Pris Från. 11900 SEK

THAILAND, SYDOSTASIEN

Barnomsorg i Chiang Mai i norra Thailand

I Chiang Mai i norra delen av Thailand hittar du storslagna bergslandskap, spännande vildmarksaktiviteter och månghundraåriga tempel. Med detta barnomsorgsprojekt kan du uppleva Thailand och samtidigt ge av din tid för att hjälpa barn från tuffa förhållanden. Som volontär ger du omtanke och delar med dig av dina erfarenheter och i gengäld får du uppleva en fantastisk gästfrihet. Du volontärarbetar med allt från att hitta på aktiviteter och lära ut grundläggande engelska till att förbereda mat till barnen.

Projektets syfte

Projektets syfte är bidra till bättre barnomsorg för barn från svåra och underprivilegierade förhållanden. Målet ge barnen bättre möjligheter, stötta dem i deras lärande och öka deras tro på framtiden.

Volontärarbete

Som volontär ska du ha stort engagemang för att hjälpa. Du ska kunna i ett team, men också självständigt. Som volontär kommer du att vara en extra hjälpande hand till den lokala personalen, för att stötta barnen i deras lärande och öka deras tro på framtiden.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Hjälp med läxläsning i olika ämnen
 • Hjälpa till i förskoleklass
 • Arrangera musiklektioner
 • Individuella konversationer för att utveckla barnens kommunikationsförmåga
 • Arrangera fritidsaktiviteter, som spel, sång och annat
 • Hjälpa till att mata bebisarna och ta med dem på promenad
 • Assistera under pedagogiska lektioner för barn mellan 1–3 år

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Chiang Mai med ankomst mellan måndag kl. 10:00 och tisdag kl. 06:00, då dina volontärveckor startar. Din hemresa bokar du mellan söndag kl. 00:00 och måndag kl. 23:59 efter dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

På flygplatsen hämtas du upp av personal från projektet. Transfer tillbaka flygplatsen inför din hemresa ingår också i resans pris.

Dina volontärveckor startar med en introduktion om thailändska seder och förberedelser inför din tid på projektet. Under ankomstdagen står du själv för mat.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor på ett volontärboende i Amphure Muang, ett lugnt och stillsamt område i Chiang Mai. Rummen delar badrum. I huvudbyggnaden finns gemensamt vardagsrum med satellit-TV, internet, matplats och en trädgård. På plats på boendet finns en platschef som är ansvarig för säkerhet och välbefinnande av volontärerna, samt personal som kock, städpersonal och transportansvarig.

MÅLTIDER
Tre måltider om dagen ingår, frukost, lunch och middag.

WI-FI / INTERNET
På boendet finns internet. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna och Thailand på egen hand. Vill du göra en resa går det bra, men meddela din arbetsplats i förväg om du behöver ha lediga dagar. Din projektkoordinator hjälper gärna till med tips om resmål och aktiviteter. Chiang Mai har mycket att erbjuda allt från shopping och restauranger till vandring i bergen och forsränning.

Upplev mer i Thailand

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar den till oss, vi skickar den sedan vidare till Thailand som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Thailand för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare kan du stanna i Thailand upp till 30 dagar utan visum. För vistelser över 30 dagar ansöker du på egen hand om visum på Thailändska ambassadens hemsidaOBS! Gör din visumansökan i god tid före din avresa.

SÖK VISUM HÄR


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

​Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Thailand. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev