Peru

Våra aktuella projekt

I Peru finns ett av världens största utbud när det kommer till biologisk mångfald!
Med många olika naturtyper som innefattar allt från ökenartad havskust, molnskogar, bergsstäpper och högfjällsområden till regnskogar.

Landet har också en rik kultur där olika indiankulturer framträder med sin spännande historia.
Perus fantastiska geografi har en enorm samling av överraskningar som får dig att vilja komma tillbaka för mer.

Se och göra

Natur/ Naturparker

I Peru finner vi Amazonfloden och dess omgivning är täckt med växtlighet. Det intressanta är att den peruanska delen av Amazonas är så stor att det skulle ta månader eller år att besöka hela området.
I Amazonas finns mängder av djur och växter och mångfalden blomstrar.

Sol & bad

Peru har en 300 mil lång kuststräcka, men kyliga havsströmmar och låga temperaturer gör att endast sommarmånaderna, januari till mars, är riktigt bra för sol och bad.

Däremot längst uppe i norra delen av landet, där varmare vatten från ekvatorn tränger igenom och behagliga dagstemperaturer på 20-25 grader finns, kan man njuta av sol och bad året om.

Vi rekommenderar ett besök på stränderna runt staden Tumbes. Här finner du kritvita stränder och aktiviteter som surfing, vattenskoter och fiske.

Kultur

Ta del av de mystiska ruinerna av den gamla Inka staden Machu Picchu. Ta en rundtur och utforska ett av de mest spännande resmålen i världen.
2400 meter över havet uppe i Anderna och inbäddat på en platå kan du beskåda denna legend. Arkeologerna uppskattar att cirka 1200 personer kan ha bott på området.
De viktigaste religiösa områden är belägna på krönet av platån, med utsikt över den lummiga Urubamba-dalen, tusentals meter nedanför.

Väder

Bergskedjan Anderna delar Peru i tre olika regioner. Kustområdena på västra sidan av bergskedjan, består av en smal slätt med lite nederbörd och små skillnader mellan årstiderna.
Höglandet är fuktigt, med skyfall och kallare väder än resten av landet.
På östra sidan av Anderna är klimatet tropiskt med höga temperaturer och stora mängder regn under regnperioden.

I huvudstaden Lima kan man räkna med ett ganska liknande klimat över hela året. Som varmast är det under december – mars med temperaturer upp mot 25-28 grader under dagarna och runt 20 grader på kvällar och nätter.
Överlag regnar det väldigt lite i Lima, januari räknas som den blötaste månaden då de faller ungefär 15 mm. Jämför detta med Stockholm som har 37 mm nederbörd i januari som genomsnittlig nederbörd.

Cuscos klimat skiljer sig en hel del från Limas, framför allt på grund att Cusco är beläget på 3400 meters höjd. Medeltemperaturen skiljer sig inte speciellt mycket under månaderna utan ligger under dagarna mellan 19-21 grader.
Kvällarna i Cusco är betydligt kallare än dagarna, temperaturerna sjunker till mellan 4-7 grader.
Under maj – augusti får man vara beredd på att temperaturen kan gå ner till nollgradigt.
Under december – februari regnar det lite mer än 100 mm i månaden. Resterande månader får räknas som relativt torra då det faller mellan 2-40 mm i månaden.

Priser

  • Vatten (1,5 liter): ca 7 kr
  • Läsk (33 cl): ca 6 kr
  • Middag på lokal restaurang: ca 25 kr
  • Lokal transport (taxi 1 km): ca 70 kr

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev