Pris Från. 33400 SEK

SYDAFRIKA, AFRIKA

Barnhem för små barn utanför Kapstaden

På ett barnhem i Athlone, en förort till Kapstaden kan du hjälpa till att förändra livet för övergivna, misshandlade, bortglömda och hivsmittade barn. Barnen som bor här är i åldrarna från nyfödda och upp till 4 år. Här krävs ett stort hjärta och mycket tålamod. Som volontär kan du göra en stor insats genom att ge barnen den uppmärksamhet och kärlek de behöver och göra stor skillnad för barnen tidigt i livet.

Projektets syfte

I det här projektet är du en extra resurs. Som volontär har du tid att ge barnen den närhet som de annars skulle fått från sina föräldrar, och som personalen på barnhemmen sällan hinner ge dem. Projektet syftar till att sprida glädje och inspiration.

Personalen på barnhemmet gör allt för att det ska kännas som ett hem, och inte en institution, för barnen. De lägger stor fokus på att försöka återförena barnen med sina föräldrar, om de är i livet och om det är möjligt. För de barn som inte har någon nära släkting i livet, försöker barnhemmet hitta adoptivföräldrar till.

Volontärarbete

Här krävs ett stort hjärta och mycket tålamod. Rätt person kan göra stor skillnad tidigt i livet för de små barnen på barnhemmet. Dina uppgifter är ta hand om, mata, leka med barnen och byta blöjor på de minsta. Du är också en extra resurs för personalen.

Du har ledigt på onsdagar, då är det full bemanning på barnhemmet.

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Kapstaden med bokad ankomst torsdag, då dina volontärveckor startar. Och hemresa söndag då dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Transfer från och till flygplatsen ingår i resans pris. Du hämtas på flygplatsen och körs direkt till volontärcentret i Kapstaden där du träffar andra volontärer.

Introduktion

På fredagen får du en introduktion och säkerhetsgenomgång för din vistelse och information om vad som finns att göra i området. Ni besöker också ett museum som ger en bra bild av landets nutidshistoria och om apartheidsystemet. På lördagen gör ni en guidad tur och besöker några av Kapstadens turistattraktioner. Under introduktionen gör ni ett besök i kyrkan där Desmond Tutu är verksam. Desmond Tutu är ärkebiskop och fick Nobels fredspris 1984, och har du tur får du träffa honom! Söndagen ägnas åt att utforska staden på egen hand, och om du ska bo i värdfamilj kommer du plats hos dem.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
De tre första dagarna bor du på ett backpackercenter med internationell atmosfär tillsammans med de andra volontärerna. Efter introduktionen kan du välja mellan att bo kvar eller bli inkvarterad hos en sydafrikansk värdfamilj.

Backpackercenter
Vandrarhemmet ligger i stadsdelen Observatory i Kapstaden. Du bor i tre- till sexbäddsrum. Boendet har bra standard, gemensamma badrum och gratis trådlöst nätverk.

Sydafrikansk värdfamilj
Värdfamiljerna finns framförallt i Athlone, samma förort som barnhemmet ligger i. Väljer du att bo i familj så kan du antingen dela rum med en annan volontär eller få ett eget rum. Du bor hos en medelklassfamilj men standarden varierar. Generellt sett kan man säga att standarden är lägre än du är van vid i Sverige, men det finns alltid vattentoalett och dusch och det är rent och snyggt.

MÅLTIDER
Backpackercentret ingår frukost och middag. Lunch fixar du själv och tar med till barnhemmet. Det finns kök att tillgå på centret.

Hos värdfamilj äter du frukost och middag med familjen, och lunch ordnar själv.

WI-FI / INTERNET
På vandrarhemmet finns det gratis trådlöst nätverk. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

TRANSPORT
Lokala transporter till och från din arbetsplats ingår i resans pris. I Sydafrika ska man inte gå längre sträckor på egen hand, det kan vara en säkerhetsrisk. Ansvariga på projektet skjutsar dig till och från ditt projekt varje dag.

Ett annat alternativ är att hyra bil tillsammans med en annan volontär, det kostar cirka 100 kr/dag. Du måste vara minst 19 år och ha internationellt godkänt körkort för att få hyra bil.

Det finns även tåg, en veckobiljett mellan stadsdelen Athlone och Kapstaden kostar cirka 40 kronor.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron i det fantastiska Kapstaden. Ansvariga på projektet kan hjälpa dig boka turer och utflykter.

Upplev mer i Sydafrika

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Sydafrika som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Sydafrika för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Visum

Som svenskmedborgare krävs inget visum för att resa till Sydafrika, vid vistelser under 90 dagar. OBS! Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter din hemresa från Sydafrika, och det ska finnas minst två tomma sidor till stämplar.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Smittsamma sjukdomar

Både HIV/Aids och TBC är vanliga sjukdomar i Sydafrika, och de förekommer på alla våra omsorgsprojekt. Under introduktionen får du utbildning i hur smitta förs vidare och hur du skyddar dig från smitta. Det är mycket viktigt att du är medveten om riskerna och att du följer de instruktioner du får.

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Sydafrika. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

 

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev