till Ghana som svensk medborgare måste du ansöka om visum hos Ghanas ambassad i Danmark, innan du reser. Information om hur du söker visum får du från oss när du bokat din resa. OBS! Det kan ta upp till 6 veckor att ordna med visum.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Ghana. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. OBS! Det är obligatoriskt att kunna uppvisa intyg (ditt gula vaccinationskort) på vaccination mot Gula febern för inresa i Ghana.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev