Pris Från. 12500 SEK

SRI LANKA, SYDASIEN

Undervisning och omsorg i Colombo

På Sri Lankas sydvästkust ligger huvudstad Colombo, landets största stad. Colombo är en färgstark, hektisk och pulserande stad. En en fusion av det moderna livet och historiska koloniala byggnader och ruiner. Staden erbjuder kultur, mängder av olika upplevelser och miljöer.

Fem kilometer utanför Colombo ligger basen för det här projektet som erbjuder volontärarbete på fem olika projekt inom undervisnings och omsorg. Du kan välja att hjälpa utsatta kvinnor, undervisa munkar, ta hand om föräldralösa barn och bidra på barnhem eller kommunala skolor.

Projektets syfte

Projektets syfte skiljer sig åt beroende på vilken inriktning du väljer. Det övergripande syftet är att skapa direkta och långsiktiga åtgärder som stöder projektens långsiktiga mål om att bidrar med undervisning i engelska eller datorkunskap, en högre omsorgsnivå och ökade möjligheter för barn och kvinnor i Colombo.

Volontärarbete

Du väljer att volontärarbeta på ett av de fem olika projekt. Din tid läggs på det projekt du valt, men du kan kombinera din tid med att undervisa munkar, som är ett deltidsprojekt. Din främsta uppgift som volontär är att bidra med värme och kunskap till människorna i det projekt som du valt att bidra till. I mötet med andra ökar du samtidigt förståelsen mellan människor från olika bakgrund och kulturer. Dina arbetstider är cirka 5–6 timmar per dag, måndag till fredag.

Projekten du kan välja att volontärarbeta på:

 • Kvinnors rättigheter
 • Undervisa Munkar
 • Barnhem, föräldralösa och fattiga barn
 • Daghem
 • Undervisning på kommunal skola

Läs mer ingående information om de olika projekten här…

Volontärarbete i Colombo

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Colombo med bokad ankomst måndag då dina volontärveckor startar. Transfer är tillgängligt från måndag kl. 10:00 till dagen efter, tisdag kl. 06:00. Hemresa bokar du till måndag, dagen då volontärveckor är avslutade. Transfer till flygplatsen är tillgängligt från söndag kl. 00:00 till måndag kl. 23:59.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

Transfer från och till flygplatsen ingår i resans pris. Transfer är tillgängligt vid ankomst från måndag kl. 10:00 till tisdag kl. 06:00, och vid avresa från söndag kl. 00:00 till måndag kl. 23:59. Du möts upp på flygplatsen av en representant från projektet och ni åker sedan tillsammans till Battara Mula (13 km utanför Colombo), där boendet ligger.

Introduktion

Under dina första dagar får du en introduktion till Sri Lanka och landets seder samt mer detaljerad information om mål, syften och metoder för projektet.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor på ett volontärcenter och delar rum med tre andra volontärer av samma kön.

På centret finns ett allrum med TV, tillgång till Internet/Wi-fi och rummen har air-condition.

På plats bor en projektansvarig platschef, en projektkoordinator som är ditt stöd ute på projekten och en fantastisk lankesisk hushållerska som heter Manori. Du kan räkna med ett varmt välkomnande, god mat, och rent boende. Och stöd både vad gäller projektet och när du ska planera helgaktiviteter.

MÅLTIDER
Det ingår tre mål mat om dagen. Det lankesiska köket bjuder på många goda rätter.

WI-FI / INTERNET
Internet/Wi-fi finns på ditt boende. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna på egen hand. Det finns gott om platser att uppleva i Colombo. Staden erbjuder mycket atmosfär med sin udda karaktär av kolonial charm och modern chic. En rik blandning av kulturer och religioner har skapat staden. Vill du få en adrenalinkick… ta en promenad genom Pettahs trånga basarer eller en speedad rickshawresa genom den hektiska trafiken på Galle-vägen. En resa du inte glömmer i första taget!

Upplev mer på Sri Lanka

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar den till oss, vi skickar den sedan vidare till Sri Lanka som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, ett krav från Sri Lanka för den som ska arbeta med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om elektroniskt visum innan din avresa till Sri Lanka. Din ansökan om turistvisum gör du via Sri Lankas ambassad i Stockholm (hemsida). Visum kostar 300 kronor för 30 dagar och 565 kronor för upp till 90 dagar. TIPS! Gör visumansökan i god tid före din avresa.

OBS! Projektet vill att du har med dig en kopia på ditt visum och ditt pass när du anländer till projektet.

Här söker du visum

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

​Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Sri Lanka. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev