Pris Från. 12600 SEK

KINA, ÖSTASIEN

Uppfödning av jättepandor i Sichuanprovinsen

I staden Ya'an, omgiven av grönskande berg i Sichuanprovinsen, ligger detta spännande och genuina pandaprojekt. Här får du att som volontär den unika möjligheten att komma nära ett av världens mest älskade djur – den kinesiska jättepandan. Centret har mer än 20 års erfarenhet av skötsel och uppfödning av pandor. Din volontärinsats är viktig för att projektet ska kunna drivas vidare, i ytterligare 20 år.

Projektets syfte

Projektets syfte är att bistå med extra arbetskraft för att kunna ta hand om jättepandorna. Som volontär är du en extra hjälpande hand till personalen på projektet och kommer i ditt arbete nära pandorna.

Volontärarbete

Pandacentret fungerar som en forskningsstation, djursjukhus uppfödnings- och vilddjurscenter. Och är även som ett turistmål för djurälskare. Djurskötarna på projektet är mycket erfarna. Tidigare var det endast ett fåtal utvalda forskare som fick komma till centret, men nu är det även öppet för dig som volontär. Att arbeta nära jättepandor är en unik upplevelse!

Som volontär får du en utförlig introduktion innan du i kontakt med djuren. Du arbetar både självständigt och tillsammans med djurskötare på projektet. Du förbereder mat till pandorna, de äter bambuskott, morötter och bambu. Och hjälper till att mata dem. Var beredd på att bära mycket bambu, en panda äter omkring 30–40 kilo bambu per dag! Du är även med och rengör pandornas inhägnader, såväl inomhus som utomhus.

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Chengdu med ankomst söndag då dina volontärveckor startar. Hemresa bokar du till lördag eftermiddag efter kl. 14:00, dagen efter dina volontärveckor är avslutade, sista arbetsdag är fredag.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss om dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Transfer från och till flygplatsen i Chengdu ingår i resans pris.

söndagen när du anländer checkar du in på boendet i Chengdu. Dagen/kvällen är till för vila bort din jetlag. 2 nätters boende på hostel i Chengdu ingår i resans pris.

Dagen efter måndag, får du och de andra volontärerna en rundtur i staden Chengdu. Staden med sin tusenåriga historia har många sevärdheter. På kvällen bjuds du på en välkomstmiddag och en kort introduktion.

tisdagen fortsätter du till staden Ya'an som ligger cirka 3 timmars bussresa sydväst om Chengdu. Pandacentret ligger högt beläget i en fantastisk miljö en halvtimme utanför Ya'an. Väl framme vid centret påbörjar du ditt volontärarbete. Under första vecka får du mer ingående information om mål, syften och metoder för projektet.

​​Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor på ett charmigt men mycket enkelt hotell i anslutning till pandacentret. Här bor du i tvåbädds- eller trebäddsrum med dusch och toalett. Lakan ingår men kan vara bra att ta med egen handduk. Tvättstuga finns. Det är ett mycket fuktigt klimat i området så vi rekommenderar kläder som torkar lätt.

MÅLTIDER
I priset ingår tre mål mat om dagen som du äter på restaurangen i direkt anslutning till pandacentret. I närheten av restaurangen kan du köpa enklare livsmedel och dylikt. Tänk på att ha kontanter med dig, det finns ingen möjlighet för kontantuttag på centret.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

LOKAL TRANSPORT
Du kan ta dig till Ya'an med lokalbuss. Till Chengdu går buss cirka två gånger i timmen.

FRITID
Under din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna på egen hand eller helt enkelt bara ta det lugnt och njuta av tillvaron. På helgerna är du ledig och då kan du passa på att åka på utflykter. Närmsta stad är Ya'an som ligger cirka 16 kilometer bort. Till Ya'an kan du få skjuts av centrets minibuss men det går även lokalbussar. I Ya'an finns bankomater, restauranger, med mera. Den kan även vara kul att se mer av Chengdu. Till Chengdu går buss cirka två gånger i timmen.

Upplev mer i Kina

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblanketten (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar den till oss, vi skickar den sedan vidare till Kina som underlag för din placering.

Visum

Svenska medborgare behöver visum för inresa i Kina. Du ansvar själv för att ansöka om visum på China Visa Application Service Center antingen i Stockholm eller i Göteborg. Ansök om ditt visum i god tid före din avresa, följ länk nedan.

göteborg             stockholm


OBS!
Sedan augusti 2016 måste svenska medborgare vars pass är utfärdat innan 2014, visa upp sitt makulerade pass vid visumansökan till Kina. Har du inte tillgång till ditt makulerade pass kan handläggningstiden för visumansökan ta upp till 1–2 månader.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

​Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Mauritius. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev