Thailand

Våra aktuella projekt

Thailand; ofta kallat det leende landet. Du kommer snabbt att förstå varför under din resa.
Invånarna har en enorm gästfrihet och vid åtskilliga tillfällen kommer du att mötas av ett leende och två händer placerade mot varandra. Det kallas wai och är en thailändsk traditionell hälsning.

Thailand är ett tropiskt land med många naturtillgångar.
I norra delar av landet är det bergigt eftersom den stora bergskedjan Himalayas fortsättning går genom dessa delar av landet. Detsamma gäller de östra delarna, däremot är de centrala delarna mer bördiga och här finns stora risodlingar.
Landet är idag världens största risexportör.
De södra delarna består utav det som Thailand kanske mest är känt för, vita stränder och tropisk regnskog.

Se och göra

Dykning

Om man nämner Thailand brukar man genast börja tänka på fina stränder och dykning. Dykmöjligheterna är stora och de håller världsklass. Överallt längst kusterna finns det dykcenter som erbjuder dykarkurs som är 3-4 dagar långa och ger dig ett PADI openwater certificate, giltigt över hela världen.

Chang Mai

Många som reser till Thailand, framförallt backpackers väljer att ta sig till den norra delen av landet. Framförallt till staden Chang mai. Platsen har blivit ett slags mekka för de äventyrslystna. Här finns alla typer av trekkingturer, forsränning, bungy jump och magiska tempel.  Om du vill se det äkta genuina Thailand är Chang mai något för dig.

Wat Rong Khun

Spektakulärt tempel som helt är byggt i vitt och silver.

Koh Samet

Är förmodligen en av de vackraste öarna i Thailand. Bara 3 timmar resa ifrån Bangkok når man denna ö. Det är en liten ö, 5 km på längden och 1 km på bredden men trots det rymmer denna ö ett flertal vackra stränder med Thailands vitaste sand och fantastiskt turkost hav.

Klimat

Thailand är varmt och fuktigt. Bangkok är exempelvis världens hetaste huvudstad.
Mellan december och januari ligger medeltemperaturen på omkring 25 grader.
Under april och maj är medeltemperaturen omkring 30 grader.
Den blöta monsunperioden infaller maj till oktober och torrperioden är under november till mars.

Priser

  • Middag på lokal restaurang: ca 25 kr
  • Vatten (1.5 l ): ca 5 kr
  • Läsk (33 cl): ca 5 kr
  • Taxi (1 km): ca 15 kr

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev