ECUADOR, SYDAMERIKA

Hälso- och sjukvård i Ecuadors huvudstad Quito

Ecuador har fått sitt namn efter ekvatorn. Ett litet land med allt som Sydamerika har att erbjuda. Här möter färger och dofter, ett rikt djurliv och stolta människor. I Ecuadors livliga huvudstaden Quito har du möjlighet att volontärarbete antingen på den lokala vårdcentralen eller med något av kommunens olika hälsoprojekt. Du kan också volontärarbeta på ett sjukhus, vilket förutsätter att du kan parata lite spanska och har erfarenhet av hälso- och sjukvård. Arbetsuppgifterna varierar, allt från hembesök och vanliga hälsokontroller till att vara med i ett vaccinationsprogram. Du utför alltid alla arbetsuppgifter tillsammans med lokal sjukvårdspersonal. Du har även möjlighet att delta i olika gatubarnsprojekt, där du främst fungerar som stöd och trygghet åt barnen.

Projektets syfte

Projektet drivs av en lokal icke-statlig organisation med syfte att ständigt hitta nya projekt som förbättrar situationen för människorna som har det sämst i Quito-området.

Volontärarbete

Detta projekt kännetecknas av stor flexibilitet. I de flesta fall kan vi skräddarsy en volontärplats som tar tillvara på just din kompetens och erfarenheter.

Vård- och omsorgsprojekt som du kan välja mellan som volontär i Quito:

  • Lokal vårdcentral
  • Kommunala hälsoprojekt
  • Gatubarnsprojekt
  • Lokalt sjukhus. Du kan välja vilken avdelning du vill jobba på

Volontärarbete på sjukhus kräver att du pratar lite spanska och antingen har erfarenhet av hälso- och sjukvård eller ska påbörja läkar-/sjuksköterskeutbildning.

 

Lektioner i spanska

30 timmars lektioner i spanska ingår i resans pris. Lektioner anpassas efter din nivå. Är du helt nybörjare startar du förstås från början, och har du redan lite spanska anpassas lektionerna utifrån dina förkunskaper. Hur du disponerar lektionstimmarna är upp till dig och din lärare. Du kommer snabbt att få kläm på språket eftersom du kan prata spanska ”hemma” med din värdfamilj. Om du vill kan du köpa till ytterligare spanskalektioner på plats.

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Quito Airport (UIO) med bokad ankomst söndag, dagen innan dina volontärveckor startar. Och bokad hemresa lördag när dina volontärveckor är avslutade, sista arbetsdag fredag.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss om dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Transfer från och till flygplats ingår i resans pris. Vid ankomst till Quito möts du upp på flygplatsen av personal från projektet.

Din vistelse startar med en förberedande introduktion inför din tid som volontär. Du får information om din volontärplats och hur du kan bidra till arbetet där, om ditt boende i värdfamilj, om den latinamerikanska kulturen och personlig säkerhet med mera. Ni går även igenom praktiska saker och hur du vill lägga upp dina spanskalektioner.

Galapagos

Du kan kombinera din volontärveckor med en resa till Galapagos. Du reser med ett kryssningsfartyg mellan öarna Baltra, Santa Fe, Floreana, Espaniola och Santa Cruz. Kryssningen är verkligen något utöver det vanliga, och ett solklart minne för livet! För mer information om hyttval och priser kontakta oss på 031-708 42 03.

HÄR KAN DU MEJLA OSS

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i eget rum hos en värdfamilj. Familjerna är medelklassfamiljer och merparten av dem bor i norra delen av Quito. Hos din värdfamilj bli du väl omhändertagen, meningen är förstås att du ska bli en i familjen under dina volontärveckor. Standarden på husen i Quito är inte samma som hemma i Sverige, och i Ecuador har man som regel ingen centralvärme eller några element, så ibland kan det bli lite kyligt.

MÅLTIDER
Du äter frukost och middag tillsammans med din värdfamilj varje dag. Om du skulle tröttna på den ecuadorianska maten kan det ju vara kul att bjuda familjen på lite svensk husmanskost.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna och Quito på egen hand, eller bara ta det lugnt och bara njuta av tillvaron.

Upplev mer i Ecuador

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Ecuador som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Ecuador för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare behöver du inget visum för inresa i Ecuador vid vistelse upp till 90 dagar under ett år. OBS! Ditt pass måste vara giltigt i minst i sex månader vid inresa.

OBS! Det krävs att du kan uppvisa reseförsäkringsbevis för inresa till Galapagosöarna.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Ecuador och Galapagosöarna. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev