Pris Från. 22900 SEK

ECUADOR, SYDAMERIKA

Skola, daghem eller vård i den lilla byn Peguche

Ett par timmars bilfärd utanför Ecuadors hektiska huvudstad Quito ligger staden Otavalo, känd för att ha en av de största inhemska marknaderna i hela Latinamerika. Aldrig har du känt dig så nära inkafolket och det spännande och traditionella folket i Ecuador. Några kilometer från Otavalo ligger den lilla byn Peguche med 3000 invånare, omringad av vacker natur som speglar den fantastiska landsbygden och dess vänliga invånare. I Peguche kan du som volontär bidra med hjälp i byns skola och daghem eller inom vård. Här är man mycket öppna för att ta emot volontärer och du kommer att välkomnas av de lokala invånarna.

Projektets syfte

Projektet drivs av en lokal icke-statlig organisation med syfte att förbättra situationen för samhällsfunktioner som behöver stöd och hjälp av volontärer, och samtidigt skapa ett givande kulturutbyte. 

Volontärarbete

Detta projekt kännetecknas av stor flexibilitet. I de flesta fall kan vi skräddarsy en volontärplats som tar tillvara på just din kompetens och erfarenheter. Varje enskild volontär kan bidra olika till byn, och den extraresurs som din insats skapar uppskattas väldigt mycket av invånarna.

Volontärarbete som du kan välja mellan i Peguche:

  • Daghem
  • Skola/undervisning
  • Vård

Kom ihåg! Det är ditt engagemang som sätter gränserna för hur mycket du lär och ger under dina volontärveckor.


Lektioner i spanska

30 timmars lektioner i spanska ingår i resans pris. Lektioner anpassas efter din nivå. Är du helt nybörjare startar du förstås från början, och har du redan lite spanska anpassas lektionerna utifrån dina förkunskaper. Hur du disponerar lektionstimmarna är upp till dig och din lärare. Du kommer snabbt att få kläm på språket eftersom du kan prata spanska ”hemma” med din värdfamilj. Om du vill kan du köpa till ytterligare spanskalektioner på plats.

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Quito Airport (UIO) med bokad ankomst söndag, dagen innan dina volontärveckor startar. Och bokad hemresa lördag när dina volontärveckor är avslutade, sista arbetsdag fredag.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Transfer från och till flygplats ingår i resans pris. Du möts upp på flygplatsen i Quito av personal från projektet, därifrån får du skjuts till Otavalo som ligger ca 2 timmars bilfärd från Quito.

I Otavalo får du en förberedande introduktion inför din tid som volontär. Du får information om din volontärplats och hur du kan bidra med arbetsuppgifter, om boende i värdfamilj, om den latinamerikanska kulturen och om personlig säkerhet med mera. Ni går även igenom praktiska saker och hur du vill lägga upp dina spanskalektioner.

Du övernattar första natten i Otavalo, och dagen där på körs du till din värdfamilj i Peguche. Övernattning och transport till ingår i resans pris.

Galapagos

Du kan kombinera din volontärveckor med en resa till Galapagos. Du reser med ett kryssningsfartyg mellan öarna Baltra, Santa Fe, Floreana, Espaniola och Santa Cruz. Kryssningen är verkligen något utöver det vanliga, och ett solklart minne för livet! För mer information om hyttval och priser kontakta oss på 031-708 42 03.

HÄR KAN DU MEJLA OSS

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i eget rum hos en värdfamilj. Familjerna i Peguche lever enkelt, och familjerna säger själva att de inte är rika på pengar, men de är rika på kärlek och gemenskap. Du kommer förmodligen att ta med dig nya insikter om vad som är viktigt här i livet och vad som är mindre viktigt. Hos din värdfamilj bli du väl omhändertagen. Alla familjer uppskattar att ha en volontär i sitt hem som ger möjlighet för deras barn att utveckla sin engelska och få insikt i andra kulturer. Standarden på husen i Peguche är inte samma som hemma i Sverige. I Ecuador har man som regel ingen centralvärme eller några element, så ibland kan det bli lite kyligt.

MÅLTIDER
Du äter frukost och middag tillsammans med din värdfamilj varje dag. Om du skulle tröttna på den ecuadorianska maten kan det ju vara kul att bjuda familjen på lite svensk husmanskost!

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. I närheten av Peguche finns ett fantastiskt vackert vattenfall som är ett absolut måste att uppleva. Du bör inte heller missa ett, eller flera, besök på den stora marknad som hålls i Otavalo på lördagar. Här hittar du vackert hantverk i oändlighet och allt mellan himmel och jord att köpa, eller bara titta på. Det bästa är att du kan besöka marknaden flera gånger utan att känna att de säljer samma saker. Varje hantverk är unikt och varje vecka hittar du nya saker!

Upplev mer i Ecuador

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Ecuador som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Ecuador för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare behöver du inget visum för inresa i Ecuador vid vistelse upp till 90 dagar under ett år. OBS! Ditt pass måste vara giltigt i minst i sex månader vid inresa.

OBS! Det krävs att du kan uppvisa reseförsäkringsbevis för inresa till Galapagosöarna.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Ecuador och Galapagosöarna. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev