Pris Från. 18900 SEK

PERU, SYDAMERIKA

Daghem, skola eller vårdcentral i vackra och myllrande Lima

Lima ligger vackert vid Stilla havets rand och utbudet i Perus huvudstad är otroligt rikt. Sprakande marknader, historiska museer och ett myllrande folkliv samsas med långa stränder och vandringsleder som du lätt kan ta dig till under en helg. Här har du som volontär möjlighet att göra skillnad på daghem och skolor i de fattiga förorterna eller volontärarbeta på en vårdcentral. Du kan även kombinera dina volontärveckor med att läsa spanska.

Projektets syfte

Det finns ett stort antal slumområden runt Lima där livssituationen är tuff och svår. Arbetslösheten är hög och familjernas inkomster är låga. Många har inte råd att skicka sina barn till skolan då de inte kan betala skolavgiften. Projektets syfte är att göra skillnad för dessa familjer och barn. Du som volontär kan göra en stor insats i dessa slumområden.

Volontärarbete

Barnen på daghemmen är mellan 2–7 år.

De flesta volontärer jobbar på kommunala skolor, med elever som är 4–17år.

Som volontär på en vårdcentral blir du en i teamet, och hjälper till med allt i det dagliga arbetet. Uppgifterna anpassas efter dina tidigare erfarenheter och kunskaper.

Klicka på "Mer information" för att läsa om volontäraktiviteterna för de olika projekten.

Mer information


Lektioner i spanska

Under dina volontärveckor kan du välja till 1–2 veckors spanskstudier. Lektionerna anpassas efter din nivå, och du får göra ett litet språktest redan innan du reser från Sverige.

mer om studierna & priser

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Lima med bokad ankomst torsdag som dina volontärveckor startar och hemresa fredag när dina volontärveckor är avslutade (vid hemresa lördag tillkommer en extranatt). OBS! När du lämnar Peru måste du betala flygskatt på omkring USD 30 som du själv står för.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Du möts upp på flygplatsen av personal från projektet. De introducerar dig även till din värdfamilj. Transfer tillbaka till flygplatsen står du för själv, men får du hjälp av personalen på projektet.

Din vistelse startar med en introduktion till de olika volontärprojekten, med tyngdpunkt på just din volontärplats. Under introduktionen får du även tillfälle att ställa alla frågor som du tänkas ha.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor hos en peruansk värdfamilj. Familjerna är medelklassfamiljer i stadsdelar som är trygga och säkra. Standarden på de peruanska husen är inte samma som i Sverige, det är bland annat inte lika väl isolerade. Peruanska hus har som regel ingen centralvärme och det kan bli lite kyligt och rått.

MÅLTIDER
Tre måltider om dagen ingår, måndagar till lördagar. På söndagar står du själv för mat.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
För den icke höjdrädda är Machu Picchu verkligen värt ett besök. Inkastaden anses ha byggts omkring år 1440 och ligger högt belägen i Anderna i Peru, och på tre sidor stupar platåns klippväggar 350 meter ner i djupet. Machu Picchu lades till på UNESCOs världsarvslista 1983.

Upplev mer i Peru

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare tillPeru som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Peru för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan

​Visum

Som svensk medborgare behöver du inget visum för inresa till Peru vid vistelse under 90 dagar. Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter din hemresa från Peru. Om du vill stanna längre än 90 dagar ber vi dig att kontakta oss på Volontärresor för mer information.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Peru. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev