Pris Från. 10900 SEK

INDIEN, ASIEN

Gatubarn i Indiens huvudstad New Delhi

New Delhi är Indiens huvudstad och tillsammans med Old Delhi en smältdegel för det gamla och nya. Här trängs gatukök, häftiga restauranger, klubbar och telecombolag med stora fattiga slumområden. Som volontär på detta projekt i New Delhi arbetar du med fattiga gatubarn på så kallade shelter homes. Och på kvällar och helger har du möjlighet att utforska stadens fantastiska gatuliv, dofter, smaker och kulturarv.

Projektets syfte

Projekts syfte är att lära fattiga och utsatta barn på shelter homes i Delhi engelska, för att skapa större framtida möjligheter för dem. Syftet är också att finnas som stöd till för dessa väldigt utsatta barn, och visa dem att med kunskap blir de starkare och har större chans att skapa sig en tryggare framtid.

Volontärarbete

Du volontärarbetar i olika gatubarnsprojekt, i och omkring New Delhi. Du ger informella lektioner i engelska, och aktiverar barnen med lekar och annan utbildning. Barn behöver bli överrösta med kärlek, vänskap, mänsklig värme och massor av uppmärksamhet. Din första dag får du sällskap av en handledare. Undervisningen pågår fem timmar per dag, måndag till fredag.

Exempel på volontäraktiviteter:

  • Assistera i informellt lärande för barnen
  • Lära ut engelska, matematik, geografi och samhällskunskap
  • Prata om och lära ut god hygien och bra uppförande
  • Assistera lärarna

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen New Delhi med ankomst söndag mellan kl. 06:00–23:00, dagen innan dina volontärveckor startar. Din hemresa bokar du till fredag kväll eller lördag då dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Personal från projektet hämtar dig på flygplatsen när du anländer till New Delhi. Transfer tillbaka till flygplatsen inför din hemresa ingår inte i resans pris, men du får hjälp att hitta bra och prisvärd transport.

Kulturvecka eller introduktionsdag

Du kan välja att startar dina volontärveckor med en kulturvecka för en tilläggskostnad. Under veckan lär du dig mer om indisk kultur, historia och mat samt får språklektioner i hindi. 

Program kulturvecka

Väljer du inte till kulturveckan ingår en dags introduktion.

NOTERA! Kulturvecka kan endast väljas till för resor som startar 1:a resp. 3:e måndagen i månaden. När du bokar din resa notera i rutan för fritext om du väljer kulturveckan eller introduktionsdagen.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor på ett volontärboende tillsammans med andra volontärer.

MÅLTIDER
Två måltider per dagen, frukost och middag, ingår i resans pris. På söndagar serveras endast frukost. Lunch står du själv för. Mat är väldigt billigt i Indien och dessutom ofta vegetarisk.

WI-FI / INTERNET
Du kan besöka internetcaféer. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din fritid, kvällar och helger, är det fritt fram att på egen hand utforska New Delhi.

LOKAL TRANSPORT
Alla transporter till och från projekten står du själv för. Lokala transporter är billiga och projekten ligger endast omkring 30 minuter från ditt boende.

Upplev mer i Indien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Indien som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Indien för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

​Visum

Som svensk medborgare behöver du visum för inresa i Indien. För vistelse upp till 30 dagar ansöker du om ett E-Tourist Visa. För vistelser längre än 30 dagar ansöker du om ett Regular Visa. Visum kan du söka fram till 33 dagar före avresa.

HÄR SÖKER DU VISUM


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

​Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Indien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev