Senegal

Våra aktuella projekt

I Senegal blandas det koloniala arvet med det moderna Afrika.
Städerna, som påminner om de franska kolonisatörernas tid, har vackra hus och breda alléer.

Nationalparkerna lockar med löften om att få se krokodiler, sköldpaddor, mängder av fåglar och sällsynta blommor.

I Senegal blandas det koloniala arvet med det moderna Afrika. Städerna, som minner från de franska kolonisatörernas tid, har vackra hus och breda alléer. Nationalparkerna lockar med löften om att få se krokodiler, sköldpaddor, mängder av fåglar och sällsynta blommor.

Se & göra

När du är ledig från volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. Här listas några:

Natur/Nationalparker/Safari

Niokolo Koba
Niokoba Koba är den största och mest välkända nationalparken i Senegal. Här finns 80 olika däggdjursarter och 350 fågelarter. Parken likgger i Senegals sydöstra del och finns med på UNESCOs världsarvslista.

Île de Madeleine
Utanför Dakars kust, ca 4 km ut i vattnet ligger tre små öar som tillsammans med några vulkaniska klippor bildar nationalparken Île de Madeleine. Här finns chans att se sköldpaddor och delfiner. Det finns också en naturlig pool på ön, som man kan bada och snorkla i.

Oiseaux de Djoudi
I det tredje största fågelreservatet i världen kan du se ett stort antal exotiska fågelarter. Mest känd är parken för sina stora flockar av flamingo och pelikan. Oiseaux de Djoudj är belägen i nordvästra Senegal och du kan både hyra din egen guide eller delta i en guidad tur.

Sol & bad

Med sitt perfekta läge på Afrikas västkust erbjuder Senegal över 70 mil lång sandstrand, som kantar i princip hela kusten norr och söder om Dakar. I turistorterna såsom Saly finns ett välorganiserat strandliv där du kan på olika vattensporter.

Kultur

Île de Gorée
Île de Gorée är ö utanför Dakars kust. På ön finns flera museer och även en fästning. Mest känd är ön för ”Slavarnas hus”, ett monument till minnet av den största omlastningsplatsen för människor under slavhandeln från 1400- till 1800-talet.

Väder

Det är varmt och soligt i princip hela året i Senegal. Klimatet i norr är torrt, medan det är ett mer tropiskt klimat i de södra delarna.
Regnperioden varar från maj till november. Medeltemperaturen ligger runt 25 grader.

Priser

  • Middag på lokal restaurang: ca 40 kr
  • Vatten (1.5 l ): ca 6 kr
  • Läsk (33 cl): ca 6 kr
  • Lokal transport (Taxi 1 km): ca 20 kr

 

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev